Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój synek zaczął pełzać jak zawodowy żołnież

Polecane posty

Gość gość

a już myślałam, że nie ruszy do przodu. Od 6 mc pełzał do tyłu i wokół własnej osi, a na dzień mamy ruszył do przodu, dziś idzie mu to sprawnie, a ma 7 mc. Teraz buja się na czworaczkach, ciekawa jestem czy szybko zacznie poważnie raczkować. Jak to było waszych dzieci?

Gość gość
chwalisz sie czy zalisz bo nie rozumiem ?

Gość gość
A co zazdrościsz????????

Gość gość
wlasnie nie bardzo bo moja za 4 dni skonczy 7 miesiecy i od 2 dni raczkuje a od tygodnia stoi sama w lozeczku

Chwalić za bardzo nie ma się czym. Sa dzieci które raczkuje majac 6 miesiecy, niemniej jednak gratulacje.

Gość valentina21
gość wlasnie nie bardzo bo moja za 4 dni skonczy 7 miesiecy i od 2 dni raczkuje a od tygodnia stoi sama w lozeczku zapomniałaś dodać, że mówi pełnymi zdaniami

Gość gość
pelnymi zdaniami nie mowi ehhh a szkoda bo bym sie pochwalila na forum ehh... szkoda :-X

Gość valentina21
moja córa jak zaczęła pełzać to 2 tygodnie później raczkowała. Także niedługo zacznie raczkować. Generalnie dzieciaki raczkują 8,9 miesiąć. No i są takie, które tego nie robią i zaczynają chodzić od razu, moim zdaniem lepiej żeby raczkowały.

Gość troszke zmartwiona.....
a moja cora za 19 dni skonczy 7 miesiecy. Nawet nie pelza tylko jak lezy to tak sie obkreca ze ram gdzie miala glowke zaraz sa nogi... czy to nie za malo... jak czytam ze dziecko prawie 7 miesiecznr juz raczkuje i stoi. Martwie sie

Gość gość
nie martw się, dzieci mają czas na raczkowanie do 9 mc, nawet później.

Gość gość
mój synek bardzo długo pełzał. Chyba ze dwa miesiące zanim zaczął raczkować. Pełzał bardzo śmiesznie, opierał się na jednym przedramieniu i odpychał jedną nogą. Wyglądał tak jak żołnierz na poligonie z karabinem na plecach. Teraz raczkuje też śmiesznie, trochę bokiem.