Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasilkowamama

Pytanie o zasiłek rodzinny, proszę pomóżcie.

Polecane posty

Gość zasilkowamama

Razem z mężem mamy 1628 zł miesięcznego dochodu na 3. Daję to 542,6 zł na osobę. Kryterium przyznawania zasiłku rodzinnego to 539 zł. Czy jest jakaś tolerancja do tej kwoty? Nasz dochód przekroczy kryterium o 3 zł :( oznacza to, że nie dostane zasiłku? Jestem w dużej potrzebie i potrzebuje tego zasiłku :(

Gość sylwia ...
Warto wypełnic wszelką dokumentacje i zlożyc wniosek.Dochód chyba bedzie potrzebny za tamten rok.Mi kiedys o 4 zl.przekroczylo,pisałam odwolania i niestety odmowa.Nic cie to nie bedzie kosztowało-zlozenie wniosku.

Gość no własnie ???
A pobierałaś kiedyś juz zasiłek ? i skąd wzięłaś ten dochód ?

Gość zasilkowamama
złozyłam wniosek i czekam na decyzje. Dochód wzięłam ostatnią wypłatę męza (drugi przepracowany miesiąc) plus moja renta bo mąz pracuje od 14 kwietnia (z poprzednije pracy go zwolnili i zaliczyli to do dochodu utraconego). Trochę zasrałam też sprawę chyba. Mąz płaci alimenty na syne w poprzedniego związku ale ja nie uwzględniłam tego we wniosku (myslałam, że chodzi tam o alimenty które ktoś miałby mi płacić a takich nie mam). Czy po otrzymaniu odmownej decyzji będę mgła się odwołać i uzupełnić dokumenty o wyrok zasądzający alimenty?

Gość ehhhhhhhhhhh
Dane do wyliczenia dochodu powinny być z urzędu skarbowego .Resztę wylicza pani w opieki. Tak na marginesie z kim ty sobie dziecko zrobiłaś :(

Gość gość
a wiecie może o co chodzi, że w tym miesiącu dostałam o 30 zł więcej zasiłku? nic mi nie było wiadomo o jakichkolwiek podwyżkach. moje dzieci mają 1,5 roku i 5 lat (starsze idzie w tym roku do zerówki - może stąd dali więcej, tylko czemu juz od maja a nie od września?) miał ktos podobnie?

Gość gość
Do roboty, a nie po zasiłki

Gość zasilkowamama
teraz mozna tylko oświadczenie wypisać o dochodzie. A dziecko sobie zrobiłam z bardzo wartościowym człowiekiem, któremu się w zyciu nie powiodło tak jakby tego chciał i teraz też nie jest jego winą, że go zwolnili z pracy i teraz zarabia dużo mniej. Czasem tak bywa wiec proszę sobie darować komentarze. Odpowie mi ktoś na pytanie czy moge sie odwołać w razie gdyby mi odmówili i dostarczyć jeszcze ten wyrok z alimentów i mi to jeszcze raz przelicza?

Gość ehhhhhhhhhhh
" wiecie może o co chodzi, że w tym miesiącu dostałam o 30 zł więcej zasiłku? nic mi nie było wiadomo o jakichkolwiek podwyżkach. moje dzieci mają 1,5 roku i 5 lat (starsze idzie w tym roku do zerówki - może stąd dali więcej, tylko czemu juz od maja a nie od września?) miał ktos podobnie " kiedy urodziło sie starsze dziecko? pewnie w maju i dlatego dali juz więcej.

Gość gość
raczej bym nie liczyła na zasiłek to banda złodziei jest i nic więcej

Gość kotttka
autorko, jak w zyjecie z takiej pensji? jak kupujecie odziez, chemie, srodki higieniczne, jedzenie????/ pytam calkiem serio, bo moj maz tyle zarabia i mimo ze mieszkamy u rodzicow (dajemy360zl)na rachunki nie starcza nam to na miesiac! powiedz, jak to robisz???? odnosnie twojego tematu nie dostaniesz zasilku, urzednic to skurwioele, dla nich ma byc co do grosza...

Gość kotttka
autorko, jak w zyjecie z takiej pensji? jak kupujecie odziez, chemie, srodki higieniczne, jedzenie????/ pytam calkiem serio, bo moj maz tyle zarabia i mimo ze mieszkamy u rodzicow (dajemy360zl)na rachunki nie starcza nam to na miesiac! powiedz, jak to robisz???? odnosnie twojego tematu nie dostaniesz zasilku, urzednic to skurwioele, dla nich ma byc co do grosza...

Gość zasilkowamama
odpowie mi ktoś na drugie pytanie?

Gość tak się zastanawiam
Autorko jak wy żyjecie mając taka mało pieniędzy i jeszcze z tego alimenty mąż płaci .

dochodzy za 2011 rok się bierze pod uwage chyba ze to jest u was juz inna praca niz w 2011 roku to bierze sie pod uwage dochod za drugi meisiac pracy netto

Gość zasilkowamama
w tej chwili "przejadamy" nasze wesele ech :( mielismy odłożoną kasę i wszystko idzie na życie bo nasz dochód w całości pokrywa opłaty :( Pieniędzy starczy jeszcze na jakieś 2 miesiące. W sierpniu chcę wrócić do pracy bo teraz synek ma dopiero 6 tygodni. :( Ciągle mi nikt nie odpowiedział na pytanie czy będę mogła się odwołać jesli mi nie przyznają i czy mi to jeszcze raz przeliczą biorąc pod uwagę te alimenty?

Gość zasilkowamama
setunia - to własnie tak jak piszesz, dochód za 2011 wzieli nam jako dochód utracony. I babka w urzedzie kazała nam napisać dochód z dugiego przepracowanego miesiąca obecnej pracy w której mąz pracuje od 14 kwietnia, czyli wpisaliśmy oświadczenie o dochodach za maj - 1180 zł. Ja mam jeszcze rente 448 zł. Mąz płaci 500 zł alimentów. To czyli odjeli by to od dochodu męza i wychodziłoby 680 zł + 448 zł = 1128 zł i to byłby nasz dochód tak? i z tej kwoty by nam liczono czy nam sie przysługuje zasiłek?

Gość no co wy ............
ja bym poszła do opieki i niech zrobią korektę .Może nie będziesz musiała tak długo znowu czekać.

to nie rozumiem o co chodzi? czy panie w tym opsie nie wziely tego pod uwage? czy ty sama z gory nei skladalas bo wychodzil ci za wysoki dochod?