Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak doradzić czy może terapia szokowa...

Polecane posty

Gość gość

Pracowałam jeszcze kilka miesięcy temu w warunkach mobbingu. Moja znajoma pracuje tam nadal i to co się dzieje to masakra... Nie ma odwagi odejść albo spróbować zawalczyć o swoje prawa. Jest na skraju wyczerpania psychicznego. Ja odeszłam, choć też nie było to łatwe. Odeszłam kiedy odeszła z tego świata najbliższa mi osoba - dla niej, dla dziecka i przede wszystkim dla siebie. Zaczęłam walczyć o przetrwanie - utrzymanie się na rynku kiedy samemu jest się szefem jest trudne, ale mi przynosi coraz większe zyski. Ale kiedy wracam z pracy, odrabiam z dzieckiem lekcje, późno w nocy rozliczam jakieś faktury, a do tego znajoma w tle ze swoimi problemami mam powoli dość. Rozumiem ją, chcę pomóc, bo miałam taką samą sytuację, znam to odczucie jak się wraca z pracy sponiewieranym. Nie wiem czy powiedzieć jej wprost czy jeszcze delikatnie...

Gość kiQÓt
...jest takie słowo...RZECZOWO...

Gość -nigdy w  zyciu
są 3 metody - unikanie, zbywanie ( np.zadzwonię później, teraz nie mogę rozmawiać mam zaległości do nadrobienia itp.) - powiedzieć wporst, że też masz swoje problemy i lepiej gdy się spotykacie, rozmawiacie przez telefon... porozmawiać o przyjemniejszych tematach. Oraz doradzić jej zmianę pracy dla dobra wszystkich - nieasertywnie wysłuchiwać jej narzekań, wywysających z ciebie całą pozytywną energię