Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mon cheri

Dlugie starania o dziecko w dojrzalym wieku . Grupa wsparcia. Kontynuacja!

Polecane posty

Gość Megi72
Hej dziewczyny, widzę ze odpoczywalyscie w weekend:-) X Zuza, tak ja jadę już za tydzień do PL. Zabieg ale będę chyba robić na początku czerwca bo tam mam 2 tygodnie urlopu, a maź w związku z nowa praca nie moze wsiąść 2 tygodni. Wiec chyba będę wtedy robić , w maju miałabym tylko 9 dni i to trochę krótko. X Dorinetko 8 dni to definitywnie za długo. Powtórzcie badanie. Najlepiej 3 dobre dni. X Ciekawe co u Agi? Nie miała mieć dzisiaj usg? Ktoś słyszał coś od olivi?

Gość Megi73
Oo, widzę właśnie, ze zrobiłam firmie o 1 starsza. To powyżej to ja Megi73:-)

Gość tujka
Megi, a w którym dniu będziesz w Gync? Na przeciwko jest duża galeria Silesia i jeśli nie będę wówczas w pracy to może jakaś kawa? A Olivia... niestety milczy. A miała ij Ona wpaść na Śląsk:-) Zuza dla mnie kiler czy turbo są zbyt "skaczące", nie lubię tego typu ćwiczeń. Czasem jeszcze trochę ćwiczę ale w porównaniu do kiedyś to już w śladowych ilościach. Dorinetko, głowa do góry i do walki! Dość marudzenia, rozpoczynasz teraz nowy rozdział. Aga, dawaj nam tu kolejną porcję radosnych wieści;-) Ciekawe kiedy Migotka rozpoczyna kolejne starcie... Mała, a Ty?

Gość Ola1986_86
Dziewczyny :-) :-) Ja Was nadal uparcie podczytuje i wierze, ze każdej z Was uda się zostać Mama, bo każda bez wyjątku na to zasługuje :-) :-) Trzymam kciuki i pozdrawiam Ola

Gość Dorinetka78
Cześć Dziewczyny, umówiłam się na 31 marca na droźność do Gync.

Hi, Hi Dorinetko to moze się zobaczymy:-) tez jestem 31. X Tujka chętnie, w pośpiechu nawet nie widziałam tam żadnej galeri. Napisze ci maila na twój prywatny, o której byśmy mogły się spotkać X Aga czekamy na dobre wieści :-)

Gość Dorinetka78
Megi 73 O byłoby miło:) ja czekam jeszcze na ustalenie godziny. Mają do mnie w pn 30 dzwonić na którą podobno do południa. Niestety nie wiem u jakiego lekarza ponieważ to też dowiem się w pn. To dam Ci znać o której i może się nam uda spotkać. :))))

Gość gość
Wieści z sasiedniego forum- Taida jest znów w ciąży:))

Gość Zuza917
Wlasnie, Taida jest w ciazy! Fajne sa takie wiadomosci :) Dziewczyny fajnie, ze mozecie sie spotkacie na kawe :) Ja raczej planuje 3-miasto i to jeszcze tez nie wiem kiedy :( Ale pamietam , ze Megi Ty kiedys wspominalas, ze bywacie w Gdyni... moze jakims zbiegiem okolicznosci bedziemy tam w tym samym czasie Tujka ja tez wole skalpel i yoge ale zauwazylam, ze jak probuje te "skoczne" wplesc to widac efekt (tylko te skoczne to koniecznie w staniku hihi ) - nie namawiam namolnie tylko sie dziele spostrzezeniami ;) Ola :) Dorinetko Czyli za tydzien bedziesz wiedziec co i jak - super :) Nie mysl o zabiegu tylko o tym , ze to dostarczy Ci cennych informacji Odnosnie parametrow nasienia to to bylo troche za duzo dni wiec M pewnie jest niezadowolony ale musi powtorzyc badanie ;) A nawet gdyby te parametry nie byly najlepsze to sa tez techniki ktore pomagaja nasionkom np podczas inseminacji (podczas ivf to juz wogole moga wybrac te najprzystojniejsze zolnierzyki hihi) A robiliscie obydwoje kariotyp ?

Gość gość
Super wiadomość o Taidzie. Tym bardziej, że miała KD. Szczęśliwych 9 miesięcy :)

Gość gość
Dziewczynki dziekuje ze pytacie co u mnie , na poczatek jestem po wizycie serduszkowej i jest ok. Serduszko bije , tak jak pisala Pati kolejny maly kroczek do przodu. Dostalam skierowanie na badania i do przodu. Pati ja tez jestem po histeroskopii operacyjnej mialam stwierdzona dwuroznosc macicy i zapadla decyzja o zrobieniu z tym porzadku ,w zeszlym roku w czerwcu mialam zabieg. Pozdrawiam Aga

Gość Dorinetka78
Zuza917, nie robiliśmy tych badań nikt mi ich nie zlecał ani nie wspominał o nich.

Gość Zuza917
Aga :) :) :) A jak sie czujesz? Widac juz brzuszek?

Gość Zuza917
Dorinetko wspomnialam o kariotypie, bo nam to na poczatku zrobiono w Invikcie ale moze sa rozne strategie w roznych klinikach . Moze zapytaj Doktorka przy nastepnej wizycie czy warto to sprawdzic

Gość gość
Zuza czuje sie strasznie ,mdlosci mam okrutne z przerwami na obiad . Praktycznie mdli mnie caly dzien. Niestety pytalam lekarza o ratunek na ta przypadlosc ale cudownego sposobu nie ma a smial sie ze to sa uroki ciazy. Tak strasznie mnie meczylo przy mojej corce ale kurcze to byla pierwsza ciaza czternascie lat temu. A tak ogolnie jest ok. Co do brzuszka to moze mam jak sie najem haha ,ale to 6 tc wiec nie ma co byc widac. Pozdrawiam Aga

Gość Megi73
Hej Aga, fajnie ze sie odezwalas, no niestety to sa przypadłości ciazy. Chociaż ja nie miałam nic, ale dałam bym wszystko żeby je miec:-) a byłaś już na usg? Spokojnej ciazy ci życzę.

Tujka, niestety nie mam już twojego maila:-( możesz mi podesłać, albo odpowiedz mi na nasza ostatnia korespondencje. Miłego dnia wam życzę.

Gość gość
Pięknie Aga! A mdłości... nie jest to przyjemna rzecz (ja nawet wody nie mogłam się napić) ale dla takiego celu wszystkie dzielnie je zniesiemy. Powodzenia! tujka

Gość gość
Mam chwile czasu wiec moge wam napisac to zamierzalam juz jakis czas temu. Po wpisie jakiegos sympatycznego goscia do mnie o zasniadzie groniastym obiecalam mojemu M ze dam sobie spokuj z forum i juz ne bede pisala, i obiecalam slowa dotrzymac . Wiec chcialam sie z Wami porzegnac zyczac nam wszystkim szczescia w naszych staraniach ,wytrwalosci i wiary w lepsze jutro. Zdaje sobie sprawe jak wszystkie jestesmy dobite psychicznie bo nie chce pisac o bolu fizycznym ,on jest do zniesienia. Ale zgadzam sie z moim M ze osoby tzw.trole to nie jest ktos przypadkowy to jest ktos z nas uczestniczacym w zyciu tego forum. I tak jak napisala Pati ile trzeba miec w sobie nienawisci i okrucienstwa zeby pisac takie rzeczy. Ale mysle ze kiedy tyle niepowodzen za nami jestesmy w stanie byc tak okrutne.Dlatego nie jestem na silach psychicznie znosic takich wpisow i dla swojego spokoju zrezygnowac. My z M teraz kiedy sie udalo i jestesmy na poczatku drogi nie potrafimy sie cieszyc nasze szczescie jest przykryte wielkim strachem i to jest naprawde straszne uczucie. Aga

Gość gość
W kazdym razie bardzo Wam dziekuje za przyjecie i chec wysluchania. Ze szczerego serca zycze wszystkiego co najlepsze. Dla podniesienia wiary powiem Wam ze moja kolezanka ktora dwa tygodnie po mnie miala teansfer jest po pozytywnej becie, ma 42 lata. Pozdrawiam i wesolych Swiat Wielkiejnocy. Aga

Aga, przykro ze znowu odchodzi miła dziewczyna z forum. Życzę ci spokojnej i zdrowej ciąży. A jeszcze mam tylko jedno pytanie, czy ta koleżanka miala na świeżych komórkach transfer ?

Gość gość
Megi mi tez jest przykro ale niestety psychicznie jestem slaba jak mucha teraz mi sie to jeszcze bardziej nasililo. A co do mojej kolezanki to nie byl to jej trzeci criotransfer na cyklu sztucznym. Aga

Masz racje, jeśli czujesz, ze takie komentarze cię dołują, to nic tylko teraz myślec o sobie i kruszynce. Jeszcze raz wszystkiego dobrego wam życzę.

Gość gość
Bardzo mi przykro Aga, że odchodzisz:-( Ale rozumiem. Myślę, że to forum upadnie. Zaczęło się walić od pojawienia się Dominiki, albo raczej później, od Jej dziwnych wypowiedzi. To był początek końca. Powodzenia Aga! Możesz kiedyś, gdy będziecie już bezpieczni pochwalić się tutaj ciążą. Będzie nam miło. Miło było Cię poznać tujka

Gość gość
Dziewczyny jest Was kilka przenieście sie na prywatne zamkniete forum. I juz sprawa troli zamknieta. Dobry duszek

Gość gość
rację ma ta osoba, która podejrzewa, że to któraś z piszących takie teksty wstawia - podejrzewam Tujkę, to typowa toksyczna osobowość, wiele jej wypowiedzi ma taki dwuznaczny ton, niby gratuluje ciąży, życzy powodzenia a aż kipi od zawiści :O

Gość tujka
Nigdy nie opublikowałam tutaj postu, pod którym bym się nie podpisała. Pisałam co myślałam, traktowałam to miejsce szczególnie bo tutaj znalazłam osoby z podobnymi problemami. Jeśli mogłam jakoś pomóc, choćby swoją wiedzą i doświadczeniem to pomagalam, jeśli trzeba było kogoś wesprzeć to się starałam to zrobić i bardzo mocno Wam wszystkim kibicowalam. Jeśli jednak w którejkolwiek z Was powstał choćby cień podejrzenia, że te wstrętne posty, które co jakiś czas pojawiały się na forum, z tym ostatnim do Agi szczególnie, są moim dziełem to wybaczcie ale nie taki był cel mojej tu obecności. Włożyłam w ten topik zbyt wiele serca by się z tym teraz mierzyć. Może już czas na nowe, bardziej wartościowe użytkowniczki. Dla tych, które wierzą wciąż w szczerość moich intencji pozostane dobrym duchem, będę o Was myśleć, będę Wam kibicować w dalszej trudnej drodze do rodzicielstwa i życzę Wam oby się w końcu kazdej udało zaznać radości macierzyństwa. Było mi bardzo miło Was poznać Dziewczyny. Wracam do świata, w którym mnie naprawdę znają, w którym swoją pracą zawodową codziennie pomagam, gdzie ludzie darzą mnie szacunkiem i gdzie nikt nie pomyśli, że moglabym być tak okrutna.

Gość Zuza917
Dziewczyny wczoraj mialam taki szalony dzien i pomimo, ze nie zajrzalam tu to myslalam o Was ... stalyscie mi sie bardzo bliskie a to forum jest czyms bardzo cennym... Dzis pierwsze co zrobilam po otworzeniu oczu to chwycilam za telefon i jestem w szoku! Szlag mnie trafia, ze pozwalamy trollom rozwalic to forum. Tyle razy byla mowa aby ignorowac te zalosne wpisy. A numer z sianiem ziarna watpliwosci czy to nie jedna z nas juz widzialam na forum z KD. Czemu dajecie sie na to zlapac.... Jest mi bardzo przykro ale jezeli Aga i Tujka tak zdecydowalyscie to z calego serca zycze Wam jak najlepiej i mam nadzieje, ze czasem dacie znac co u Was : Tujko bedzie tu brakowac Twojego spokoju, ciepla, wiedzy i madrowci zyciowej ... jak juz sie uda - daj znac . Aga zamelduj sie jak urodzisz wtedy radosci juz nic nie powinno przycmic

Gość mama adopcyjna
Hej dziewczyny,dawno dawno temu coś tu napisałam,ale teraz tylko Was podczytuję,ponieważ długie starania u mnie to już przeszłość. Współczuję Wam żenujących komentarzy tzw. gości,ale forum było fajne,więc szkoda,żeby upadło-na co się zanosi. Może poproście admina o sprawdzenie IP osób ,które piszą te komentarze i je zablokujcie.Będziecie miały spokój. Pozdrawiam serdecznie.