Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Podpiętek zapiętek

Kolorowe szpilki - czemu inne kobiety tak dziwnie reagują?

Polecane posty

Gość Podpiętek zapiętek

Właścicielka szpilek czarnych, brązowych, szarych, beżowych wtapia się w tłum. Nikt nie zwraca uwagi na to kim jest i co na sobie nosi. Ta sama osoba wkładając np. czerwone szpilki zachowując umiar w ubiorze, elegancję i klasę zmienia się w odbiorze innych. Kobiety bacznie się jej przyglądają, nachalnie mierzą wzrokiem i są inne niż kiedy właścicielka nosi obuwie szarobure. Zachowanie innych byłoby zrozumiałe, gdyby całość kreacji składała się z czerwieni, różu, żółci, etc. i biłaby po oczach kiczem lub przesadą. Ale jeśli całość, np. garnitur jest czarny, albo ma na sobie małą czarną lub popielatą kreację, delikatny naturalny makijaż, włosy spięte w kucyk, bez czerwieni na paznokciach - skąd zatem takie dziwne reakcje na czerwień jeśli to tylko maleńki dodatek rozświetlający konwencjonalną i klasyczną całość?

Gość Kizia Mizia :)
Myślę, że to dlatego, że czerwień jest namiętnym, uwodzicielskim kolorem, raczej dla osób pewnych siebie. I takie akcenty przyciągają mężczyzn np. czerwone usta, czerwone szpilki.. Jeden akcent, a robi tak wiele. A szare myszki, które nie odważyłyby się na coś takiego- zazdroszczą. Tak myślę... ale czy tak jest nie wiem ;)

Gość Podpiętek zapiętek
Do czarnych spodni i kremowej luźnej bluzki te Twoje buty będą super

Gość gość
Bo to jest POLSKA hahaha i tutaj kazdy patrzy na druga osobe zamiast zajmowac sie swie zyciem

Gość gość
Ja często zwracam uwagę gdy kobieta wygląda w ten sposób. Nie kieruje mną zazdrość. Taka osoba może być inspiracją dla mnie. Lubię podpatrywać ciekawie ubrane osoby i wyłapywać z ich stylu coś co mogłabym zastosować we własnej stylizacji.

Gość Podpiętek zapiętek
Ja mam podobnie jak Ty gościu :) Ale jednak większość nie podpatruje, ale wręcz gapi się na te szpilki.. Aż głowy odwracają, i śledzą wzrokiem.

Gość Podpiętek zapiętek
Ja mam podobnie jak Ty gościu :) Ale jednak większość nie podpatruje, ale wręcz gapi się na te szpilki.. Aż głowy odwracają, i śledzą wzrokiem.

Znam to uczucie doskonale. Uwielbiam wyzywajace buty, czerwone ale i rowniez innych kolorow. Buty przyciagaja wzrok i o to chodzi, a stroj musi byc do tego dopasowany, stonowany i skromny - malo kto potrafi tak dobrac. A widoczna zazdrosc innych kobiet - coz, bywa irytujaca, jest nieunikniona ale i w pewien sposob komplementuje nas :classic_cool: