Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciówkaz okienka

ile powinno spać dziecko 8-miesieczne?

Polecane posty

Gość gosciówkaz okienka

Moja kuzynka ma córkę w tym wieku. Usypia ją na siłę. Mała wstaje o 5 rano.O 8 usypia i spi tak do 10. Około 12 kuzynka usypia ja nasilę. Mała pomęczy się tak godzinę przy usypianiu i śpi do 14. O 16 znowu jest usypiana na siłę i śpi do 18. Około 20 znowu jest usypiana i w nocy płacze. Kuzynka nie ma już sił i nawet do niej nie wstaje. Mała uśnie koło 1 w nocy i śpi do 5. I obieg zamknięty. tłumacze jej,ze nie ma sensu tak jej usypiać bo ona jest juz duża i potrzebuje sie bawić a godzinę przed snem musza sie męczyć.Czyli jak mala spi 2 godziny to dodatkowo godzina idzie na jej usypanie i w tedy to jest bierny czas nie wykorzystany na naukę tego dziecka. Mała nie potrafi jeszcze podnieść by usiąść. Lezy tylko i obraca sie na plecki.Potrafi tylko powiedzieć "bab" bo tyle nauczyła ją babcia.Jedyna zabawą matki z córka jest posadzenie małej na dywanie(obłożonej poduchami) i położenie jej kilku zabawek np.telefonu. Jak jest ciepło to Kuzynka wychodzi z mała na spacer i jeździ po wertepach bo w tedy mała usypia. Najlepsze jest to,ze zali się do męża, ze nikt jej nie pomaga. Gdy ktoś chce zająć się mała to ta mówi, że ona ma tylko prawo do dziecka i tylko ona może ja bawić. Jak wygląda spędzanie czasu z waszymi 8 miesięcznymi dziećmi? Ja nie jestem w temacie dzieci i nie wiem ale ona chyba robi coś źle.

Gość gość
tak wiem stare ale moze autorka przeczyta kiedys..... odpowiedz brzmi- a wez sire nie wtacaj zajmij sie soba a jask masz braki zrob sobie dziecko i wychowuj po swojemu a kuzynce daj spokoj