Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mon cheri

Dlugie starania o dziecko w dojrzalym wieku . Grupa wsparcia. Kontynuacja!

Polecane posty

No tak Pati, moze masz racje ale nie chce się znowu zawodzić.

Gość gość
Babeczki a ktoras z Was badala sobie poziom B12 i homocysteiny... bo to potrafi powodowac spore klopoty... lacznie z czasowa nieplodnoscia i poronieniami...

Gość Zuza917
Megi uszy do gory! Pati ma racje postaraj sie nastroic pozytywnie. Masz zapoczatkowac dobra passe i koniec kropka! Z moich obserwacji wynika, ze i mniej snu tym wiecej pesymizmu - wiec od przyszlego tygodnia 8 godz sobie obiecuje ;) Wracam dzis na rzesach z podrozy sluzbowej krotkiej ale dosc intensywnej i od razu maz mnie zabiera na weekend romantyczny takze wpadne tylko do domu aby sie przepakowac. A i koniecznie Megi napisze do Ciebie choc testowego maila B12 chyba badalam ale o tych homocysteinach nawet nie slyszalam ale z tego co teraz czytam teraz, to warto sprawdzic poziom rozniez i z innych wzgledow- ciekawe info!

O Zuza romantyczny weekend :-) tez chce. A ja mam zielone światło, cyst nie ma. Koniecznie wypróbuj tego maila. No to Miłego weekendu:-)

Gość tujka
Megi super!;-)To kiedy w Pl? Zuza, fajny pomysł z tym romantycznym weekendem. My wyjeżdżamy na weekend w przyszły czwartek, ale nie sami tylko z dużą grupą przyjaciół. A pod koniec czerwca już sami na tydzień nasłonecznić się trochę. Potem... z dużym lękiem wracam do działania. Pati, Ty trzymaj tą wkładkę ile trzeba, a po wakacjach... WSZYSTKIE mamy szykować powoli wyprawki:-) Mała, Ciebie też to dotyczy. Miłego weekendu:-)

Tujka, fajne z tymi wyprawkami:-) obyś miała racje! Ja wyladuje w PL 07.06.:-) mam nadzieje, ze się znowu zobaczymy:-) Wam tez miłego weekendu !

Gość Zuza917
Tujka Kochana obys miala racje i oby sie nam wszystkim udalo - najwyzszy czas! Weekend byl uroczy ... szkoda, ze juz sie skonczyl

Cześć dziewczyny :-) Ja dzisiaj biorę ostatnią tabl. hormonalną; nareszcie, a wkładkę wyciągamy jednak za miesiąc, ale to i tak bez różnicy. Potem chcę zrobić posiew z pochwy na bakterie i grzyby, i mam nadzieję w sierpniu działamy :-) Megi ja Ci tak napisałam o tym pozytywnym podejściu, a sama z reguły podchodzę negatywnie, bo też boję się rozczarowania. A mój mąż zawsze o to się wkurza, bo on zawsze patrzy na wszystko optymistyczniej. Miłego dnia Wam życzę. U nas przepiękna pogoda :-)

Gość Happy_mum
hej, Chciałam tylko się podzielić moją radością ;))) jestem w 4 miesiącu ciąży mam 41 lat i wydawało by się że nie będę mieć szansy na macierzyństwo.Jednak jak widać to było błędne myślenie.Wszystko jest możliwe!! trzeba czasami odrobinę wspomóc naturę :) Na rynku pojawił się suplement diety wspomagający zajście w ciąże.dr bocian. Dla par( w sumie można kupić tylko dla niej lub dla niego jednak my z racji swojego wieku chcielismy mieć pewność..)Wybraliśmy tą tańsza paczkę ( bo na okres zażywania na 3 miesiące ) z myślą , co ma być to będzie.I JEST!!!! kochani głowy do góry i trzymać kciuki by wszystko się dobrze skończyło- bo inaczej nie może :D prawda?:)))))) szczęścia wszystkim życzę ;* buziaki!

Gość gość
Matko jaka prymitywna forma reklamy. Teraz wszystkie babki lecimy po ten suplement i zachodziły w ciąże. Masakra.

Gość gość
Gratulacje happy_mum ! My,niestety nadal nic...

Gość gość
Hej dziewczyny. Miałam przerwę w życiorysie i wylądowałam w szpitalu. Od jakiegoś czasu źle się czułam i po badaniach skierowano mnie do szpitala. Tam dalsze badania...okazało się ze miałam wylew :( nieduży ale jednak... Oczywiście zmiana trybu życia, dieta, leki...ufffff. Dostałam żółta kartkę Od życia. po rozmowie z lekarzami dostałam jednak pozwolenie na kolejne podejście. W Gamecie rozmawiałam jeszcze z moim dr i nie miał przeciwwskazań ale kazał zwolnić życie. Wracam ze Rzgowa, anty biorę z końcem lipca i jedziemy tym razem krótkim protokołem. Trzeba się spieszyć, bo z nowym prezydentem....kto to wie jak będzie. Uściski serdeczne, migotKa.sorry pisze z telefonu który głupieje na trasie.

Gość gość
Migotka, jeeeeej jaki mi przykro :( Ale najważniejsze, że już sytuacja opanowana! Zdrowia dla Ciebie i powodzenia! Weszłam na temat bo zobaczyłam że wisi u góry na kafe, myślałam, że jakieś nowe wieści a tu reklamy, spam... U mnie cisza w temacie drugiego dziecka, mąż za granicą przez 3 miesiące więc starań brak ;) Pati, Tujka, Megi, Zuza, Aga i reszta Dziewczyn - pozdrowienia dla Was!

Gość gość z boku
To wyżej to byłam ja gość z boku :D

Migotko kurcze, jestem w szoku. Dobrze, że teraz wszystko jest już o.k. Nasze forum chyba upada. Dziewczyny co u Was? Nic nie piszecie. Gościu z boku dzięki za pozdrowienia :-)

Gość gość
Dzięki, jest ok. ale troszkę się boję. Co do ciąży, to oczywiście przeciwwskazań nie ma, muszę uważać i być w razie czego pod opieką lekarza tak jak np. kobieta z cukrzycą, nadciśnieniem czy innymi dolegliwościami. Mieliśmy pogadankę z moim lekarzem z Gamety, nalegaliśmy na krótki protokół, bo i kasa i czas się liczy. On twierdzi, że z krótkiego jest mniej ciąż, ale w końcu się zgodził. Skoro wyprodukowałam ostatnio tyle jajeczek, to i na krótkim będzie ok. Zresztą wg mnie może być jedna, byle zdrowa i silna, a do tego jedna złota rybka i mały cud gotowy. Jakby mało było problemów, moja teściowa na OIOMie po zawale leży... martwimy się, spokojne życie i brak stresów nie jest nam widać dane...migotka

Gość gość
Migotka wylew to poważna sprawa, jestem w szoku No bo przecież nie jesteśmy takie stare. I jakos o tym człowiek nie myśli. Przychodź do zdrowia. Zycze ci wszystkiego naj... A kiedy chcesz podchodzić? Pozdrawiam Megi73

Gość gość
Gościu z boku ja tez dziękuje za pozdrowienia :-) Megi73

Gość Zuza917
Ojej Migotka dobrze, ze juz dobrze z Toba. Czy lekarze wiedza co bylo powodem tego wylewu? Wazne , ze zostalo to rozpoznane na czas. Oj uwazaj na siebie Dziewczyno!!! Maz pewnie od zmyslow odchodzil... I teraz jego Mama Trzymajcie sie!

Gość Zuza917
Pati kiedy wyciagasz te wkladke? I jak Twoja Sunia sie czuje? X Gosciu z boku dobrze Cie wieziec :) A po 3 miesiacach to pewnie bedziecie tak stesknieni, ze sie moze spontanicznie udac hihi X Megi czekam na info;)

Gość gość
My mamy na szczescie z mezem dzieci,lecz gdybysmy nie mogli miec to skorzystalibysmy z dawcy i w obecnosci meza kilka razy dziennie by ze mna odbywal stosunek.Nie korzystalibysmy z upadlajacych obojga malzonkow sztucznego zaplodnienia.My z reszta zawsze przy kazdym badaniu nawet cipki u ginekologa jestesmy razem z mezem.Maz wspaniale wspieral porody i nie wyobrazam sobie by rodzic samej.Mamy prawo do obecnosci osoby najblizszej nawet w szpitalu przy badaniu i zabiegu ust 2008r art 21 prawo pacjenta.

Witajcie dziewczynki, nareszcie się odezwałyście! :-) Megi byłaś w Polsce, albo może dalej jesteś? Zuza za 2 tyg.wyciągam. A z naszą sunią coraz lepiej (odpukać). Jak idzie powoli to już nie kuleje w ogóle, tylko jak zaczyna truchtać, ale zaraz ją "nawołuję do porządku" ;-) , bo nie pozwalam jej jeszcze biegać ani skakać. No i jak zmienia pozycję z siadu do warowania (i odwrotnie), to inaczej obciąża jedną i drugą str. ciała, ale to może po takim czasie robi asekuracyjnie. Najważniejsze, że widać poprawę :-) A co u Ciebie Zuza?

Gość gość
Gość 6.08 powiem kulturalnie - w***********laj !!!!!!!!!Powodzenia dziewczyny

Gość gość
Pozdrawiam Was wszystkie ze słonecznej Krety:-) Łapię witaminę D, potem będę działać. Tujka

Gość gość
Migotko wylew czy udar? Jeśli wylew, co mało prawdopodobne bo to raczej choroba ludzi starszych, z dużym nadciśnieniem bądź w każdym wieku jeśli pęknie tętniąk, to trzeba leczyć przyczynę. Jeśli zaś udar to jesteś w grupie podwyższonego ryzyka kolejnego gdy będziesz się stymulować i gdy będziesz w ciąży. Nawet antyki są w takiej sytuacji przeciwwskazane. To nie znaczy, że nie możesz nic robić ale skonsultuj działania z neurologiem i rozważcie obstawę heparyną drobnocząsteczkowa już podczas stymulacji. I to nie koniecznie wiek, widywalam dziewczyny młodziutkie z zatorowością. Najczęściej na antykoncepcji choć i bez uchwytnego powodu się zdarzyć może. Jeśli leczylas się u neurologa to pewnie wykluczyliscie wszystkie potencjalne czynniki zakrzepowe w badaniach krwi, np. antykoagulant toczenia, białka C i S, przeciwciała antyfisfolipidowe. Jeśli nie to to zrób. Przepraszam za wywód, pewnie to wszystko wiesz. Trzymam kciuki za zdrowie i starania. Tujka

Gość gość
Pati, tak jestem jeszcze w Polsce, ale jutro już lecę. Niestety nie miałam takiego super sukcesu, ale jeszcze sie nie poddaje całkowicie. Trzymaj sie, odezwę sie jakoś za 2 tygodnie :-) teraz wy będzie na tapecie z Zuza, Tujką na czele :-) Pozdrawiam wszystkie staraczki Megi73

Gość gość
Ogniska naczyniopochodne (niedokrwienne) w lewym płacie ciemieniowym, niewydolność kręgowo podstawna i wysoki cholesterol. Do tego b. niskie ciśnienie, które ma tendencje do nagłego skoku jak mnie coś albo ktoś wpieni. Lekarz mówił o niewielkim udarze. Przyznał, że podejrzewali SM, a to byłaby większa katastrofa.... Acard, Polvertic (na zawroty głowy) i Tulip na zbicie cholesterolu. O innych lekach nie mówił. Acard mam odstawić na tydzień przed punkcją. W szpitalu nie mieli przeciwskazań, gin też nie miał, stwierdził, że nie z takimi chorobami kobiety zostają mamami. Ale do PK musieliśmy go namawiać. Nie chcę się już tak szprycować lekami jak ostatnio. Najbardziej martwi się o mnie moja kuzynka (lekarz), która od początku jest przeciwna, uważa że aby być mamą trzeba być w 100% zdrową, poza tym mam już dziecko:) Ale ona wyzywała mnie nawet jak krew oddawałam, no i jest rodziną:) Wczoraj w domu jest tez teściowa, słabiutka bardzo. Dziś mój dyżur w pilnowaniu:) Migotka

Gość gość
Tujka, to nie o wiek chodzi, myślę że bardziej o tryb życia i niestety o to jak żyłam kiedyś:) Oparłam się McDonaldom, ale lata pracowałam w pizzerii i jechałam na niej na okrągło popijając coca colą:) Czasy studenckie (jak nie było pizzy) to chińskie zupki, drożdżówki i kawa w ilości hurtowej. Ale wtedy byłam (i miałam święte przekonanie że długo będę) niezniszczalna. Zwolniłam i zwracałam większą uwagę na to co w siebie wrzucam tak od 35 rż, jadłam zdrowo i dużo się ruszałam, a teraz "osiadłam" i nie mam czasu na sport. Kwadrans gimnastyki dziennie, i sobotnia jazda na szmacie czy w ogrodzie to trochę mało:) No i grille, kiełbaski, pifko...trzeba to zamienić na sałatkę, grillowane warzywa i kieliszek czerwonego wina. Migotka

Gość gość
Migotko odstaw Tulip. Stosuj tylko dietę lub ewentualnie jest taki lek jak Ezetrol. Tulip i wszystkie statyny są teratogenne, tzn mają udowodnione działanie iuszkadzające płód. Nie ma też sensu brać go teraz przez chwilę i szybko odstawić bo z odbicia będzie jeszcze większy wzrost cholesterolu. Dieta, a leczenie jeśli będzie potrzebne dopiero po ciąży. Ogniska niedokrwienne (jeśli kilka i drobne) to zwykle wynik zatorowości, bez związku z ciśnieniem. Tak więc acard jak najbardziej, najlepiej przez całą ciążę, heparyne przedyskutuj z kardiologiem. Tylko mów lekarzom o planowanej ciąży bo inaczej się postępuje w takiej sytuacji, przykładem jest ten nieszczesny Tulip. Jeśli nie zrobiłaś to zrób sobie echo serca żeby wykluczyć kardiogenne źródło zatorowości. tujka

Gość Zuza917
Migotka a jak to sie stalo, ze wyladowalas w szpitalu? Mialas zawroty glowy czy bol glowy? Dopytuje sie bo martwie sie tez o mojego M... Faceta tak trudno przekonac do badan i zmiany trybu zycia ;) Mielismy troche przebojow z jego zdrowiem na poczatku roku (nawet nie wiem jak przetlumaczyc bo to jakies medyczne sformuowania - moze dlatego tak mnie to przerazilo) Do tego w tym roku mielismy juz dwa pogrzeby w rodzinie. Tak jakos bardziej zdaje sobie sprawe z przemijalnosci i ze trzeba doceniac i dbac o to "tu i teraz" wiec wlasnie ciagne go na kontrole bo przeciez ma byc w dobrej formie jak ma zostac ojcem ;) Ja podobnie jak Ty pozostawilam tryb zycia studenckiego w przeszlosci ale on wciaz mysli, ze jest niezniszczalny ;) Trzymaj sie i uwazaj na siebie - wierze, ze uda Ci sie zostac Mama. Fajnie, ze masz taka troskliwa kuzynke ale nie mysle ze jest wiele kobiet, ktore sa w 100% zdrowe - kazdej cos tam dolega Dobrze, ze Jestes pod kontrola lekarzy i super, ze nasza Kochana Tujka zawsze fachowo doradzi. Tujka Jestes Skarbem naszym :) Wygrzewaj sie na sloneczku i relaksuj ... Zbieraj energie :) slonce, palmy, woda niebiesciutka, pyszne jedzenie... Tez mi sie marzy. Poki co mamy tu jedynie nadmiar slonca ale dosc intensywny czas w pracy (jak zwykle)... Jakos nie moge zwolnic- Jak zajde w ciaze to na pewno zwolnie ;) Nie ma nas w domu po 12 godz ostatnio to wylaczamy klime i temp jest ponad 30. Wiec estrofem trzymam w lodowce do wina w temp 18 - czy to nie za nisko z kolei? ( na pudelku jest napisane aby bylo ponizej 25 ale tez aby nie przechowywac w lodowce) Megi kciuki zacisniete z calego serca! Pati u Ciebie tez juz niedlugo :) Gorace pozdrowienia