Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiony świeży ojciec

Pomożecie świeżo upieczonemu tatusiowi z pampersami?

Polecane posty

Cześć! Wiem, że to głupie ale moja żona pisała tu jak jeszcze była w ciąży i niby dałyście jej dużo rad. Teraz ja jej potrzebuję. Dziś urodziła i mam kupić na jutro jakies pampersy i totalnie nie wiem jakie. Mówiła mi, że mają być dla noworodków ale może chcecie mi coś polecić? Nie chcę do niej dzwonić bo była zmęczona jak wychodziłem i boje się, że ją obudzę. Poza tym wiem jak bardzo byłaby zła gdybym przyznał się do tego, że nie pamiętam o takich rzeczach :( Wspomóżcie młodego ojca w wyborze dobrych pampersów. Dziecko waży 2870 i jest wzrostu 56cm. Z góry dzięki! Tata Antka.

Gość skacze kot przez plot
kup jedynki( jest na nich numerek 1 i obok waga dziecka) najlepiej zapytaj w sklepie jak nie bedziesz mogl znalesc . Ja polecam firmy pampers :-)

Gość gość
pampers premium care lub new baby w rozmiarze 1 lub 2

Gość gość
moje dziecko ważyło 3200kg a mieżyło 54. Rozmiar na początek to były jedynki i były dobre Myślę że dla Twojego szkrabka też będą.Jeśli macie dużo pieniędzy kup markę PAMPERS Jeśli troszkę mniej to DADA ja te ubierałam małej kosztują 15zł bodajże 25sztuk. A jeśli nie macie zbytnio pieniędzy to są tańsze marki.

Gość gość
tak jak mówią poprzednicy - numer jeden, ale też są pieluchy NEWBORN, dla noworodków.... niektóre mają też dziurkę na pępek, tak by kikut nie zahaczał (ewentualnie można odwijać pieluchę załozoną)

Gość gość
moja córka urodziła się z.podobną waga. kup pampersy albo active baby albo premium care(te polecam, używam ich do tej pory) z numerem 1. Będa miały napisane newborn albo newbaby już nie pamiętam. 2 nie kupuj, będą dużo za duże przy takiej wadze. Możesz też kupić huggiesy 1.

Gość gość
moja córka urodziła się z.podobną waga. kup pampersy albo active baby albo premium care(te polecam, używam ich do tej pory) z numerem 1. Będa miały napisane newborn albo newbaby już nie pamiętam. 2 nie kupuj, będą dużo za duże przy takiej wadze. Możesz też kupić huggiesy 1.

Gość gość

Gość gość
ja polecam premium care pampers koniecznie 1, bo 2 będą sporo za duże.

Sam nie wiem co wybrać, kupię wszystkie! :) Dzięki za pomoc! Już mniej zdesperowany tata Antka.

Gość gość
mój syn urodził się z wagą 2800 i miał 51 cm, dla nas najlepsze: pampers active baby 1

Gość gość
tylko pamiętaj że jak pierwsze wybierzesz droższe a potem będziesz chciał tańsze to mo że być kłopot bo może mieć wysypkę. także lepiej się pożądnie zdecydować na konkretne:)

Ok, w takim razie zapytam jeszcze Pani w sklepie. Jeśli chodzi o pieniądze to nie ma znaczenia ile kosztują. Chcę kupić takie żeby moje dziecko, mój syn nie był poobcierany.

Gość gość
Nigdy nie masz pewnosci. moja corka mogla uzywac tylko te najtansze a zaczelismy od najdrozszych czyli pampers ktore do tej pory uwazam za najgorsza marke. ja proponuje dada z biedronki.

Ehh chyba nie pozostaje mi nic innego oprócz tego żeby rano zdenerwować żonę i zapytać jeszcze raz jakie pampersy chciała. Mam nadzieję, że nie zezłości się. Wszystko przez te emocje, pierwszy raz w życiu zostałem ojcem a mam dopiero 27 lat!

Gość gość
Hahahahahaha

Gość gość
może lepiej będzie jak zapytasz ,bo chyba wiedząc po sobie to wolałam żeby było po mojemu:)

Gość gość
zapytaj, dopiero to miał mój mąż (22 lata) ty masz aż 27

Zapytam. W końcu chyba nie powinna mnie zabić za to :D Jest tu jakieś forum dla tatuśków? Dziś prawie na porodówce zemdlałem. Nie wiedziałem, że to takie emocje

Gość gość

Gość gość
Dopiero 27 lat ? Toś ty już stary byk :D i na ojca w dobrą porę. To był Taki zajadły żarcik a kupowanie pieluch to bułka z masłem bo na każdym opakowaniu masz numer i wagę mu odpowiadającą a do tego pisze jeżeli to pieluchy new baby (Pampers) czy newborn (Huggies) czy jeszcze jakieś inne. Ja polecam Pampers na dobry początek albo Moltex .

Gość gość
Mój mąż miał 25 lat to był już na dwa miesiące przed porodem tak obcykany że jak wysyłałam go po coś to już wiedział gdzie co po ile i jaka jakość :D. To nie jest takie trudne stary więc dasz radę a żonę zawsze jednak lepiej dopytać niż miałaby potem kręcić nosem że kiepskie pieluchy. Kup Pampers new baby a będzie zadowolona bo Dada, Huggies to niewypały i jak chce się rozczarować to lepiej nie za twoim udziałem ale swoim własnym ;)

Kupię mu takie najlepsze żeby nic go nie obcierało i żeby było mu wygodnie! Nawet nie wiecie jaki jest piękny! Chociaż mam nadzieję, że ciemniejszą karnację i wzrost oraz zainteresowania odziedziczy po mnie a nie po żonie. Mimo tego, że jest najpiękniejszą kobietą na świecie nie chcę żeby jeździł konno . Niech gra w ręczną!! :) Chociaż bardzo kopał w brzuszku więc za 4 lata będzie kopał piłkę

Gość gość
nie prawda że Dada to niewypał bo każde dziecko jest inne i np mojemu Pampersy nie odpowiadały

Gość gość
A ja polecam Huggies, najpierw kupiłam pampers i dziecko miało uczulenie. Po kilku miesiącach znów wróciłam do pampers, ale dziecko się odparzyło i krostki wyskoczyły, więc wróciłam ponownie do Huggies. Każde dziecko jest inne więc próbujcie po prostu.

Zaczyna mi coś świtać w mózgu i chyba faktycznie to chyba były Pampers New Baby.

Gość gość
aha i dodam że dada też próbowałam, ale dopiero później i również byłam zadowolona. Pampersy mi śmierdzą w przeciwieństwie do Huggies

Przepraszam drogie Panie ale jutro muszę być świeży i wypoczęty w szpitalu. Dziękuję Wam za pomoc i pozdrawiam :) Adrian