Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudiiiiii

Mamusie i ciężarówki wspierajmy się :)

Polecane posty

Gość nadzieja555
Justintm Pamiętasz może jak długo się to utrzymywało? Bo ja jestem już załamana ::(

Gość Nacia5010
Moje dziecko tez nie jest chetne zeby pokazac co skrywa miedzy nogami... Najpierw dziewczynka, potem chlopiec, dziewczynka, chlopiec... Na 31 sierpnia mamy usg 4D wiec mam nadzieje ze wtedy nam pokaze juz na 100% co tam ma :D

Gość justintm
Nadzieja ja to miałam masakrę z tym dziadostwem... Najpierw chodziłam do "niby" dobrej Pani dermatolog,leczyła mi to 3 miesiące,nie wiedziała co to i nic,tylko kupe kasy na leki wydałam. Wkurzyłam się i poszłam do starego (stażem pracy i wiekiem też :)) dermatologa,spojrzał tylko na mnie i mówi łupież różowy Gilberta. Pytam skad to a on że po prostu z powietrza... Przepisał mi Encorton,witamine B6 i maść robioną,minął niecały miesiąc i zeszło. U mnie wyglądało to tak że miałam jedną wielką biała plamę na plecach z różowa otoczką (wyobrażcie sobie jak to wyglądało przy opalonej skórze,bo jestem/byłam fanką solary) a ona rozsiewała mniejsze,wszedzie oprócz twarzy.

CIEZARÓWKI Fluffy 37 tydz Katias 37 tydz Klaudii 33 tydz Monika 30 tydz Justintm 23 tydz Nadzieja 26 tydz lola 20 tydz Malaxxruda 15 tydz Imnot STARACZKI Olala Lila MAMUŚKI Ardilita- córka Nataszka Malaxxruda- córka Ania i syn Bastian agus29 -syn Oliwierek Ciężąrówka-córka Kornelia,córka Kasjana Lila-syn Adam Mikusia-córka Krystynka Kolorowa-córeczka Lenka Topka-Córeczka Alicja nadzieja555- córeczka Julia

Nacia Wpisz sie do tabelki :) Malaxxruda Walcz o swoje:) maz musi zrozumiec, to w koncu Twoje marzenia:) Lila Podziwiam ze nie poszlas na bete.. Ja bym nie wytrzymala:) oby rano byly II :) Olala Trzymam kciuki aby @ nie przyszla:) moze te nitki to zagniezdzenie? Justin Ja bym poszla:) moja ciekawosc bylaby bezcenna:) Nadzieja Najwazniejsze ze to nie cholestaza:) dasz jakos rade :) My Mnie ciraz wiekszy strach przed porodem chwyta :/ boje sie strasznie :/

Klaudii Kurczę, a chciałam napisać co moja mama powiedziała o porodzie, ale teraz nie napiszę :-) za to koleżanka powiedziała (ma dwójkę), że dla niej ważna też jest opieka, jak jest fajna to całkiem inaczej się podchodzi, ona miała nie za fajną i się stresowała, ale w tym szpitalu co rodziła ani gazu, ani nic, znieczulenie? he he, nie ma anestezjologa (!), także my jesteśmy przygotowane od technicznej strony lepiej, bo wiemy, że mamy znieczulenie...a może szybko pójdzie i nawet znieczulenia nie będzie trzeba? Mi jakoś strach minął na razie :-)

Monika Mozesz napisac, mnie historyjki nie przerazaja:) juz tyle slyszalam, ja sie wlasnie boje ze np znieczulenia nie dostane bo zajade za pozno lub bede miala za niskie cisnienie:/ a kuzynka P mi dzis opowiedziala jak jej po cesarce zszyli jelita z macica i po miesiacu miala wiekszy brzuch niz podczas porodu:/ co za konowaly Ci niektorzy lekarze, brak slow

Gość nadzieja555
Klaudii ja od dzisiaj 27 tydz :)

Gość nadzieja555
CIEZARÓWKI Fluffy 37 tydz Katias 37 tydz Klaudii 33 tydz Monika 30 tydz Justintm 23 tydz Nadzieja 27 tydz lola 20 tydz Malaxxruda 15 tydz Imnot STARACZKI Olala Lila MAMUŚKI Ardilita- córka Nataszka Malaxxruda- córka Ania i syn Bastian agus29 -syn Oliwierek Ciężąrówka-córka Kornelia,córka Kasjana Lila-syn Adam Mikusia-córka Krystynka Kolorowa-córeczka Lenka Topka-Córeczka Alicja nadzieja555- córeczka Julia

Gość OLALA1
Czesc dziewczynki, dzisiaj mój 41 dc, myslalam ze dzisiaj przyjdzie @ a tu nic tylko bol brzucha. Pewnie przyjdzie @ później, ale wysłałam mojego boya po test i niedlugo go zrobie dla pewnosci. Trzymajcie kciuki!!!!!!! Buzka

Gość OLALA1
Jeszcze nie jest mi dane zostać mamą - dostalam @....

Hej ją na szybko bo mała śpi:) ktoś pytał o wagę ją dzień po porodzie miałam 7kg mniej. Zaleglosci nadrobie później, olala przykro mi bardzo:( Klaudii jak się czujesz, już niedługo poród jak nastawienie?? U nas ok, jesteśmy na wsi Ala zaczyna ładnie przesypiac noce ale w ciągu dnia daje popalic wczoraj np od 13 do 22 nie spala płakała bez sensu jadła robiła kupę jadła płakała i tak w kółko.... nie ma kółek bo brzuszek miękki a cwaniara jak jest na rękach to cisza a jak odloze do lozeczka to wrzeszczy... mam dość... co do fejsa to jestem za założeniem grupy dla nas dajcie mi znać jak zalozycie :) pozdrawiam

witam wszystkich :) mam chwile wolnego bo Mala na spacerze z tatusiem :) Klaudii to ja juz nic o porodzie nie bede pisala... powiem tylko tyle ze na dzien dzisiejszy wiecej dzieci nie planuje o co to to nie :P

a co do wagi to po powrocie ze szpitala czyli dwa dni po porodzie mialam 8 kg mniej a teraz juz jest 13 wiec jestem mega zadowolona zwlaszcza ze waga nadal spada :)

Gość nadzieja555
A ile ogólnie przytyłyście dziewczynki? Bo mi się zaczął 7 miesiąc i przytyłam dopiero prawie 3kg... Z córką na tym etapie przytyłam już 16...

ja przez cala ciaze przytylam 10 ale bylo i tak ze zamiast tyc to ja chudlam. Ale generalnie to bylo 10 kg.

Gość justintm
Klaaudii no właśnie ta moja ciekawość jest taaaaaaaaaaka duża i chyba jednak się skusze :) choćbym zapożyczyć się miała he he. Im więcej mysle o tym usg 3d tym bardziej chce je zrobić. Dziś oglądałam jeszcze jakiś program na TLC i dziewczyna miała robione usg 3d,to super sprawa,ona płakała a ja razem z nią :) dlatego jutro dzwonie i się umawiam,co prawda drogo ale przynajmniej lekarz ceniony i nie musze jechać do Łodzi. A ja czuje się dziś okropnie,pierwszy raz od początku ciąży... Nie wiem jakaś taka ciężka się czuje,ospała,gorąco mi,dopiero niedawno łóżko zaścieliłam i nie wiem jak to nazwać "pobolewa" mnie brzuch,nie jest to typowy ból bo już bym do lekarza dzwoniła,tylko takie coś bardzo delikatne. Zobaczymy może samo przejdzie za niedługo. Jeszcze do tego jestem sama w domu,bo mój w pracy. Olala przykro mi :( ale nadal trzymam za Ciebie kciuki! Topka życzę cierpliwości i żeby mała już tak nie płakała i dała mamie odetchnąć :)

Olala Trzymaj się, juz niedługo napiszesz, że test masz pozytywny! Teraz pewnie nie czujesz się najlepiej, bo wiadomo...plus jeszcze @, każda wie, jakie to uczucie. Po @ energia i pozytywne nastawienie wrócą :-) Topka Ojej,to jestes zajeta na 100%. Czasami tak się dzieje, że dzieciaczki płaczą sobie. cierpliwości życzę. Justin Powiem ci, ze ja miałam takie fazy, że czasami cały dzień czułam się jakoś nijak, a to spiąco, a to brzuch ciągnie, po prostu spadek formy, normalka, po jednym takim dniu potem było lepiej. Kolorowa Jak miałaś jakis hardcore to napisz, bo chyba nie przebijesz historii Klaudii teraz o zaszyciu jelit! (O zgrozo!) Klaudii No cóż, moja mama, jako prosta i nierozczulająca się nad nikim kobieta, mająca trójkę dzieci powiedziała: Poród jak poród, nic przyjemnego, uczucie tak jakby cię rozrywało! Nie ma to jak rodzona matka Cię pocieszy! Podejrzewam, ze chyba czerpie z tego jakąś satysfakcję, bo ja to odczytuję między wierszami: Teraz zobaczysz na własnej skórze uroki macierzyństwa! Chociaż moja mama jest spoko, bo się nie wtrąca i nie doradza mi na siłę.

Gość justintm
na szczęście czuje się już lepiej,w końcu jestem do życia :) dzięki Monia za podpowiedz że to nic strasznego. Dopiero chyba zaczne poznawać "uroki" ciąży,wiec wszystko przede mną. Bo do dziś czułam się zawsze jak wulkan energii. Względem porodu to powiem Wam że nie mam obaw związanych z bólem,bardziej myśle o tym żeby wszystko poszło ok. Bo chyba nie będzie to gorszy ból od moich bólów menstruacyjnych (to najwieksza radość że teraz nie mam @). Moja mama pracuje w szpitalu,jest pielęgniarką i mój E też,jeździ w pogotowiu,dlatego porodu się nie nie boje,bo wiem że obdarza mnie tam najlepszą opieką (nie ładnie tak mówic ale wiecie jak to jest po znajomości). Choć z którą koleżanką bym nie rozmawiała to zgodnie twierdzą że ciąża jest piekna z wykluczeniem porodu :) ale będzie dobrze,nie nastawiam się inaczej :) A jeszcze jedno,dziewczyny becik kupuje się miekki czy usztywniany?

u mnie porod niby przebiegal dobrze do czasu az sie okazalo ze mala jest owinieta pepowina ktora ja blokowala i nie mogla wyjsc, ale juz pozniej po powrocie do domu to tak kolorowo nie bylo. Okazalo sie bowiem ze wdala mi sie jakas martwica i szwy mi sie rozeszly wiec znowu wyladowalam w szpitalu, mialam zabieg w znieczuleniu ogolnym po czym po paru dniach bach to samo znowu szwy sie rozeszly ale niestety juz sie nie dalo zszyc i musialo sie wszystko goic samo. tak wiec nie wspominam dobrze tego a najlepsze jest to ze prawdopodobnie przy ewentualnym kolejnym porodzie bedzie to samo...

KLAUDIII podpisalam juz umowe :-) jeszcze sie pan maz boczy na mnie ale jakos dam rade.Powiem Ci ze swietnie mi sie pracuje jak dzieciaki juz spia :-) jak sie czujesz??? TOPKA hehe to Ala daje Ci popalic :-) nie rozpiesc jej za bardzo :-) OLALA :-( ale nie ma co plakac nad rozlanym mlekie.Koniecznie w tym miesiacu zrob hormony i trzymaj sie cieplo mala :-* KOLOROWA o rany,to wspolczuje,co za masakra... a jak teraz? wygoilo sie wzystko? dziewczyny z tym porodem to bywa roznie.Ja pierwszy porod mialam jak z ksiazki,zadnego znieczulenia,szybko, szwy sie pieknie goily.Za to 2 byl wywolywany :-( okropnosc,nikomu nie zycze.Wszystkim zycze takiego jak moj pierwszy-sobie tez hehe LILA jak tam???? MY dzis ochrzscilismy Mlodego :-) nareszcie mam to z glowy :-)

Lila Jak tam? Kolorowa Masakra, szczerze wspolczuje. Co do wagi to nie zle Ci leci, karmisz piersia? Malaxxruda Prawidlowo:) tak trzymaj:) a czuje sie dobrze, tylko od wczoraj duzo chodzilam do ubikacji nawet na wieczor gdzie u mnie to wrecz niemozliwe i od rana to samo i juz myslalam ze cos zaczelo sie dziac, ale widocznie mi cos zaszkodzilo na szczescie :) Olala Przykro mi, ale glowa do gory, rob hormony i do dziela :) Topka Ala wyczula ze jak placze to mama od razu ja bierze na łapki:) cwaniara mala ;) Co do porodu to jestem przerazona, jutro dzwonie do poloznej na ktora namiar dostalam. Zobaczymy :) Monika Mama nic takiego nie powiedziala, wiemy to i bez jej podpowiedzi co nie? Hihi ale damy rade :) Justin Gorsze dni sie zdarzaja :) to normalne :) Nadzieja Tabelka zawsze jest dodawana w srode:) w przeciwnym razie co chwile by ktos poprawial ;)

Ciezarowka Lola Katias Fluffy Ardi Agus29 Imnot CO U WAS? Nic nie sie odzywacie? Katias lub Fluffy moze juz cos sie dzieje?

u mnie dziewczyny dalej brak @......test negatyw.......czyli pewnie brak ciąży a @ się przestawiła.......tyle że jak owulka była to po IUI dlatego że dzisiaj już 16 czyli owulka by była 2 sierpnia..... czy mógł zastrzyk zadziałać w innym terminie? i tak idę na bete bo muszę mieć 100 % pewności......... sytuacja wygląda tak że w pon chcę zanieś wypowiedzenie.....a gdybym była w ciąży to by była głupota z mojej strony....... dlatego też tak w tym cyklu się niecierpliwie, bo ciąża by była teraz jak najbardziej na miejscu......

a z drugiej strony już nie mam nadziej że mogę być w ciąży za dużo negatywów dlatego beta wydaję mi się bezsensowna....do tego u nas kosztuje 32 zł czyli dużo jak dla mnie..... ale nic jak do 8 godz nic się nie będzie działo to idę przynajmniej nie będę sobie pluć w brodę .........

KLAUDIII ij,jeszcze za wczesie,nawet nie mysl jeszcze o tym hehe :-) niech Patryk sobie jeszcze siedzi w srodku :-) wlasnie KATIAS FLUFFY co tam??? dzieje sie cos juz??? LILA sprawdz czulosc testu ,jesli jest 25 to idz zrob bete ,bo moze jeszcze tyle nie urosla? bo jesli nie ciaza tzn ze chyba jajeczko nie peklo.Kurcze idz i powaznie pogadaj z tym lekarzem,ja wiem ze to NFZ ale sens w tym co robia musi byc !!! A czemu chcesz odejsc z pracy? przeciez dlugo szukalas czegos?

już beta zrobiona .... Malaxxxruda nie podoba mi się jak traktują ludzi i nigdy się nie zgodzę na takie traktowanie a wogóle jest tam nie zdrowa atmosfera . no i grafik jest nie stabilny co jest dużym. problemem ..muszę znaleść coś innego .....

Jaka ta beta? Pewnie niska skoro nie napisalas:( Malaxx ma racje, pogadaj z lekarzem, bo faszetowac cie lekami i nawet nie srawdzic czy pecherzyki nie pekly to bez sensu!!!! Moze nie pekly i zrobily ci sie torbiele i dlatego nie ma @

klaudii zrobiona w sensie poprawną krew ...idę po wyniki ....ale cudów się nie spodziewam