Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melodyja

Co najlepszego na trądzik?

Polecane posty

Gość melodyja
Fakt że mam niedowage, ale normalnie się odzywiam. Też nie chciałabym pójść do dermatologa, podobno dużo kasy idzie a tak naprawdę nie ma żadnych efektów. Napewno zaopatrze się w bratka i jakiś żel do mycia twarzy.

Gość som f pytkię
glinki rób regularnie, mowie Ci, one dobrze oczyszczją skórę

Gość melodyja
A zakupić gdzie można i jakie rodzaje najlepsze?

Gość gość
do autorki : tylko zadnego kremu bambino nie stosuj! Przeciez on zawiera parabeny, ktore zapychaja pory w skorze i przez to wychodzi jeszcze wiecej krost...

Gość som f pytkię
do tłustej cery zielona, są w aptekach, zielarskich sklepach, na allegro, w drogeriach czasem

Gość melodyja
Ale tylko ten dobrze nawilza skórę i jako jedyny który mnie nie uczula .

Gość melodyja
Ale właśnie ja nie mam tlustej cery, nie mam nadmiaru sebum...

Gość som f pytkię
" Przeciez on zawiera parabeny, ktore zapychaja pory w skorze i przez to wychodzi jeszcze wiecej krost.." gdzieś dzwoni ale nie wiadomo w którym kościele? akurat parabeny nie zapychają, to parafina.

Gość gość
Ja powiem tak: wydałam kupe kasy na maści, kremy, zele wizyty u dermatologa.... i co mi pomogło ? szare mydło :) MOJE WYBAWIENIE. myje twarz raz, dwa razy dziennie i po prostu cud... Moj facet tez zaczął używać :)

Gość som f pytkię
jednym szare mydło pomaga innym szkodzi. a jak Twoja skóra nie jest sucha, to po prostu zrezygnuj z kremów

Gość melodyja
To dobrze że go stosuje? Jak innym się posmaruje pod oczami mnie szczypie i policzki mam czerwone. A bambino jest dobry. A ja mam tendencje do wysuszania skóry...

Gość melodyja
Zapach szarego mydła...od razu ciągnie na wymioty.

Gość som f pytkię
oleje ci szkodzą? jakich próbowałaś?

Gość som f pytkię
olej parafinowy ma raczej negatywny pwływ na skórę

Gość melodyja
Nie stosowalam żadnych olejów...

Gość som f pytkię
a to nie ty, bo ltoś tu pisał o olejach. wypróbuj, oleje są świetnymi kosmetykami ale trzeba dobrać "swój" olej tamanu jest znany z właściwości leczących trądzik, ale poyrafi też zaszkodzić. próbkę możesz kupić i wypóbować

Gość melodyja
Stosuje krem bambino, żel under twenty i peeling z joanny robię 2 razy w tygodniu.

Gość melodyja
No właśnie nie wiadomo jaki, moja cera nie jest dobra dla wszystkich rodzajów kosmetyków a olejkow nigdy nie stosowalam.

Gość melodyja
No właśnie nie wiadomo jaki, moja cera nie jest dobra dla wszystkich rodzajów kosmetyków a olejkow nigdy nie stosowalam.

Gość som f pytkię
parabeny nie zapychają, doucz się, nie podsyłaj jakichś kiepskich źródeł w których powielają błędy. parabeny mogą uczulać i powodować przez to np wypryski, wysypki, zapalenie skóry, ale nie zapychają. jest zasadnicza różnica między reakcją zapalną skóry a zapchaniem porów. dlatego wypróbuj sobie różne, kupując próbki :O

Gość melodyja
Może warto je wypróbować? Chyba się po niedzieli wybiorę i zacznę walkę z tymi krostami ...:)

Gość gość
Sugerujesz, ze na kosmetologii mi klamali i mam sie sluchac jakiejs siksy z kafeterii, ze jednak parabeny nie zapychaja? oj dzidzia dzidzia... :) Dobranoc.

Gość som f pytkię
do kiepskiej szkoły chodziłaś, skoro ci mowili ze parabeny zapychają :D albo nie uwazalas 🖐️ siksą juz dawno nie jestem, i wiem o czym mowie i co mowie ;)

Gość som f pytkię
a przede wszystkim odstaw to badziewie under twenty bo to sie nie nadaje do skory tradzikowej :) nie wolno skory wysuszac. twierdzic, ze masz sklonnosc do przesuszen, a czy nie jest to wina kosmetykow ktore stosujesz?

Gość melodyja
Ej, jedna wie tak druga tak nie ma co wymieniać zdań kobietki :) DOBRANOC i dzięki wam wielkie, napewno mi pomyglyscie:)

Gość melodyja
Nie stosuje tego codziennie bo nie robię makijażu więc często myje samą wodą .

Gość som f pytkię
sama woda nie zmyje zanieczyszczen odpowiednio dobrze :)

Gość gość
"do kiepskiej szkoły chodziłaś, skoro ci mowili ze parabeny zapychają smiech.gif albo nie uwazalas lapka.gif siksą juz dawno nie jestem, i wiem o czym mowie i co mowie" Rzekla panna, ktora podwaza opinie dermatologow oraz doradza nastolatce uzywac pudru propolisowego :D Propolisowegooooo :D Aj, nie mam wiecej pytan. Dziecku sie wydaje, ze ONA wie najlepiej i podwaza opinie wszystkich - kosmetologow, lekrzy... bo ona wie :D No coz, mlodziez tak ma.