Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wódka

Polecane posty

Gość gość

W lokalu gdzie odbedzie sie moje wesele jest mozliwosc nabycia wódki, dokladnie Soplicy (22zł) i wtedy bedzie schłodzona. Lub mozna swoja ale własciciel jej juz nie schłodzi. A i oczywiscie płace za tyle co zostanie wypite. Podobnie z winami. Czy takie rozwiazanie jest dobre? Co sadzicie. Slub w pażdzierniku

Gość gość
Ale beznadzieja. Soplica i to po 22 zł? Co za debilna restauracja, że nie można własnego alkoholu. Niechby już chociaż lepszą wódkę wymyślił, a nie Soplicę. Ale prawda jest taka, że nawet najblepsza wódka, a ciepła będzie gorsza od każdej innej zimnej. Specjalnie właściciel tak wymyslil zebyscie od niego brali wodke. Bo ciepla ci nie pojdzie i nie bedzie wchodzic. Po prostu nie bedzie do picia. Ale wiedz, ze organizujac samej wodke kupilabys lepsza i w korzystniejszej cenie. A soplice w hurotwni to juz w ogole mialabys po kilkanascie zlotych. Na pewno nie powyzej 20zl. Chyba ze zalatwicie wlasna chlodnie. Jesli nie macie mozliwosci to niestety bierzcie ta od wlasciciela, bo ciepla jest ohydna.

Gość gość
Mysle nad tym zeby wziasc swoja wodke, bo jak to bedzie po połowie października i jakby była np. w samochodzie to chyba bedzie chłodna i bedzie ok. chyba ze lodówke turystyczna i tam trzymac i dopełniac ją.

Gość gość
A i dla mnie jest dobra opcja ze płace za tyle co zostanie wypite. Nie chce kupowac na zapas, a rodzina az tak bardzo pijaca nie jest.

Gość gość
Nie masz możliwości poszukania innej sali? Właściciel ma niezły tupet, chce jeszcze na wódce zarobić. Ktoś powinien to zgłosić na policje. Albo załatw sobie jakąś chcłodnię

Gość gość
No niestety nie. Zapłaciłam zaliczke. Po jakims czasie znalazłam sale która tez mogła by byc, no ale zaliczka by przepadła.

Gość gość
moze bardziej Ci się opłaca stracić zaliczkę niż kupować soplicę po 22zł? my zastanawiamy się nad Panem Tadeuszem lub Stockiem. Te wódki są lepsze niż Soplica, a możemy je mieć taniej niż Ty Soplicę. Zapytaj właściciela czy dostaniesz fakturę za tę wódkę. jeśli sprzedaje ją nielegalnie, to ktos mu powinien wybić z głowy ten biznes. Albo pomyśl poważnie nad tą chłodnią. ludzie czasem robią wesela w remizach, więc powinno być coś takiego.

Gość gość
Szczerze mówiąc lepsza Soplica schłodzona niż każda inna wódka, ale ciepła. Co do właściciela, w niektórych lokalach tak jest. My zrezygnowaliśmy z pięknej sali tylko dlatego, że musielibyśmy kupować ich alkohol np wino bardzo średniej jakości po 25 złotych, albo płacić tzw korkowe od własnego alkoholu. Wybraliśmy równie ładną salę, gdzie mogliśmy mieć własny alkohol , oczywiście schłodzony.

Gość gość
Zaliczki napewno mi sie nie opłaca stracic. Za duzy koszt. Juz wole kupic ta soplice za 22 zł. On mi ja sprzeda tak jak normalnie w lokalu sprzedaje.

Gość uleczka22
hmm, trochę spory koszt i dziwne zachowanie właściciela. ja bym się mocno zdenerwowała. samo schłodzenie nie powinno być chyba aż takim problemem. nie mogłabyś załatwić czegoś na własną rękę. bo koszt trochę spory. może jeszcze sobie przelicz co wychodzi taniej. znajomi ostatni polecali żeby zainteresować się panem tadeuszem, bo ma promocję weselną - http://wodkaweselna.com/

Gość gość
Chodzi o to, ze kiedys jakas para miała swoja wódke i on im schłodził i roioznosił kelner, bo za bar własciciel nikogo nie wpusci z wiadomych wzgledów. to pózniej ta para oskarzyła własciciela ze im troche wódki ukradł. ale ja tak przeliczyłam ze na około 56 osób wódke bedzie piło z 40, moze nawet nie, to duzo nie pójdzie. u siostry mojego PM to na 30 osób, pijacych moze 25 poszło 15 butelek około

Gość gość
W sumie to masz małe wyjście, bo w październiku mrozu raczej nie będzie także w samochodzie ci się ta wódka dostatecznie nie schłodzi. Lodówka turystyczna jest raczej za mała. Zresztą wódka powinna być na sali, a nie donoszona z zewnątrz. Na oskarżenia młodej pary mółby wymyśleć rozwiązanie nie krzywdzące młodej pary. I np zorganizować oddzielne pomieszczenie z chłodnią, a kluczyk do niego dać np. ojcu panny młodej by to on wódką się zajmował. Często jest tak na weselach, że to ojcowie roznoszą wódkę, a nie kelnerzy. Przy tak małej ilości osób nie zbankrutujesz na tej wódce po 22 zł. Ale cholernie właściciel chce zarobić na Was. A wódka też nie należy do najlepszych. Zobacz, jakiś sklep sprzedaje wódkę po 20 zł właśnie tę Soplicę. http://www.ceneo.pl/16962546 w hurtowni zwykły człowiek zapewne te Soplicę kupiłby po jakieś 18 zł. Bo w hurtowni zawsze taniej, a właściciel jeszcze ma koncesje więc kupi ją jeszcze taniej np. po 17 zł. Lub mniej. Zobacz ile na Was przycina.. tragedia

ale przesadził, powinien wam iść na rękę jak w każdej innej restauracji, a nie jeszcze wam stawiać takie warunki, pomyśl o tym bo na pewno kupisz alkohol taniej a na dużej ilości każda złotówka się liczy, my oszczędzimy i z tych pieniędzy co nam zostało zainwestowaliśmy sobie fontannę alkoholowa i wiecie jaką zrobiliśmy gościom atrakcje a nie tylko butelki na stołach wejdź na te stronkę http://www.sumowisko.pl/fontanny i przemyśl sobie wszystko. Pozdrawiam

Gość Woznica
Nie kupuj Soplicy. Jest robiona z taniego ruskiego spirytusu. Wybierz lepiej Wyborową lub coś z lubelskiego polmosu.