Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubionna

OBAWY przed ciaza - zle doswiadczenia mojej mamy ! ! ! ! ! !

Polecane posty

Gość zagubionna

ile z awam przechodzilo ciaze i porod dokladnie lub podobnie jak wasze mamy?? ja mam sylwetke i niestety wage ak moja mama, kiedy byla w moim wieku (26lat), nawet choroby po kolei wychodza jak u niej, teraz borykam sie z hemoroidami :/ boije sie strasznie ciazy bomoja mama starsznie przytyla (25kg) mimo ze byla pod obserwacja dietetyka z powodu podwyzszonego cisnienia, po porodzie siadl jej kregoslup i wypadly zeby :/ boje sie ze mnie spotka to samo :/

Gość gość
Widać rodzi tez tępe dzieci, tego bym się obawiała najbardziej... Nie zachodź w ciążę!!!!!

Gość zagubionna
sama /sam jestes tepa! pytam powaznie kobiet z podobnym doswiadczeniem

Gość gość
Ja podobnie jak moja mam rodziłam tylko sn, w każdej ciąży tyłam nie więcej niż 9 kg i po żadnej nie miałam ani jednego rozstępu, wiec cos w tym jest...

Gość a propossssss
Zęby nie wypadają z powodu ciąży, tylko z tego ,że się w ciąży o nie nie dba

Gość gość
nie demonizujcie do cholery ciąży! Pierwszo slysze, zeby komus zęby wypadły, bo dziecko urodził. No bez jaj :-O

uuu na to nie ma reguły. moja rodzicielka jest kobietą wysoką (170) postawną z szerokimi plecami. Ja mam 158 cm wzrostu i budowę klepsydry. Mojego brata urodziła mając 20 lat, podobno w 10 minut było po sprawie, urodzony w terminie. Ja urodziłam się w 37 tygodniu ciąży. matce odeszły wody, rozwarcia nie było. Miała cc. Ja miałam tak samo. Odeszły mi wody w 37 t., brak postępu porodu i miałam cc. Ale mi wyszły jeszcze zwężone wymiary miednicy. więc reguły nie ma. a zęby: to wychodzi dbanie o siebie i suplementacja moja droga,

uuu na to nie ma reguły. moja rodzicielka jest kobietą wysoką (170) postawną z szerokimi plecami. Ja mam 158 cm wzrostu i budowę klepsydry. Mojego brata urodziła mając 20 lat, podobno w 10 minut było po sprawie, urodzony w terminie. Ja urodziłam się w 37 tygodniu ciąży. matce odeszły wody, rozwarcia nie było. Miała cc. Ja miałam tak samo. Odeszły mi wody w 37 t., brak postępu porodu i miałam cc. Ale mi wyszły jeszcze zwężone wymiary miednicy. więc reguły nie ma. a zęby: to wychodzi dbanie o siebie i suplementacja moja droga,

Gość gość
ciąża to wysyłke dla organizmu. Ja bardziej widze tendencje chorób po babci niz mamie. Moja ur mnie w 28tyg ciazy a ja swoje obie przenosiłam do 41 takze nie ma reguły.ale w 28tyg bałam sie ze a nuz nie daj Boze.

Gość zagubionna
no ja mam i figure i waga jak moja mama jak byla w moim wieku wiec chorob typu nadcisnienie moge sie spodziewac, on rodzila dwa razy przez cc z powodu nadcisnienia

Gość gość
Każda ciąża i poród jest inny. Teraz jetem drugi raz w ciaży i to co teraz przechodzę w porównaniu z pierwszym dzieckiem to pikuś. Wszystkie objawy dostałam już w 4 tyg. teraz jestem w 10 i po prostu umieram, żołądek odmawia posłuszeństwa, w piątek w pracy padłam i dostałam jakiś drgawek, karetka mnie wzięła do szpitala,. . Chodzę jak zombi,a w pierwszej ciąży .... było lekko i miło. Moja mama nie miała żadnych mdłośći, wymiotów, nic. Rodziła mnie 12 godzin w bólach ja rodziłam syna łącznie ok 5 godz,ale nie wspominam porodu jakoś bardzo drastycznie. Nie martw się na zapas!

Gość gość
Ja :waga przed porodem 59kg. waga teraz w 24 tygodniu 64kg .tyje równo -0,8-1,1 kg co miesiąc. Moja mama do tego momantu co ja nie przytyła ani kg ,rzygala jak kot codziennie(ja ani razu-za to mi było okropnie niedobrze i miałam wstręt do niektórych zapachów) . Za to moja mama miała napady na słodycze mimo tego rzygania i w 6,7,8,9 msc nadrobiła to co schudła plus jeszcze 17 kg! Co dało razem 21kg:P Nie ma reguły. Rodziła mnie i brat po 2-3 h za każdym razem. Mam nadzieje że będzie ok. Aha i jeszcze jedno. Ona objadala się snickersami(1 dziennie minimum) a ja mam odruch wymiotny na wszystko co słodkie:)

Gość zagubionna
pocieszajace :-) zobaczymy mam nadzieje ze bedzie jak mowicie i ze wszytsko jest induwidualna sprawa :-)