Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjaaaaa

pyt do mam 10-letnich dziewczynek

Polecane posty

Gość jjjjjaaaaa

czy taka nieduza tablica suchoscieralna do dobry prezent dla 10-letniej dziewczynki (3 klasa) pomozcie

Gość gość
ty stary zberezniku chcesz przekupic biedna dziewczynke wstydz sie

Gość jjjjjaaaaa
pomozcie drogie mamy

Gość gość
Chyba raczej nie... Tablice sa dobre dla przedszkolakow... Ksiazke jej kup albo ciucha jakiegos, bizuterie dziecieca itp. Ucieszy sie.

Gość jjjjjaaaaa
kurcze.mam mega problem.Moja ma 9 lat prawie i jej bym wziela ksiazke,petshopa,cos do rysowanie,klejenia jakis zestaw kreatywny czy puzzle. a ta to moja chrzesnica,czytac nie lubi wiec ksiazka by lezala na 100%,wisiorek jej dalam ostatnio,perfumy na urodziny,ciuch tez juz dostala odemnie..i niewiem.Lubi sie bawic w szkole wiec pomyslalam o tej tablicy bo zwykla kredowa ma

Gość gość
Moja w tym wielu to chciała lakiery do paznokci i kolorowe błyszczyki. :) Tablica była fajna jak miała 5-7 lat.

Gość jjjjjaaaaa
no ok.to nie kupie tego.Ale zestaw blyszczykow,lakierow juz jej kupilam ostatnio

Gość gość
moze tablice korkowa? :) i cos jeszcze do tego

Gość gość
Kup jej jakiś sprzęt sportowy. Rolki? A może wykup kilka lekcji jazdy konno? Albo lekcji tenisa?

Gość gość
Też myślę,że rolki to dobry pomysł. A może jakaś gra? Tak sobie przypominam,że kuzynka jak była w tym wieku to lubiła gry planszowe.

Gość gość
W tym wieku to grają w simsy a nie gry planszowe .

Gość gość
Wiesz co, mojej się jeszcze podobały zawsze takie zestawy Sentosphere. Kosztują około 50-60 zł (1 zestaw). Robi się z nich perfumy, albo jadalne desery, albo jadalne cukierki musujące, albo żelki, albo prawdziwe kosmetyki do użytku, czekoladę. Naprawdę fajna zabawa połączona z nauką. Jest ich dużo w sklepach internetowych. Polecam. Dziecko będzie z siebie dumne i przy okazji nauczy się jak co powstaje. Są prezentacje na YouTube (ale po francusku) jak to działa.

Gość elaelaelalelaleaaa
nie mam dzieci, mam 23 lata i mozecie mnie zwyzywac ze nie wiem o czym mowie, ale to co tu czytam jest dla mnie przerazajace. jak mozna dziewczynce w podstawowce kupowac kosmetyki, lakierki, pomadki i inne mazidla bizuterie ciuszki?! rozumiem, ze czasy sie zmieniaja, ale po cholere rozbudzac w dzieciach takie zainteresowania, badz co badz, gadzetami doroslych kobiet. ok, dzieci teraz predzej graja na komputerze niz ukladaja puzzle czy graja w gry planszowe, ale moze dorosli powinni miec jakis wplyw na dzieci zamiast ulegac ich zachcianka. nie trolujac juz dluzej uwazam, ze rolki, karnet na konie to najlepszy pomysl z wymienionych do tej pory. sa tez rozne zabawki dla starszych dzieci wyrabiajace zdolnosci manualne i kreatywnosc, moze poszukaj jakis zestawow do malowania obrazow jakac siekawa techinka (na plotnie, wyszywania, klejenia, lepienia, wycinania, z uzyciem masy gipsowej) czy rzezbienia, tworzenia ozdob handmade, moze zainteresuj ja scrapbookingiem, moze jakas ksiazka origami, z przpisami na desery, o kotach, psach, przyrodzie. skoro mowisz ze nie lubi czytac, to moze spodobaja jej sie albumy tego typu, co wymienilam. ja jak bylam mala tez nie znosilam lektur, ksiazek z fabula, ale za albumami o zwierzetach, przyrodzie przepadalam. wymienilam sporo, chociaz im dluzej zaczelam myslec, tym wiecej przychodzi mi do glowy, obierz tylko odpowiedzni kierunek i na pewno cos wymyslisz

Gość gość
Ja uważam, że lakier na paznokciach, błyszczyk, czy jakieś pachnidło to nic złego. To nie jest żaden makijaż. Przecież nawet małe dzieci naszą czasem ochronki, lub krem na ustach, co co za różnica, czy mają one odrobinę pigmentu czy nie? Lakier też nie jest szkodliwy, bo jest na płytce paznokcia, a płytka odrasta i można ją zmywać. To już nie czasy szkoły pruskiej, żeby kilku latki nie mogły sobie od czasu do czasu zaszaleć. Swojej 5-latce też maluję paznokcie jak chce i co z tego? Przecież makijażu ani wyzywających ciuchów nie nosi. A 10-latka to już duża panienka i ma prawo się upiększać jak to lubi, a jak nie lubi to też w porządku. Poza tym to ja dałam przykład i z lakierem i z rolkami i z karnetami i z zestawami Sentosphere, więc nie mam nie po kolei w głowie, ani nie mam dysfunkcyjnej rodziny. Musisz spojrzeć na to z szerszej perspektywy.

Gość KASIA9898
Poprostu zapytaj ją co chciałaby dostać i po problemie. A jeśli nie, to kup jej jakąś ładną sukienkę lub spódniczkę, na pewno się ucieszy.

Tablica fajna....ale dla przedszkolaka. Bardziej bym postawiła na hulajnogę,rolki,kolczyki czy ciuch. Ps. Trochę się dziwię drogie mamy że kupuje dziecku dorosłe kosmetyki....A potem się dziwicie że nie jedna dziewucha 15 letnia pomalowana jest jak dziwka :o

Gość gość
A gdzie jest napisane, że kosmetyki są dorosłe? Hmm? Może okulista pomoże?

Gość gość
niby wiek 5 +, ale mój chrześniak ma 10 lat i był bardzo zadowolony

Gość gość
nie chodzi o to, że lakiery są szkodliwe chodzi o to, że rozbudzacie w nich zainteresowanie tylko pindrzeniem się do lustra i to w wieku, w którym powinna się bawić lalkami...

Gość gość
Ja siostrzencowi na trzecie urodzinki tablice kupiłam.

Gość gość
A ja myślę, że to dobry pomysł. Do tego większy zestaw pisaków i coś typowo dla dziewczynki. może być jakiś fajny pachnący owocami zestaw do kąpieli. Moje córki były zachwycone jak dostały taki zestaw kąpielowy. Moim zdaniem wystarczy, że niektóre 10-letnie dziewczynki noszą już staniki, malowideł im jeszcze nie trzeba.

Gość gość
Moja w tym wielu to chciała lakiery do paznokci i kolorowe błyszczyki. xx Dziesięciolatka? Ktoś tu na głowę upadł? No, tak - czego się spodziewać po kafeterii.

Gość gość
Brawo, elaelaelalelaleaaa, rozsądnie myślisz, dziewczyno. Oby jak najwięcej takich, będzie z ciebie sensowna matka.

Gość oliwia29l
tablica moim zdaniem dla mniejszych dzieci a jesli chodzi o błyszczyki itp - to takie w domu malowidła , nie by gdzies w nich wychodzić. Czy Wy sie nie bawiłyscie w ksiezniczki? nie chodziłyscie w butach mamy po pokoju? To nie o to chodzi ze te 10 latki maja isc takie umalowane na ulice i wyrywac facetów.

Gość gość
To już nie czasy szkoły pruskiej, żeby kilku latki nie mogły sobie od czasu do czasu zaszaleć. xxx Pięciolatka z wymalowanymi paznokciami? W wieku 15 lat zrobisz jej makijaż permanentny? Pogratulować bezmyślności. Dzięki niebiosom w szkole się tego nie toleruje.

Gość gość
No jak.. Skoro lakiery do paznokci to taki świetny pomysl waszym zdaniem.. To ja proponuje stringi. Przeciez 10 lat to taka duza panienka...