Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlecznaaaamamaaaaaaa

do ktorego miesiaca dziecko musi pic mm

Polecane posty

Gość mlecznaaaamamaaaaaaa

wystarczy do roku czy dluzej ??

Gość gość
upppppp

Gość gość
moze tym razem ktos doradzi

Gość gość
z powodzeniem wystarczy do roku.

Gość gość
dziekuje bardzo za odpowiedz :-)

moja ma 2 lata i nadal pije( na noc i rano) .bede jej podawac dopóki sama nie odrzuci mm.porozmawiaj z pediatra,to Ci doradzi

Gość gość
do 1 r.ż jeśli nie karmisz piersią. Jesli dziecko nie ma skazy to podawaj nabiał, niekoniecznie codziennie ale pamiętaj o płatkach owsianych, brokułach,sezamie, amarantusie, figach, słoneczniku, ostrożnie kapuście włoskiej i migdałach, orzechach brazylijskich a także soczewicy.

Gość gość
2 lata i pije mm? To niezły pulpecior musi być :D To mleko jest bardzo kaloryczne i w pierwszym r.ż kiedy dziecko rośnie w zabójczym tempie to okej, ale dwulatka to niezłe musi udo i sadełko po mm :D

Gość gość
bo wlasnie moja do 3 miesiaca byla karmiona piersia i teraz ma 7miesiecy i pije mm i zauwazylam ze szybko tyje wazy juz prawie9 kg przy 73 cm i chyba do roku bede dawac i pozniej koniec bo sie robi pulpecik

nie wiem czy wiecie ale dla dwulatka jest inne mleko niz dla noworodka-mniej kaloryczne!!( radze doczytac zamiast mi wyzywac dziecko od pulpeciora).daje mlodej o 5 rano .potem je po 8 sniadanie itd w zlobku .na noc tez dostaje mleko zamiast kanapki czy parówy,bo woła.nie znosi mleka z kartonu.

Przy pierwszej córce, po czasie karmienia piersią przeszliśmy na mleko UHT 3,2. Nie miała żadnych problemów, żadnych alergii, żadnych efektów ubocznych. Po dwóch tygodniach odwiedziliśmy pediatrę aby sprawdził czy jest ok i było ok. Nie wiem po co katujecie swoje dzieci jakimś modyfikowanymi gównami. Zgadzam się, że w UHT także jest chemia, ale nie aż taka. Mała piła mleko zwykłe od około 4 miesiąca. Dzisiaj jest silna, wybiegana i praktycznie nie choruje, nie ma alergii na NIC.

Gość gość
@81anucha ja wcale nie nazwalam Twojego dziecka od pulpeciors znam wiele dzieci co w wieku dwuch lat pija rano i wieczorem mm to nic zlego zalezy tez od dziecka :-) podejzewam ze ja mojej tez na noc bede do okolo 2 roku zycia dawac mm bardziej mialam na myysli karmienie mm w dzien :-):-):-)pozdrawiam i mam nadzieje ze mnie zle nie zrozumialas :-):-)

autorko.zrobisz jak uwazasz,ale jak Twoje dziecko zacznie biegać szybko zrzuci "zbedne" kg.moja tez mniej wiecej tak wazyla bedac w wieku Twojego dziecka.teraz wazy 11 kg i ma sie swietnie.

Gość typowa zona
Moja corka nie chciala juz mm,jak miala 14 mcy. mysle,ze tak poltora roku-dwa,potem juz zupelnie nie ma potrzeby

Gość gość
mm w drugim roku życia nie jest niezbędne ale to wygodnictwo dać butlę samo wypije. Pomyślałybyście żeby dać dziecku coś bardziej wartościowego niż mm nafaszerowane sztucznymi witaminami. To tylko propaganda koncernów żeby dawać mm do 3r.ż nawet 5 ale im zależy na zysku, szkoda że wam nie zależy na zdrowiu własnych dzieci.

Gość gość
owszem dla dwulatka jest mniej kaloryczne niż dla noworodka, ale jest i tak STRASZNIE KALORYCZNE nawet bardziej wbrew pozorom- bo to, ze ma mniej kalorii nic nie znaczy. Dziecko 2letnie nie potrzebuje takiej dawki kalorii. Na kolacje znacznie lepiej podac kaszę na normalnym mleku niż mm- najsłynniejszy tucznik dla dzieci.

Gość gość
najsłynniejszy tucznik to manna na mleku ;) dlatego polecam jaglankę z bananem albo jabłkiem dla tych, którzy lubią mniej słodkie

Gość gość
Czy kaszę jaglaną z bananem lub jabłkiem podają się na mleku?

Gość madziamat
mój ma 16 m i nadal pije mleko - jakoś pulpetem nie jest ;-)

odstawiłam mm jak Lal skończyła 14 miesięcy teraz jedzie na mleku 3% dwa razy dziennie wcina zwykłą kaszę manną i czasem jakiś jogurt

Gość mammamiaa
Mój synek odkąd skończył rok, nie chce pić mleka, ani mm, ani krowiego, platkow na mleku, manny czy kaszek tez nie na szczescie uwielia jogurty, serki, twarog, ryby wiec sie nie martwie

Gość gość
justek "fajnie" karmisz dziecko, nie słyszałaś o tym, że manna jest jedną z mniej wartościowych kasz,jest oczyszczonej pszenicy. JAk ktoś napisał wyżej dać flachę w łapkę i spokój. Ugotować jaglaną, płatki owsiane, orkiszowe, jaglane, kaszę kukurydzianą i podać łyżeczką to olbrzymi problem.

Gość gość
Do dających mleko z kartonu, to jest największy syf pozbawiony wartości odżywczych, to tak jakbyście dawały dzieciom wodę o smaku mleka,tam nie ma nic dobrego w tym!!! Potem takie matki się szczycą,że nie dają mm bo to chemia,ale poczytajcie sobie o mleku UHT!!!

Gość gość
mm jest "tucznikiem" bo ma mało potrzebnych naturalnych składników odżywczych w stosunku do objętości, zauważcie że większość to sztuczne dodatki. Nie lepiej dać dziecku coś naturalnego? Do do 3 lat najłatwiej nauczyć dziecko jedzenia różnych rzeczy, wykształca się nawyki żywieniowe.

Gość gość
Mały test wejdźcie sobie na stronę osesek i policzcie ile z tych produktów proponowaliście więcej niż raz swojemu ponad rocznemu dziecku i ile z nich je regularnie. To będzie miernikiem czy chociaż próbujecie właściwie odżywiać dziecko. http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/co-kiedy-w-diecie-dziecka/146-produkty-spozywcze-w-diecie-dziecka-ktore-ukonczylo-12-miesiac-zycia.html