Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kadzidełko

Niedoczynność tarczycy

Polecane posty

Gość Kadzidełko

Cześć:) Czy któraś z was ma problemy z niedoczynnością tarczycy?? jakie miałyście tego objawy?? ja kiedyś sie na to leczyłam zostały mi tzw wole ale niby wszystko było ok, nie musiałam brać tabletek. Teraz myślę o dzidziusiu i martwię się ze może coś jest nie tak, wole nadal mam, często jestem senna, wyniki badań dopiero w piątek a ja coraz bardziej sie denerwuje. Czy któraś z was leczyła się na to samo a później bez problemu zaszła w ciążę?

Gość gość
tez sie zastanawiam nad tym, ile mialas TSH ???

Nie wiem ile mam, wyniki odbieram dopiero w piątek, a jak jest u Ciebie?? chorujesz na niedoczynność??

Gość gość
mailam badania krwi ostatnio i wyszlo mi TSH 3.05 badania robilam za granica gdzie gorna granica byla podana 4.95, lekarz nic nie pwoiedzial, bylam potem z wynikami u nas w PL i lekarz pwoeidzial ze u kobiety w moim wieku powinno byc to max 1.5 wiec teraz bede miec dalsze badania i zobaczymy ale poczatki niedoczynnosci mam

Gość uwaga na fluor
fluor zle wplywa na tarczyce

Jeśli chodzi o niedoczynność to faktycznie wyniki masz wysokie powinnaś skontaktować się z endokrynologiem. Co do dzieci to tu cie zmartwię istnieje większe nawet 5 cio krotnie większe ryzyko poronienia i problem z zajściem w ciąże jeśli wyniki TSH i innych enzymów nie są w normie ( w czasie ciąży organizm reaguje inaczej mogą następować silne wahania hormonalne istotna jest częsta kontrola) tu znowu polecam endokrynologa i ginekologa endokrynologa powinni roziwac twoje pytania i obawy. Dodam, że sama choruje na niedoczynność i również staram się o dziecko jestem pod kontrolą ww lekarzy.

Gość gość
Niedoczynnosc to nie wyrok i ja mimo tej choroby doczekalam sie dzidziusia.Troche mi to zajelo bo musialam uregulowac hormony,ale dzis.moja corcia ma prawie dwa latka.Ciagla kontrola ginekologa endokrynologa i bedzie dobrze.Moje dwie ciotki ktore rowniez lecza sie na niedoczynnosc doczekaly sie po troje dzieci.

gość dobrze piszesz to nie wyrok toteż napisałam autorce, że powinna się skontaktować z odpowiednimi lekarzami ( ja nim nie jestem i nie będę na temat leków i przeciwwskazań się wypowiadać bo najzwyczajniej się nie znam) każdy ma inny organizm i inne być może wskazania ja tylko zwróciłam uwagę na fakt, który sama potwierdziłaś jest trochę trudniej z ciążą ale dokładniejszych rad i uwag powinien udzielać lekarz wiec jeśli autorko masz jakieś pytania wątpliwości wspomnij o nich lekarzowi na pewno pomoże.

Gość gość
ja sie troche zdziwilam ze lekarz za granica nic nie powiedzial o tym podwyzszonym TSH dopiero polski lekarz, no coz do dzieci mi neispieszno, moze za pare lat a autorce zycze powodzenia i napisz jak ci TSH wyszlo! pozdrawiam

Gość gość
Jeśli będziesz stosować się do zaleceń lekarza to z pewnością zajdziesz w ciążę :-) Tylko koniecznie wybierz się do endokrynologa.