Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kottt

pytania o depilację raz jeszcze

Polecane posty

Gość kottt

hej. używam depilatora, jednak i tak po paru dniach widoczne są włoski. depiluję nogi od paru lat, więc już przywykłam do bólu i w dodatku włoski są słabe, jednak jak to jest ze wszystkim, im bardziej się coś osiągnęło tym więcej się chce. tak więc mnie denerwują nawet te słabo widoczne ale widoczne po paru dniach włoski. być może mój depilator po prostu niedokładnie wyrywa albo je urywa. ogólnie nie lubię depilowania, ponieważ zajmuje to mnóstwo czasu, w dodatku jak trzeba powtarzać za parę dni... dlatego mam pytanie jakie Wy macie sposoby na gładkie nogi? robicie może jakieś peelingi, żeby włoski nie wrastały? jak często powtarzacie zabieg golenia lub depilacji? a czego używacie do depilacji miejsc intymnych? co polecacie? proszę o rady. ;)

Gość gość
ktoś się wypowie?

Gość Zofijahh
wydaje mi się, że te włoski są po prostu za słabe i depilator nie może ich dobrze chwycić, więc po prostu je urywa... dlatego tak szybko odrastają... ja używam do depilacji pasty cukrowej. Pierwsze odrosty pojawiają się po 2-3 tygodniach. czasem chodzę na wosk do kosmetyczki, jeśli zbliża się jakieś ważne wydarzenie. 2 razy w tygodniu robię sobie peeling całego ciała (tylko i wyłącznie cukrowy - z tego przepisu: http://www.depilacja.edu.pl/artykuly/domowy-peeling). a do depilacji intymnej też używam pasty cukrowej :)

Gość gość
zgadza się, zapewne depilator urywa te włoski. Pasty cukrowej nie polecam, mi też urywała włoski i spowodowała większe wrastanie mimo, że wyszła bardzo dobrze. Może krem z mocznikiem?

Gość gość
zgadza się, zapewne depilator urywa te włoski. Pasty cukrowej nie polecam, mi też urywała włoski i spowodowała większe wrastanie mimo, że wyszła bardzo dobrze. Może krem z mocznikiem?

Gość gość
kup sobie zestaw do samodzielnej depilacji woskiem w domu podgrzewacz plus paski i zestaw wosków koszt 100-150 zł zaleznie od zasobnosci zestawu starcza nawet na rok zakładając ze woskujesz nogi co ok 4 tyg odrost włosa jest po 2-3 tyg czasem nawet 4 tyg depilator szrpie włoski i urywa nie zawsze wyrywa z cebulkami dlatego tak szybki odrost zdecydowanie polecam wosk to nie jest trudne mozna samemu w domku to zrobic :)

Gość gość
jezeli chodzi o depilacje Bikini to sama tego nie robie tylko chodze do kosmetyczki bo to sie robi juz innym woskiem tzw twardym i tu raczej takie sado macho juz sama sobie nie robie ta kosmetyczka całkiem niedrogo bierze i ma duza wprawe nie krepuje sie jej bo ma juz dojrzala za brazylijke bierze 45 zł efekt utrzymuje sie bardzo długo bez wrastania włosków wrocław pani agnieszka 501-161-800

Gość Ulalala.
też ostatnio przeszukiwałam fora w poszukiwaniu jakieś super metody, bo z depilatorami różnie bywa (jak też widać na przykładzie kottta), maszynki mam dość, kremów próbowałam - nie działają, na lasery nie mam czasu, ochoty (szczególnie na depilację bikini w gabinecie:P) i pieniędzy i znalazłam coś takiego: http://polowanienapromocje.blogspot.com/2013/05/promocja-philips-lumea.html - podobno nie boli a usuwa włosy na długie miesiące.

Gość aaalaaa
Wrastające się włoski .. skąd ja to znam , niesttey ani depilator ani wosk nie pomógł. Dopiero całkowite usunięcie owłosienia przyniosło oczekiwany rezultat. Zdecydowałam się na depilację laserową w Elite - mają duży wybór laserów i dobrą opinię.

Gość motylek1884
domowej depilacji nie polecam, bo jest mało skuteczna i bardzo podrażnia skórę :/ osobiście chodzę na nowy wosk magic wax w http://timeforwax.pl/ zabieg mniej boli i cena nie jest wysoka, a efekt utrzymuje się długo

Gość gooość
nie każdy chce chodzić na zabiegi do salonu, nawet na nowe magiczne coś tam:) większość moich koleżanek używa domowych metod depilacji (głównie depilatorów, a jedna nawet tego ipl, o ktorym było wcześniej) i są zadowolone, depilują się kiedy chcą i gdzie chcą;)))

Gość gość
Pewnie, każdy wybiera co lubi i jak mu wygodniej :) Np. ja robię sobie nogi sama w domu, ale bikini nie jestem już w stanie choćbym się nie wiem jak gimanstykowała, więc na brazylianę idę do salonu.

Gość ciekawska_olka
a po co w ogole usuwacie te wlosy?

Gość gość
Albo masz takie słabe włoski, że depilator je urywa, albo takie mocne i tak szybko odrastają :-D Albo depilator do niczego (może masz go już długo, one też nie są wieczne) Ja też używam depilatora, ale efekt utrzymuje się ok. 3 miesiące. Wtedy zaczynają wyrastać pierwsze "kłujki". Może zapuść na jakieś 0.5 cm i spróbuj pastą cukrową?