Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melodyja

Co najlepszego na trądzik?

Polecane posty

Gość melodyja

Cześć. Mam problem dotyczący trądziku na mojej skórze, prawda nie jest go dużo ale gdy patrzę na moje czoło widze całe czerwone od wyciskania skórę. Czasami one chcą wychodzić a czasami za cholerę. Większość mam takie pod skóra, gdy dotykam czoła czuć ich i to bardzo. Mam wagry na nosie i na brodzie też się ich pozbyć nie mogę. Co polecacie ?

Gość gość
dermatologa

Gość melodyja
Jakoś nie lubie chodzic po lekarzach, na początek chciałabym spróbować domowych sposobów lub innych sposobów.

Gość sdcfvgbhnjmk,sdf
NIE WYCISKAJ!!!! tylko wciskasz je bardziej w skórę i pobudzasz zapalenie.. -,- polecam picie bratka, działa dopiero po kilku miesiącach, ale efekt jest, na początku jest więcej krost, bo następuje oczyszczenie, ale potem coraz lepiej. Do tego możesz łykać witaminę B2, polecam też antybakteryjny żel z biodermy i np oczyszczającą maseczkę z efektimy. Sama długo walczylam z trądzikiem, teraz mam piękną cerę.

Gość melodyja
Słyszałam o takim sposobie, lecz chyba nie spróbuje poprostu się brzydze nie to co niektórzy...

Gość melodyja
Ooo dzięki napewno spróbuje;) wyciskam bo mam już taki odruch...jak obgryzanie paznokci...

Gość sdcfvgbhnjmk,sdf
staraj się tego unikać, mnie przeszło jak zobaczyłam jakiś filmik na yt gdzie ktoś wyciskał komuś taki wieeelki pryszcz, fuuuj. Potem za każdym razem widziałam to przed oczami i po prostu straszne mnie to odrzucało. Dodatkowo unikaj dotykania skóry palcami w ogóle. Używasz pudru?

Gość melodyja
Tak, nakladam go pędzlem.

Gość sdcfvgbhnjmk,sdf
Jeśli potrzebujesz pudru nadającego kolor to Ci nie pomogę, ale ja np zawsze używałam pudru transparentnego i później jakoś po radzie swojej znajomej przerzuciłam się na puder dla dzieci;D Taki np babydream z rossamana, nie daje koloru, pięknie matuje skórę, nie ma w sobie konserwantów ani innych świństw [bo wiadomo dla dzieci] a co najważniejsze świetnie zasusza wszystkie krostki, więc jakby co to polecam. ;)

Gość melodyja
Ja mam jasna cere, więc używam najjasniejszego koloru:) ale z tym bratkiem spróbuje.

Gość sdcfvgbhnjmk,sdf
tylko się nie przestrasz jak po tygodniu będzie nieprzyjaciół więcej, bo to tak tylko na poczatku.

Gość melodyja
Już mnie chyba akurat z tym czołem nic nie zaskoczy:) dzięki, bo jak dotąd używałam peelingow, smarowalam buzię na noc bambino bo miałam wrażenie sciagnietej skóry. A ten bratek pomoże na nieszczęsne wagry na nosie?

Gość melodyja
M.O.N.I niestety nie pomaga to tylko takie gadanie. Uprawiam i jak miałam tak mam.

Gość sdcfvgbhnjmk,sdf
Pomoże na ropne zaskórniki, na wągry to niestety maseczki oczyszczające, zwężąjące pory polecam.

Gość melodyja
Stosowałam takie plastry na nos, brodę i czoło kilka razy ale nie widziałam żadnego efektu, a więc czas spróbować czegoś nowego:)

Gość som f pytkię
puder propolisowy sprobuj. i glinki

Gość melodyja
Dostępny w aptece czy w jakiś drogeriach ?

Gość sdcfvgbhnjmk,sdf
mnie te plasterki tez nigdy nie pomagały. Peelingi takie bardziej zdzieraki, jest też taki przepis na plasterki własnej roboty z żelatyny, możesz poczytać na internecie. A i tak mi się przypomniało.. nawilżaj dużo skórę. ;)

Gość melodyja
Dzisiaj po kąpieli wzięłam posmarowalam sobie twarz aloesem, rośnie u mnie w domu.

Gość sdcfvgbhnjmk,sdf
mojej koleżance pomogła np pielęgnacja twarzy olejami.. to chyba zależy od osoby

Gość melodyja
Właśnie , nie każdy dobrze znosi takie kurację. Ale mimo wszystko dzięki za rady, napewno spróbuje;)

Gość sdcfvgbhnjmk,sdf
mnie oleje nie służą zupełnie, a próbowałam bardzo wielu

Gość som f pytkię
kwasy tak ale nie teraz przecież

Gość melodyja
Popróbuje, zobaczymy jakie będą efekty. Jak ich nie będzie, będę musiała sięgnąć bardziej radykalnych środków jak wizyta u dermatologa.

Gość sdcfvgbhnjmk,sdf
dermatolog to nie jest inwazyjny środek.;D Trądzik to objaw choroby skóry, jej zapalenia, a dermatolog to lekarz od tego.

Gość gość
niestety ja jeszcze nie znalazlam wystarczajaca wyedukowanego lekarza drmatologa. Każdy przepisuje kremy i zele firm, które sponsoruja mu wycieczki:o

Gość gość
chodzilam do drmatologa regularnie przez kilka miesiecy, efektów wcale nie było, tylko pieniedzy coraz mniej:/

Gość som f pytkię
nie idz do dermatologa, np mi dermatolog bardzo zaszkodzil :( zacznij uzywac normalnych kosmetykow a nie szajsu drogeryjnego, odzywiaj sie sensownie i zobaczysz roznice