Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odciaganie pokarmu laktatorem

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do mam,które odciągają mleko laktatorem i karmią dzieci butelką. Ja musiałam tak zrobić ponieważ mój synek nie chce ssać piersi. Obecnie ma 7 tyg i waży 5200. Zjada co 2h 120-150 ml czasem 180 ml w nocy budzi się dwa razy. Mleka mi nie brakuje, ale dzisiaj wyczytałam, ze jak ściąga się w taki sposób mleko to może dość szybko zaniknąć, czy to prawda? Dodam że uzywam laktatora ręcznego.

Gość gość
nie, tak długo jak będziesz odciągać regularnie to nie zaniknie, moja znajoma karmi tak już ponad rok, ja karmiłam 2 miesiące i miałam wręcz nadmiar pokarmu (czego przy zwykłym karmieniu nie miałam), problemem dla mnie było potem sie go pozbyć a nie chciało mi sie juz dłużej odciągać, jeśli tak Ci wygodnie to nie musisz się martwić :)

Gość gość
Właśnie ja tez widzę że jak sciagam co 2-3h to jest tegoleka więcej za kazdym razem 140-200ml z obu piersi. Zawsze mam na 3 karmienia do przodu mleka. Czasem wypije karmii to wogóle mimo wkladek wszystko mokre:) do tego jem duzo zup, kawa zbożowa z mlekiem, sok jabłkowy i woda.

Odciągałam 8 miesięcy i póki to robiłam mleko było. Córka nigdy nie ssała piersi (uparciuch mały). Potem stopniowo przeszłam na MM a mleko powoli zanikło.