Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Æðelgast

Po czym poznać, że ktoś ma słabe/silne geny wg was?

Polecane posty

Gość gość
Jak co chwile choruje, czy w rodzinie są choroby psychiczne, lub dużo przypadków raka, to ma słabe geny.

Ale ludzie chorzy psychicznie często są bardzo inteligentni. Przykłady np Nietchego i Crowleya, więc też słaby argument. Ludzie całkiem zdrowi psychicznie są natomiast inteligencji przeciuętnej przeważnie. Więc słaba definicja. Ale zgoda - Możemy stwierdzić, że zdrowie zaświadcza o silnych genach...

Gość gość
Co z tego, że słaby argument? Pytamy o silne geny nie inteligencję. Co mi po super inteligentnym dziecku jak np. nie będzie sam egzystował z powodu choroby psychicznej?

Gość gość
Oczywiście wszelkie relacje nawet z dalsza rodziną także wpływają na osłabienie genów. Wygląd te z świadczy o silnych genach, Jak sylwetka jest sprężysta i pełna energii, ciało nie ma żadnych wynaturzeń, twarz o regularnych rysach, to możemy założyć, że taki osobnik ma silne geny.

Mylisz się. Te jednoski nie miały problemów z samodzielną egzystencją. Być może w szaleństwie właśnie jest metoda na samodzielną egzystencję. Problem polega na tym, że określone geny możemy uznać za dobre lub złe, zależnie od warunków z jakimi mamy do czynienia. Ton prowokuje nas do postawienia sobie pytania, która z grup ludzkich ma najlepsze geny pozwalające na życie w każdym środowisku...

Gość gość
Taaak dawniej szaleńcy mieli wikt i opierunek w rożnych dziedzinach i byli w stanie sami egzystować, w dzisiejszych czasach to wykluczone. No chyba, że to jakaś łagodniejsza forma choroby. Znam trzy osoby chore psychicznie i każda żyje z rodzicami, nie jest w stanie się usamodzielnić, potrzebuje opieki.

Gość gość
Wiem do czego dążysz, zaraz mi tu wyskoczysz, że rasa Aryjska bądź jakaś inna. Niestety nie ma uniwersalnej rasy, która idealnie się sprawdzi w każdych warunkach. Każda rasa ma silne i słabe jednostki i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej.

"05.06.13 [zgłoś do usunięcia] gość Taaak dawniej szaleńcy mieli wikt i opierunek w rożnych dziedzinach i byli w stanie sami egzystować, w dzisiejszych czasach to wykluczone. No chyba, że to jakaś łagodniejsza forma choroby. Znam trzy osoby chore psychicznie i każda żyje z rodzicami, nie jest w stanie się usamodzielnić, potrzebuje opieki." Bredzisz i mylisz pojęcia. Z której stgrony szaleńcy mieli łatwiej np. w XIX wieku? Ty wiesz oczym w ogóle ty mówisz? Jak wyglądała wtedy szkoła, jak wyglądała wtedy kwestia awansu społecznego i w ogóle? Po secunde, ci trzej twoi znajomi najpewniej są zdrowi psychicznie, ale ociężali, a nie chorzy psychicznie. Po upośledzenie, w żaden sposób nie jest tożsame z szaleństwem. Z resztą widać, twoja sprawność myśli też pozostawia wiele do życzenia.

"05.06.13 [zgłoś do usunięcia] gość Wiem do czego dążysz, zaraz mi tu wyskoczysz, że rasa Aryjska bądź jakaś inna. Niestety nie ma uniwersalnej rasy, która idealnie się sprawdzi w każdych warunkach. Każda rasa ma silne i słabe jednostki i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej." Widzę, że kulejąca propaganda (pro multi culti) się odezwała. :o

Gość gość
:D:D:D No tak nie ma to jak dyskusja. Oczywiście, że mieli lepiej, i nie mam zwyczaju bredzić. Poczytaj trochę co się działo w tamtych czasach i dopiero wtedy porozmawiamy. Teraz osoba chora psychicznie z zasadzie nie ma szans na zatrudnienie żadnych, lepiej już nie mieć nogi, prędzej się dostanie pracę. I nie znasz tych osób to nie obrażaj, bo albo dyskutujemy, albo jesteś kolejnym trolem na tym forum szukającym kogo by tu obrazić.

Gość gość
Ach i nie sądzę aby w dzisiejszych czasach chorzy psychicznie, znani z historii osiągnęli to co wtedy. No tym skończę tą jałową dyskusję, zanim wylejesz wiadro pomyj. Miłego dnia.

Bredzisz, bredzisz. Nawet nie wiesz, co piszesz. A co do chorych psychicznie dzisiaj, to popatrz, co dzieje się na wiejskiej, ilu ich tam dobrze prosperuje. Zwłaszcza tych z lewej strony. Poza tym nie każdy ma zapisane szaleństwo na twarzy. Z resztą przypomniała mi się taka jedna sytuacja: Gościu się urwał z roboty (około 7.00). Szefostwo się tak zestresowało, że wezwało policję. Oczywiście się potem okazało, że poszedł pić do kolegii. W czym rzecz: W rozmowie, z jednym znajomym przyznał się, że się leczył w Leubus i rodzina nawet cdhciała go ubezwłasnowolnić. Nic po nim nie było widać, tyle, że czsembajki opowiadał (rzekomo handlował prochami w londynie). A co do chorych psychicznie, to codziennie w telewizji widać, że funkcjonują nieźle i nierzadko zarabiają więcej niż przeciętny zjadacz chleba...

Gość gość
Jeszcze odnośnie tych chorych umysłowo, na przestrzeni wieków bardzo często byli czczeni i uznawani za świętych, za wyrocznie, proroków, szamanów i żyli bardzo dobrze z darów od ludzi.

Gość gość
Widzę, że piszemy o różnych rzeczach. Ja mam na myśli poważne choroby psychiczne, a nie lekkie jakieś zaburzenia, bo w takim wypadku to wszyscy jesteśmy wariatami.

Gość gość
edelgard jesteś baranem [ przepraszam za wyrażenie ] ale inaczej nazwac nie idzie skąd ty wszechwiedzący cieciu wiesz jaką chorobe mają znajomi obcej osoby z netu ? jak mozesz dawac tak durne stwierdzenia twoja wypowiedz świadczy o dnie umysłowym

Gość gość
dlaczego nie piszesz pod starym nickiem max ?

Athelgast. Æ czyta się jako diftong (ae) ð czyta się jak th w takich wyrazach, jak that, this. Nie kaleczcie poprawnej wymowy saskiej!!! A wiem, z opisu. Skoro są to osoby niezaradne, to znaczy, że problem jest z ich inteligencją, nie zdrowiem psychiczny,. Poza tym mam rozwiniętą intuicję i umiem wyczuwać pomyłki u rozmówcy!!!

Gość to łatwo rozpoznać
silne geny mają prawicowi rasiści, słabe lewaki i geje

Gość gość
Skoro tak bardzo mówisz, jak biedne były osoby chore psychicznie to proszę przykłady: Neron - spalił Rzym dla natchnienia Kaligula - mianował konia Incinatusa senatorem Karol VI Szalony - choroba psychiczna Karola VI pogłębiała anarchię w kraju. Doszło do znacznego usamodzielnienia się francuskich książąt feudalnych. Wśród polskich panujących tez jest dużo przykładów ( Bolesław Śmiały, Mieszko II) Blucher uważał, że jest w ciąży i urodzi słoniatko. Mam wymieniać dalej? Uważasz, że te osoby, które miały własnych poddanych, i na ich skinienie mordowano ludzi miały tak źle?

"05.06.13 [zgłoś do usunięcia] to łatwo rozpoznać silne geny mają prawicowi rasiści, słabe lewaki i geje" Coś w tym jest. Zauważcie, że homoseksualizm to choroba, która nie pozwala przekazać genów dalej. Poza tym lewactwo promuje to co słabe i słabe jednostki wynosi na piedestał...

Gość to łatwo rozpoznać
silne geny ma niejaki BSA, ma tak silne że zablokowały jemu popęd rozrodczy

Gość gość
Czyli jeśli ktoś cierpi na autyzm, to oznacza, że jest nieudacznikiem i ma problemy z inteligencją? Czy na zaawansowaną schizofrenię? Przykro mi ale te osoby właśnie mają o wiele większą inteligencję niż Ty. Problem w tym, że nie mogą same funkcjonować w społeczeństwie.

Gość to łatwo rozpoznać
silne geny ma niejaki BSA, ma tak silne że zablokowały jemu popęd rozrodczy

Gość gość
No i już wszystko wiadomo o co autorowi chodziło, aby ponarzekać na lewicę :D:D A już myślałam, że jakaś fajna dyskusja się kroi oparta na historii a nie nowy topik polityczny :P

Wierz w bajki typu quo vadis, a daleko zajdziesz. Co do kaliguli to nie wiem czy tio prawda, ale cóż... Jeśli tak - było go stać na kaprysy po prostu... Einstein i Tesla chorowali prawdopodobnie na autyzm (Einstein prawdopodobnie, co do Tesli to niemal pewnik). Wiadomo, że stary Einstein wywalał język do zdjęcia. Crowley zjechał pół świata. Był wybitnym szachistą, alpinistą, poetą. Cóż Na pewnym etapie stwierdził, że egipskie bóstwa podyktowału mu księgę prawa i że jest antychrystem. Wysoki iloraz częstop idzie w parze z szaleństwem. Cóż to od Crowleya w dużym stopniu zaczęła się dzisiejsza popkultura. Mówi się nawet, że Churchil przejął V właśnie od Crowleya, jako znak pomyuślności. Mówi się też, że podniesiony kciuk pochodzi od Crowleya.

Gość gość
ok Nerona możemy odpuscić, ale wymieniłam ich dużo więcej :) Co do Kaliguli, którego także podważasz, jest bardzo wiele dowodów na to, że był chory nie tylko ten koń. Trudno abym tu teraz Ci pisała całe biografie wszystkich ludzi. Jest masa na przestrzeni wieków ludzi z chorobami psychicznymi, którym się wiodło całkiem dobrze.

Tak a król perski Xerxes, kazał może wychłostać. Nie popadajcie w skrajności, bo każdego, kto wam opowie kawał uznacie za chorego psychicznie