Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudiiiiii

Mamusie i ciężarówki wspierajmy się :)

Polecane posty

Witam nowe forumowiczki! KLAUDIII EDUSIA to dziewczyna ktora byla na forum jeszcze przede mna.Ona z nas pierwsza urodzila :-) co do zwierzat,to ja nie mam-tzn zlote rybki mamy hehe.Ja jestem akurat przeciwna jestem temu zeby pies spal na lozku i mysle ze takiemu malenstwu bliskie spotkania z psem czy kotem nie sa potrzebne.Potem,jak juz zacznie siadac raczkowac to zupelnie inna sprawa.MONIKA alergia nie bierze sie z braku kontaktu z alergenami niestety.Moj Mlody ma alergie na ktorys z pylkow kwiatow ktore teraz kwitna i temu sie nie da zapobiec niestety.Co do chrzscin, ja moja dwojke chrzscilam w UK bo gdzie? hehe ksiadz wymaga aktu chrztu chrzestnych albo poswiadczenia od ich proboszcza ze sa praktykujacymi katolikami.Ja chrzscilam w polskim kosciele,co do braku slubu koscielnego o pojecia nie mam jak jest.W UK szumu z powodu tej uroczystosci nie ma.U nas msza byla o 10 rano no a potem wszystkich zaprosilismy do nas do knajpy na lunch-trwalo wszystko 3 godziny :-)MONIKA nie wiem jak w Szkocji ale u nas tutaj jst pelno polskich sklepow i mozna w nich kupic polskie leki juz nie mowiac o aptekach internetowych :-p Ja dawalam herbatke koperkowa HIPP mozna od urodzenia.Ja kaszki dla dzieci kupowalam i kupuje w polskim sklepie bo te angielskie sa do d**y. Co do figlowania po porodzie :-p to jesli wszystko sie goi dobrze to mozna juz po 30 dniach.Krwawi sie tylko okolo 3 tyg a szwy tak jak KLAUDIII pisze rozpuszczaja sie po tygodniu. U NAS jesli dziewczynka to bedzie ZUZIA a chlopczyk-no trwaja bitwy w domu o imie :-)

No w sumie tak, alergie swoją drogą (mi krostki wyskakują na kostkach jak chodze po trawie, a całe dzieciństwo na dworze spędziłam) miałam na myśli podatność na choroby. Zapomniałam dodać, że my mamy jeszcze węża. Akurat w ciąży mam jakis wewnętrzny opór żeby go wyciągać, ale przecież po niemowlaku nie będzie pełzał. Ale dobre rady potrafią mnie do czerwoności wkur...jak ostatnio pojechaliśmy do Fort William na tydzień, a pod moją nieobecność szwagierka się wyprowadzała i mama jej pomagała. Nikt mnie o tym nie poinformował, zostawiliśmy sajgon jak nigdy, pakowałam się na ostatnią chwilę, bo się posprzeczaliśmy, ktos kopnął popielniczkę na schodach, kot w ciągu kilku dni sam, wiadomo, że zapach z kuwety nie był różany...mamy szklane stoliki w salonie, czarne, więc kurz był na nich niezły i potem usłyszałam od teściowej, że powinnam mieszkanie wypucować, zwłaszcza, że dziecko w drodze (!), normalnie zatkało mnie, pożegnałam sie i wyszłam, a na drugi dzień mnie przepraszała, ale ja jestem dalej obrażona, powiedziałam, ze nie będę o tym rozmawiać. Jak zaproponuje mi pomoc przy dziecku i będzie chciała przyjechać to zastanawiam się czy jej nie wypalę, że dziękuję, ale nie lubię jak mi się ktoś wtrąca i też bardzo przepraszam...Ja po prostu nie znoszę jak mi ktoś takie uwagi robi! Jak mi mój piękny powiedział, że bułka spleśniała w szafce i powinnam to lepiej kontrolować to spał na kanapie!

Malaxruda No u nas w miasteczku jest tylko jeden mały polski sklepik, nawet prasy polskiej nie sprowadzają, a w marketach są nieliczne polskie produkty, ale o aptekach internetowych nie pomyslałam :-)

MONIKA prase tez w necie znajdziesz- ksiegarnia FONT jest super,co do apteki e-apteka jest bardzo rzetelna i tania.Dostawa w ciagu 2 dni.Co do rodziny,to niestety wiazemy sie nie tylko z mezem czypartnerem ale z cala Jego rodzina.I wierz mi starej mezatce ze lepie dojsc z nimi do porozumienia bo w przyszlosci moga narobic klopotu.Na poczatku jest tak ze sie swiata poza soba nie widzi ale z czasem zaczyna sie sluchac rodzinki szczegolnie jesli maja jakies ale do zonki heheh samo zycie :-)

lila bądź dobrej myśli i absolutnie się nie obwiniaj. Lekarz powinien wiedzieć jakie badanie wykonać. malaxxxruda ciśnienie masz faktycznie niskie, ale w ciąży może tak być. Mi wprawdzie dopiero w ostatnich tygodniach zaczęło się obniżać-zawsze miałam idealne, a na ostatniej wizycie 99/62 i czułam się ok. Ale lepsze takie niż podwyższone. klaudii mój mąż też od jakiegoś czasu unika seksu (chyba od momentu, gdy okazało się że Mały jest już glówką w dół). To chyba siedzi w każdym facecie, bo mówi że doskonale wie, że nic mu nie zrobi, ale jakoś tak sie czuje niekomfortowo z tą świadomością. Ale muszę go namówić na małe co nieco, bo niby seks przyspiesza poród ;) monika ja kupiłam herbatkę z hippa-z koperku włoskiego a drugą z rumianku. Można ją podawać od urodzenia. Jeśli nie chcesz dawać dziecku bezpośrednio sama możesz pić. A butelki antykolkowe też mam- a Aventa na przykład. edi ja mam kota i to na dodatek persa, ale nie zamierzam jakoś sterylnie wszystkiego sprzątać. Będę musiała jedynie ją na początku izolować i przyzwyczajać, ale to ze względu na troszkę nieobliczalny charakter kotów :) a u mnie: byłam w szkole rodzenia-przyszła inna położna niż zwykle i dala nam niezły wycisk. W sumie to się cieszę, bo ćwiczyła z nami oddychanie przy mocnych skurczach (8-10cm), omówiła kąpiel i cała pielęgnację. Jadę jeszcze za tydzień na ostatnie zajęcia z psychologiem i mogę rodzić :)

Ale tu ucichło... A mój facet zapomniał o moich urodzinach. Zastanawiam się jak go ukarać.

Gość Katias23
No właśnie co tu taka cisza...?

Monika Ja bym byla taka zla ze koniec :( to przykre. Choc wiem ze mezczyzni nie przykladaja wagi do takich spraw :( Dziewczyny Mamy grupe na fb, jezeli ktoras z Was chce dolaczyc to dajcie znac. Katias ???jak tam??

Gość Katias23
Klaudii u mnie w porządku, nic się jeszcze nie dzieje, byłam dziś na zapisie KTG i też ok, tylko Mała tak szalała,że p.doktor przeraziła się wysokiego tętna ale to przez te ruchy. Ja z wielką przyjemnośćią dołączę do WAs na fb :)

No właśnie, strasznie mi przykro i chyba jeszcze nie zajarzył. A żartowaliśmy sobie wcześniej, ze ma szczęście, że obchodzę urodziny jak mnie nie będzie. Znajomi to tam d*pka, bo ja też zapominam, ale własny facet? Wystarczyło tylko napisać coś, o to mi chodzi, bo na pewno coś mi kupi, ale nie będę się już cieszyć :-( polskie słowo "foch" już zna, teraz pozna jego moc!

Ja wiem, że faceci tak mają i nawet mam na to poprawkę i w sumie jestem jeszcze zła, ale wiem jak strasznie mu będzie głupio, zwłaszcza, ze ja przywiozę prezenty (prezent na dzień chłopaka juz kupiłam, a jeszcze ho ho), a ja nawet głupich życzeń nie dostałam. Rok temu bardzo sie postarał, także nie wiem jak z tego wybrnie, oj nie wiem...

Gość Katias23
Już do Was dołączyłam :) Malaxxxruda mnie zaprosiła ;)

Monia Mój M też nie jest dobry w datach.Ale o moich urodzinach pamięta bo mam 20 dni przed nim.Ale o urodzinach rodziców nie pamięta.

Jeszcze nie załapał,ale czuje, że coś się święci, mysli, że przez to, że kasy mi nie przelał na konto, więc dzisiaj z samego rana poleciał to zrobić...będzie mi ciężko nie smiac się jak go zobaczę jutro po trzech tygodniach, ale postaram się, niech zapamięta już na zawsze! Dobrze, że chociaż dzieci chcą nam robić, skaranie boskie z facetami...

aktualna tabela na dzis CIEZARÓWKI Fluffy 38 tydz Katias 38 tydz Klaudii 34 tydz Monika 31 tydz Nadzieja 28 tydz Justintm 24 tydz lola 21 tydz Malaxxruda 16 tydz STARACZKI Olala Lila MAMUŚKI Ardilita- córka Nataszka Malaxxruda- córka Ania i syn Bastian agus29 -syn Oliwierek Ciężąrówka-córka Kornelia,córka Kasjana Lila-syn Adam Mikusia-córka Krystynka Kolorowa-córeczka Lenka Topka-Córeczka Alicja nadzieja555- córeczka Julia

dziewczyny ktore sa chetne zeby do nas dolaczyc ZAPRASZAMY ! napiszcie a podamy jak nas znalezc :-) OLALA,IMNOT4U,CO Z WAMI??? MONIKA ja tez bym sie wkurzyla az by wiory lecialy hehe

Hej długo nie pisałam. Co tam u was? Bo ja 10 lipca urodziłam córeczkę o imieniu Klara. Piszę o takiej porze bo malutka obudziła się godzine temu i dopiero parę minut temu udała mi się ją znów ululać do snu i już mi się nie chcę spać.

Gość justintm
Kaja może dołączysz do nas na Fb? bo jak widzisz tutaj troszkę ucichło... Gratuluję córeczki,niech się zdrowo chowa. Ja również będę miała córeczkę :)

Gość OLALA1
Witam, a co tu taka cisza??? Widzę, że przeniosłyście się na fb - ja nie jestem "fejsbukowa" więc w takim razie żegnam Was wszystkie, było miło i dzięki za wszystkie rady. Życzę szczęścia przyszłym i obecnym mamusiom. Pozdrawiam

Olala, nie zegnaj sie- szkoda ze Ty nie facebookowa, ale co u ciebie? Pisz tu, beziemy zagladac.... Imnot odezwij sie !!!!

Gość OLALA1
Taaa nie mam fb- nie żyję hehehe Żegnam się, bo jakoś i tak nie jest mi dane zostać mamą, więc bez sensu zaśmiecać forum. Miałam w tym cyklu zrobić badania hormonów, ale jak na złość dostałam @ na urlopie, więc darowałam sobie szukanie labolatorium by zrobić to. Tak więc stoję w miejscu. Przestałam brać castagnus bo jakoś nie zaszłam w ciąże od niego jak to pisały na różnych forach dziewczyny i też nie wyregulował mi mojego kosmicznego cyklu. Tak wiec widzisz lola u mnie nadal wielka czarna d..a i nawet już mi sie nie chce kombinować i wymyślać co by tu zrobić by w końcu zajść. Nie wiem o co chodzi, a lekarze nawet i ci prywatni tylko przedłużają to wszystko - co zmienie lekarza to wszystko zaczyna od początku bo twierdza, ze oni sami muszą wszystko zbadać i sprawdzić - bez sensu.... Jak im proponuje cokolwiek to w nosie to mają, bo niby farmakologia nie jest wskazana to juz tak zwana ewentualność jak to co oni radzą nie pomoże. A co radzą - co drugi dzień sex i nie stresować się, ale u mnie to nie pomaga, bo tak robie juz prawie 2 lata i nadal nic i nic oszaleć tylko można! A monitoring cyklu tyle dał co nic, bo podobno nie mam owulacji, ale śluz płodny mam wiec gin zgłupiała sama w końcu i na tym się skończyło i luźniejszym portfelem. Facet tez miał zrobić badanie nasienia- sam zaproponował- ale jakoś mu nie po drodze, twierdzi że jest lato i przez te wszystkie rozebrane prawie, ze dziewuchy na ulicach nie wytrzyma wstrzemięźliwości przed wykonaniem badania- po prostu bosko!!! Ma isc dopiero jesienią. Nie wiem już nic i siły tej psychicznej już mi brakuje na to wszystko.... i dlatego się żegnam, bo daję sobie spokój z tym staraniem. Buziaczki kochane, trzymajcie się i cierpliwości której mi już zabrakło.

Olala, przykro mi, na pocieszenie napisze, ze mi sie udalo zajsc wlasnie jak juz mialam nerwy na to wszystko i szykowalam sie do badan.. A tarczyce Ci badali?Bo u mnie bylo podwyszone tsh i to byla przyczyna, ale wyszlo dopiero w ciazy... NIe poddawaj sie, zyj chwilą, a w najmniej spodziewanym momencie doswiadczysz tego cudu- mowie na podstawie wlasncyh doswiadczen- trzym sie i czekamy na dobre wiesci!!!!:)

OLALA kochana moja,nie poddawaj sie i nie rezygnuj w zadnym razie.Moze odpocznij troche i zbierz sily,bedzie dobrze... duzo dziewczyn sie baaardzo dlugo staralo i stara.LILA juz jest po 1 IUI.Ja tez nie mialam konta na fejsie ARDILITA mnie namowila.Tam latweij pisac,ale tutaj tez zagladamy.NIE ZEGNAJ SIE !!! caly czas jestes w naszych cotygodniowych tabelkach :-) jeszcze raz zapraszam do zalozenia konta na fejsie,zajmie Ci 3 min a milo bedzie pisac nie tylko o ciazy :-) tam jest bardzo luzno,piszemy o wszystkim.Buziaki gorace dla Ciebie

Witajcie Dziewczyny, czy mogę się przyłączyć? Ja niestety nadal "staraczka". Już od ponad roku czekam na upragnione dwie kreseczki.

Gość OLALA1
Hej, dziewczyny dzisiaj mam 16dc, od wczoraj mam brązowe plamienia a dzisiaj to po prostu jak @ się ze mnie "leje"- taki brązowy śluz. Jak bralam castagnus to się to uspokoiło a teraz znowu i przyzna ie mi rację, ze to niski poziom progesteronu - jak mówię o tym gin to eeee to nie to pewnie. Co moze pomóc by podnieść go, albo jeśli to nie to co myślę to coż to moze być, strasznie boli brzuch przy tym..... Pozdrawiam.

OLALA jeśli tu czasem wpadasz napisz co u ciebie?????:)

Gość OLALA1
Hej Topeczko, wpadam czasem by dowiedzieć się gdzie Was znaleźć na tym fb, bo specjalnie się zalogowałam by dołączyć ale tu cisza jak makiem zasiał.....

Gość gość
olala1 napisz mi na maila gdzie mam cie znaleźć na fejsie !? ;) toppolino1@wp.pl