Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudiiiiii

Mamusie i ciężarówki wspierajmy się :)

Polecane posty

lola ja mam psa...i jeszcze zanim zaszłam w ciąże to już pies był i dałam radę ..choć podobnie mam bo mąż od pon do pt był w pracy... klaudiii kiedy miałaś wyrazne objawy ciąże? takie pierwsze....

Klaudii To super że Patryk urósł-to sporo jak na trzy tygodnie :) ja byłam dziś u anestezjologa załatwić znieczulenie, wszystko jest ok i będę mogła z niego skorzystać. W piątek mam wizytę u gina-zobaczymy co tam słychać o mojego Oliwierka :) chyba powoli trzeba się zabierać za pakowanie torby do szpitala ;)

Gość gość
CIEZARÓWKI Fluffy 36 tydz Katias 36 tydz Klaudii 32 tydz Monika 29 tydz Justintm 22 tydz lola 19 tydz Malaxxruda 14 tydz Imnot STARACZKI Olala Lila MAMUŚKI Ardilita- córka Nataszka Malaxxruda- córka Ania i syn Bastian agus29 -syn Oliwierek Ciężąrówka-córka Kornelia,córka Kasjana Lila-syn Adam Mikusia-córka Krystynka Kolorowa-córeczka Lenka Topka-Córeczka Alicja

To ja dodalam tabelke :) Lila Ja nieialam zadnych objawow wyjatkowo:) tylko tak jak Ci pisalam bylo mi zimno, i test zrobilam 11 dni po Iui i wynik byl pozytywny, tego samego dnia pojechalam na bete bo myslalam ze to nadal Ovitrelle falszuje wynik,a okazalo suw ze beta byla 32, gdzie wczesniej w 10 dniu po ovitrelle beta byla 1,2! Wiec po 2 dniach powtorzylam bete i skoczyla juz na 132 i wtedy bylam pewna na 100% ze to ciaza :) Fluffy Czas najwyzszy pakowac torbe:) ja tez juz to chce zrobic po malu, skoro mam ta szyjke macicy juz rozpulchniona :) Lola Dasz sobie rade :) kobieta im ma wiecej na glowie tym jest lepiej zorganizowana ;) Nadzieja Jak ten czas leci :) dopisz sie do tabelki :)

Hej dziewczyny Cały dzień dzisiaj się mobilizowałam żeby do Was napisać.Ale powolutku zaczynam ogarniać mieszkanie.Bo od niedzieli będziemy mieli gości.Dzisiaj mała dała mi trochę popalić.Sama niewidzialna czego chce.Najlepiej jej było na rączkach przy cycu.Ale przy cycu zasypiała na całego.I tak w koło.Łóżeczko cyc,łóżeczko cyc.Aż wkońcu skrobiłam jej mleczka w butelce i zasłynęła.Czyli mojej kruszynce 60 ml czasami jest za mało. Dziewczyny lepiej być spakowane wcześniej.Bo to różnie bywa.Wiem coś o tym.Po co potem się stresować i tatusia też.

Klaudiii ja miałam zastrzyk 28 lipca więc jakbym zrobiła test 10 sierpnia to chyba już powinien nie fałszować .... co do objawów to ja narazie mam tylko bóle jak na @ i sutki mnie bolą,pieką(tak delikatnie),tak to piersi całe mnie nie bolą , nie wiem tylko czy po ovitelle tak nie może być......dawno już mnie nie bolały sutki i w ogóle miałam objawy na @ dzień przed miesiączką...... no nic zobaczymy.... farta nie mam w tej pracy co jestem okazało się że jest chora sytuacja ...musiałam iść po L4 bo się nie dało..normalnie na samą myśl że idę do pracy biegunki dostałam ....będę rezygnować jak tylko się wyjaśni czy jestem w ciąży..:(

Gość OLALA_
Hej wszystkim, wczoraj powinnam dostać @ i nie dostałam więc dzisiaj zrobiłam "sikańca" i jak zwykle 1 I ........... Nawet gdy podobno była owu i w te dni ostro pracowaliśmy, ale nasza praca jak zwykle nie była owocna....... No cóż, czego innego mogłam się spodziewać....:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Gość OLALA_
Mikusia ta moja nadzieja powoli już maleje.....:*(

olala....spokojnie kiedyś się uda...nie poddawaj się... wiem coś o tym bo staram się już prawie dwa lata....dziewczyny z forum mogą zaświadczyć...każda zdążyła już zajść w ciążę lub urodzić...ale nie załamuje się ...skoro im się udało to mi też się uda... po każdym miesiącu niepowodzeń...myślę sobie że może w następnym bo kiedyś przyjdzie moja pora i będę mogła cieszyć się z bejbola....:) głowa do góry.... nie jesteś sama....damy radę...

Gość OLALA_
Nie wiem już sama co mam na ten temat myśleć - napiszę jedno wq*****a jestem na maxa!!!!!!!!!!

Klaudii czyli robiłaś test w 11dniu po IUI ? ja miałam IUI 30 lipca czyli 10 sierpnia test z rana powinien wyjść.....a kreske miałaś wyrazną?

Olalala Oj wiem co czujesz :(( Ale nie poddawaj sie kochana :) Jestes jeden cykl blizej swojej ciazy :)) Ja sobie tak tlumaczylam :)) Bedzie dobrze Lila Robilam test 11 dni po IUI,ale tylko dlatego ze szwagierka na mnie naciskala "no zrob,no zrob" a ja jej mowilam ze i tak jak wyjdzie pozytywny wynik to bedzie zafalszowanie po zastrzyku :)) No i wyszla blada krecha i to dopiero po chwili,ze nawet jej nie zauwazylam. Dopiero po chwili byla ciemniejsza ale i tak byla blada. Dopiero po 2 dniach byla juz wyraźna :)) Bo i ta beta mnie przekonala. Ja Ci radze jechac od razu na Bete. :) Daj znac i trzymam kciuki :) Mikusia Supewr ze sie odezwalas :) A Twoja mala cudna :)) Jakie masz piekne zdjecia na fb :))

mikusia To fotorgaf robił to zdjęcie w rózowej sukieneczce, czy wy tak sami macie artystyczne talenty?

olalala ja tak wyczekiwałam dwóch kresek 12 miesięcy.Aż jak przyjechaliśmy tu (do Szkocji) zajęłam myśli zupełnie czymś innym to na drugi cykl spóźniał mi się okres.Sama nie dowierzałam że nam się udało.Ale kupiłam zwykły test w Tesco i wieczorem zrobiłam.Z przekonaniem że będzie jedna kreska.Jak zobaczyłam dwie kreski tak siedziałam na tym kibelku chyba z 15 min.Plan jak oznajmię tatusiowi miałam już ułożony dużo wcześniej.A tu słowa nie mogłam powiedzieć.I położyłam test przed M... a on spojrzał i mówi spokojnie nie martw się pewnie wyszedł fałszywy... a ja do niego.Ale widzisz wynik wtedy on jeszcze raz patrzy i patrzy ... i tak jak ja nie dowierzał.I jego słowa to znaczy że się udało?Faceci są bezbłędni. Monika Klaudiii Zdradzę Wam mój sekret tak fajnego zdjęcia.Program do obróbki zdjęć.Picasa3 A spódnisię kupiłam w takim sklepiku z używaną dziecięcą odzieżą.Dałam 1.50 funta.Także grosze, a efekt murowany.Wczoraj i dzisiaj kupiłam np.Małej spodnie i spódnicę dżins z firmy next i dałam po 1.90 funta.Często tam buszuję i zawsze coś firmowego wyszukam. A co do sesji to chcemy zrobić małej ale jest jeszcze za chudziutka.Poczekamy do września.

Mikusia Tez mam ten program,ale tej funkcji nie znam i nie bardzo wiem gdzie jej szukac :)) Podpowiesz???? Monika Dlaczego Cie nie mam w znajomych na fb???No pytam sie dlaczego :P

Gość Katias23
Cześć Dziewczyny! Upał taki straszny,że nie chce się nawet zasiąść do komp. U nas od niedzieli ok. 38 st można się udusić. My mamy tyle załatwień, ślub za dwa miesiące, Mała powinna z nami być za 3 tygodnie, kurcze nie ma czasu na odpoczynek. Dobrze,że nogi nie puchną i w miare się jeszcze poruszam,bo nie wiem kto by za tym wszystkim latał, choć mój chód podobny jest już do kaczki :D . Brzuch pobolewa mnie coraz częściej, żeby tylko Mała za wcześnie nie wyskoczyła, ale to już 37 tydz idzie, więc nie ma już takich obaw,ale lepiej niech poleży jeszcze w brzuszku. A gdzie reszta dziewczyn?

Gość Mammina78
Dziewczyny, już nie mogę wytrzymać. Jestem w 7 miesiącu ciąży i mam straszne zaparcia. W wc nie byłam w "tej sprawie" już prawie 2 tygodnie. W upalne dni jestem spuchnięta, źle się czuję i źle to wszystko znoszę. Błonnik nic nie daje. Jem go tonami od jakiegoś czasu. Wody dużo piję, chodzę na spacery codziennie wieczorem jak jest chłodniej i nic!

Mammina78 O rany, jak dajesz radę, ja po 3 dniach rozpaczałam. Nie mam teraz tego syropu koło siebie, na literę L, ale wiem, ze w polsce jest, pani w aptece na pewno ci doradzi, bo można go pic w ciąży, ale na działanie trzeba czekać do 4 dni, na mnie zadziałał na drugi dzień. Chociaż myslę, ze może w twoim przypadku powinnaś iść do lekarza, niech ci cos przepisze. Ani zaparcia ani rozwolnienia nie wolno lekceważyć w ciąży!

Gość Nacia5010
Czesc wszystkim! Na szybko sie przedstawie, Nacia, lat 24 skonczy w pazdzierniku tego roku, aktualnie 25tc, wszystko idzie w dobrym kierunku, upaly znosi slabo ale idzie dalej do przodu, nie oglada sie za siebie! :D Mieszkam i planuje rodzic w Anglii, troche sie boje, ale malo to babeczek rodzi kazdego dnia? :) Im dalej tym mniej sie boje, najgorzej bylo chyba na samym poczatku, jak zobaczylam dwie kreski... Pierwsza mysl chyba byla o porodzie :D A teraz juz powoli, powolutku, przyzwyczajam sie do mysli ze bede musala dzieciatko niedlugo z siebie wypchnac :) Jakies dwa miesiace temu wpalam w szal zakupowy i zakupilam chyba wiecej niz w stanie bedziemy zuzyc, na cale szczescie opamietalam sie niedawno, i oprocz wanienki i skafandra na zime nie mam zamiaru kupic nic nowego az do porodu :D Zobaczymy jak mi to wyjdzie :D

Klaudiii A więc tak.Musisz wiadomo wejść w zdjęcie jakie chcesz przerobić.I potem są trzy pędzelki bez niczego z kwadratem zielonym i z kwadratem niebieskim.To musisz wejść na pędzelek bez niczego.A później w kwadracik nieostrość.I już ustawiasz sobie nieostrość według rozmiaru i gdzie ma być.Chyba napisałam dość jasno?Jak coś to pisz pomogę jeszcze.Lubię pobawić się tak zdjęciami w tym programie. Pochwalę się Wam że mam dziecko aniołka.Jedzonko dostała o 23 godz i spałą do 4 godz i potem wstała o 11 godz.Normalnie aniołek :-)No ale muszę ją dokarmiać butelką bo tak to by była przy cycu non stop.I to ciągle głodna.

Gość Katias23
Ten syrop na zaparcia to Lactulosum :)

Katias No właśnie, dzięki :-) Mam normalnie pamięć jak stara babka w tej ciąży :-) Mikusia Jak moi bracia się pokażą w domu to zażądam ściągnięcie owego programu i też sobie coś poćwiczę. Piękne, jak zobaczyłam to z sukieneczką to gdybym nie wiedziała jak Krystyna wygląda to pomyslałabym, że z neta sobie ściągnęłaś.

Gość justintm
Cześć wszystkim! LOLA witaj w klubie,bo mam ten sam problem. Też rodzę w zimę i nie wiem jak pogodzić wyjścia z psem z opieka nad maluszkiem. Bo nie ma opcji żebym targała takie maleństwo jak na dworze będzie z minus 10 st.Co prawda nie mam az tak drastycznie jak Ty,bo Endriu pracuje w pogotowiu i ma 3-4 dyżury w ciągu tyg,najgorzej będzie jak będzie pracowal na dzień od 7-19. Ale tak mysle sobie że wtedy wsiade sobie w samochód i pojade do rodziców,puszcze psa na podwórko i po problemie. Z reszta zobaczymy,musze dac rade bo mojego kochanego piesia się nie pozbede. OLALA przykro mi bardzo,ale nie trać nadzieji. Ja wczoraj dowiedziałam się ze u mnie w pracy kolega w końcu zostanie tata. Również starali się kilka lat,on ma 32 lata,ona 28-9. Jeździli do Łodzi na leczenie,badali się itd. az w końcu się udało. Szkoda mi ich było,momentami miałam wrazenie ze tez już się poddali,a tu bach taka nowina.Ja trzymam kciuki i za Ciebie!!

Gość justintm
Tak sobie myślę że ja widziałam Was dziewczyny na Fb,wiec jeżeli macie ochotę to możecie zobaczyć "kim" ja jestem :) tylko nie wiem czy mam poblokowane czy nie (a pewnie mam),wiec jak coś to mi napiszcie :) Szukajcie Justyny Karwasik ;)

Cześć Dziewczyny :) Właśnie wróciłam od lekarza i o dziwo mój Mały waży 3500g, a termin mam na 8-go września. Przyznam,że nieco się przeraziłam wagą, ale lekarz stwierdził, że raczej urodzi się wcześniej ( z usg już drugi raz wychodzi 22 sierpnia). Jest ułożony główką w dół. Zrobiłam ostatnie badanie (na paciorkowca) i będę pakować lada dzień torbę do szpitala. Jeszcze jakieś generalne sprzątanie i mogę rodzić ;) No i w końcu zrobiło się chłodno- u mnie dziś 20 stopni :)

ej to ja tez was chce na facebooku !!! Justinm zapraszam bo Cie znalazlam i Klaudiii tez reszty nie mam jak znalezc :) :P

Gość justintm
dzięki dziewczyny za zaproszenia :) jutro dodam jakieś zdjęcie żebyście zobaczyły jak teraz wyglądam,w 6 miesiącu :) na pewno jestem większa niż Lola he he. A powiedzcie mi czy Wasze maluszki jak są lub jak co u niektórych były też czasem nie dawały o sobie znać? Ruchy czuje od 19 tyg,ale czasem nie mam ich cały dzień i wtedy do głowy różne głupoty mi przychodzą... To normalne że czasem maleństwo nie wariuje? Właśnie od wczoraj jest jakoś cicho,tzn czasem jakieś delikatne muśnięcie. A wcześniej to aż ręka mi odskakiwała od brzucha :) i nie wiem czy dzwonić do ginekologa,czy czekać do poniedziałkowego usg