Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie rozumiem naprawde

Dlaczego niektore kobiety pisza na sex "przytulanko"?

Polecane posty

pewnie, ze pisze sie stad, ale skoro to wiesz to dlaczego napisalas z tad?:D

"ślicznabuzia Sama jesteś kretyńska bo odpisujesz nie na temat ! wynocha z tąd" To z twojego tematu, moze sie juz nie osmieszaj lepiej

Gość gość
Rozwala mnie brak wyczucia autorki. Innego słownictwa używa się potocznie, innego np. w rozprawach naukowych. Na luźnym babskim portalu zwrot "penetracja w celu zapłodnienia " brzmi po prostu śmiesznie. Przytulanko - zdrobnienie od przytulanie. Już to wczoraj jakiejś nawiedzonej łopatologicznie tłumaczyłam. " Zdrobnienie (deminutivum) – wyraz utworzony za pomocą odpowiedniego formantu oznaczający rzecz albo osobę mniejszą od nazywanej wyrazem podstawowym. Zdrobnienie oznaczać może też pozytywny (lub lekko pogardliwy) stosunek do omawianego obiektu. Zdrobnienia są także środkiem stylistycznym i mają często mocne zabarwienie emocjonalne (przeważnie pozytywne, czasem ironiczne)"

tyle, ze jelsi chcesz zdrobnic seks to piszesz seksik, bo przytulanie (nie wazne jak ladnie zdrobnione) to przytulanie i od tego dzieci nie powstaja. Tak mozna mowic do dzieci jak im sie tlumaczy skad sie wziely, ale zeby dorosle osoby nie potrafily pisac do siebie jak przystalo na ludzi na poziomie to mnie zaskakuje po prostu. Naprawde trzeba sie uwsteczniac zeby bylo na luzie i milo?

Gość osiedlowy macho
a od seksu to zawsze dzieci powstają? i czasem przytulanko jest równie przyjemne jak seks, ale to akurat będzie pewnie trudno zrozumieć "uprawiaczom"

ok, skoro juz chcecie wiedziec, to tak - mam synka Alanka. Niektore dzieci w szkole mu dokuczaja przezywajac Analek, ale tak sobie mysle, ze to by sie nawet zgadzalo, bo w koncu byl poczety od tylca. Lubimy taki sex i juz.

ojej tmpka spadla, owulka zanikla, czy moze maz nie chcial przytulanka ze sie podszywasz?

Gość gość
No i prosze juz te nastolatki od przytulanek podszywaja sie,co za dziecinada

Gość taka jedna sobie ja
Przytulać się możesz z każdym , mamą,tatą, babcią , bratem i w waszym mniemaniu ma to oznaczać to samo co robisz z facetem/kobietą? Przytulam się - przytulanko ? uprawiam seks A i jeśli ktoś napisał gimbus = gimgówno= gimnazjalista to współczuje waszym dzieciom, rodzeństwu , i innym członkom rodziny, że ich tak pięknie nazywacie

Gość gość
Mam chociaz nadzieje,ze to nastolatki,bo mysl,ze moga sie tak zachowywac kobiety,matki mnie przeraza.

Gość gość
Łeeeee :D Przy okazji podszywu wyszło jak se laska podbija temat pisząc pod kilkoma nickami na raz.

Gość Maria_antonina7
haha ja np do mojego faceta mówię, czy sie nie poprzytulamy. tak chodzi mi o seks. i on to rozumie. bo takie "chodz do mnie, poprzytulamy sie, kotkuuu" jest bardzo seksowne w wyglosie dla mnie. ale pytam rowniez: "hej kochanie chodzmy uprawiac seks". dwie formy dla mnie dopuszczalne ;]

Gość gość
a ja cię popieram autorko i uważam laskę od przutulanek, owulek, tempek, bobo, fasolek i śluzików za niedojrzałą istotę o malutkim rozumku. Najpierw jest taka z "fasolką" na "podczymaniu" ciąży, bo zjadła w ciąży za dużo cytryn albo jabłek. Potem ma dylematy czy wysłać "bobo" do "przeczkola" bo ma "chrostki na pyrtusiu".

Gość kkkiiikkkaaa
A ja uważam, że pisanie "przytulanko" i pisanie "sex" to taka sama żenada. Pierwsza wersja świadczy o zdziecinnieniu, a druga o ignorancji. I co to za argument: "ja zawsze tak piszę". Jak facet mówi "poszłem" zamiast "poszedłem" to też może powiedzieć, że tak mówi, choć wie, że to niepoprawne, ale i tak każdy pomyśli, że jest burakiem. Autorka chciała zabłysnąć - nie wyszło, bo sama zrobiła byka (wbrew pozorom dość rażącego), ale co najgorsze, zamiast usunąc się z wątku to jeszcze pyszczyła i szła w zaparte. Cóż, można i tak, ale wystawiła sobie świadectwo podobne do tych od "przytulanek". I nie, nie piszę o "owulkach i żołnierzykach" i nie narzekam na zycie seksualne:)

A ja myślę że jedna i ta sama osoba cały czas popodkreśla słowa "seks" i "sex" i udaje głupią bo nie ma nic ciekawego w temacie do powiedzenia lub autorka najechała jej na ambicje , że słowa których używa to słowa dla maluszków. Jest wielka różnica napisać "seks, sex" a "przytulanko". I tak "uprawiam seks" bo co niby "robię seks" "seksuję się" ? tak samo "przytulam się" a nie "przytulankuje się "

Gość gość
Przytulanka się czepiacie a same używacie zwrotu którego chybanie rozumiecie :D Jak już mamy być wszyscy tacy poprawni językowo to co oznacza "uprawiałam płeć"? :D Uprawiać to można ziemię a sex to po angielsku płeć. Seks natomiast jest wyrazem zapożyczonym z angielskiego a nie głównym i poprawnym (!) określeniem współżycia. jak już chcecie być takie idealne jeśli chodzi o poprawną polszczyznę, to powinnyście pisać: odbyć stosunek lub współżyć.

ty od seXu (tak przez x specjalnie bys mogla bardziej podniecic) juz wez daj sobie na wstrzymanie. To nie jest blad, tak samo bledem nie jest wyraz "sorry". Juz nie rob z siebie takiej polonistki, obronczyni jezyka polskiego, napisalam ci juz wczesniej poszukaj prawdziwych bledow na tematach tych od przytulanek, tam co 2 post potrzebuje skorygowania wiec mialabys cos robic. Jednak nadepnelam ci na odcisk i dlatego sie tak czepiasz w dodatku nieudolnie, bo nigdzie nie stwierdzilam, ze zawsze pisze sex, pisze roznie i tak i tak, ale to chyba nie ma zadnego znaczenia, bo jedno i drugie oznacza to samo, a jesli chodzi o zapozyczenie to seks jest wlasnie spolszczeniem oryginalnego slowa sex polonistko od siedmiu bolesci.

Gość ślicznabuzia
Ja z moim ukochanym mamy seks codziennie no chybaże mam akórat małpę czyli ciotkę czyli okres czyli miesinczke. Muj ukochany chce sie wtedy ze mna kochać bo muwi że chciałby wjechać w taka goroncą, czerwoną, wilgotną i lepką pipkę, ale ja sie brzydze. A wy macie seks jak macie okres?

Dziwne tylko, że wszędzie piszą uprawiać seks ? i sex po angielsku to nie tylko płeć bo seks również.

sex to nie tylko plec w angielskim, potocznie tez jest to uznawane za stosunek seksualny. Czy juz polonistko sie odpieprzysz. Wiem, ze cie szlag trafia, ze nie robie bledow, bo bys chciala sie powyzywac, ale nie ze mna takie numery. Idz lepiej na imitacje stosunku czyli na przytulanko.

Gość gość
daisy wszedzie pisza uprawiać seks ale jest to forma potoczna więc nie rozumiem jak ktoś sam nie wyraża się w pełni poprawnie tylko używa mowy potocznej a śmieje się z przytulanka.

Nie, nie jest to mowa potoczna tylko poprawna. Potoczną mowa to jest mówienie "siema" a nie "cześć" A przytulanko jest zdrobnieniem od przytulania i używane było w zastąpieniu słowa seks.

uprawiac seks to nie jest potoczny zwrot:O Radze wrocic do szkoly na lekcje j. polskiego i dowiedziec sie dlaczego niektore slowa o jednoznacznym znaczeniu laczymy z innymi. Zebym ja, ktora od 11 lat posluguje sie innym jezykiem miala wieksza wiedze na temat polskiego niz ty ( to do tej od potocznego zwrotu) to wstyd. A przytulanko to zdrobnienie od przytulania, a nie od seksu wiec to nie tylko szczyt infantylnosci tak mowic, ale i glupoty.

Gość gość
jakby nie patrzeć autorka naprawdę pisze poprawnie dobrze sie ją czyta.

Gość gość
Chcesz poznać co to prawdziwy seks? Zimna suka i gorąca kochanka, przyjaciółka. Zadzwoń do mnie skarbie, jeśli Ci się podobam i mnie zerżnij, tak po prostu.Czekam na Ciebie na http://www.sextelefon.org.pl/ jestem Kinga, tczecia od góry.

Gość gość
Mam ochotę na sex telefonik! Jestem młodziutka i ostra, możesz powiedzieć mi wszystko co chcesz, czekam na twój telefon kochanie, jestem Kamila 22lata, czekam na http://sextelefon.twojweekend.com/ zadzwoń i chodźmy się bzykać.

Gość gość
jakie c**y ogolone, ochydne