Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolorowe Korale...

Dzidziusie z LISTOPADA 2012! Zapraszam

Polecane posty

Gość Kolorowe Korale...

Sa jakies mamy chetne na pogaduszki o naszych maluchach i nie tylko ??

Gość gość
Jest juz temat dla mam które w listopadzie 2012 urodziły. Sama taką mamą jestem

Gość Kolorowe Korale...
Witaj jojo. Moja corcia z 18.11 jaka waga i dlugosc po urodzeniu sn czy cc. Ja rodzilam sn 3750g i 55cm 10 pkt :-)

SN, 3520 i 51cm :). Moj mial 9 pkt ze wzgledu na to ze byl lekko sinawy jak sie urodzil ale za chwilke doszedl do siebie. Nie dali mi go odrazu po urodzeniu i musialam czekac :/. Jak dlugo rodzilas? Ja 7godzin tylko a to moje pierwsze dziecko ale mialam wspomaganie oksytocyna.

Gość Kolorowe Korale...
Ja rodzilam 10 godzin, bole 9h i 45 min i bule parte 15 minut i juz. Moj tez pierwszy porod oxytocyne tez dostalam 3 razy

Co Twoj maluszek juz potrafi? No i czy ma juz jakies zabki? Seba mi marudzil wczoraj i dzis tak ze wytrzymac nie szlo no ale na szczescie juz spi wiec moge odpoczac i mam nadzieje ze szybko mu wyjdzie pierwszy zabek :). Od kilku dni raczkuje jak szalony od pokoju do pokoju i uczy sie wstawac co zdaje mi sie byc troszke zbyt szybko no ale jesli on tak chce to znaczy ze gotowy.

Gość gość
a ja sie pytam CO TO SĄ DZIDZIUSIE? o matko skonczcie z tą infantylnością

Mojej do raczkowania jeszcze troche hehe narazie tylko pelza ale tez jest grubiutka bo juz okolo 9 kg wazy. Siedzi sama jak ja posadze stabilnie. Zabki juz ma dwa wyszly jak miala 4,5 miesiecy troszke wczesnie... im pozniej tym lepiej.. tak slyszalam. Moja codziennie chodzi spac przed 20 nad ranem na mleko sie budzi okolo 4-5 i spi do 8.30-9 W dzien spi tylko dwa razy po 40 minut. Juz sie doczekac nie moge jak moja zacznie raczkowac hehe:-)

Moj spac idzie o 22 bo wczesniej nie chce ale budzi sie dopiero o 8 wiec noc mam przespana. Ja juz bym chciala by wreszcie te zeby wyszly bo mi tak przykro patrzec jak on sie meczy i ja moge zrobic tak niewiele by mu pomoc. Tyle zabawek pokupywane ma moje dziecko ale on upodobal sobie kable, kontroler i klawiature wiec musze uwazac na niego stale. Zjada ostatnio 3x210 ml mm + obiad i deser i wazy ok 11 kg ale jaki wysoki jest to nie wiem bo nie miezylam ale pulchny nie jest. Ide lulac jutro sie odezwe. Dobranoc :)

Gość gość
Czesc dziewczyny ! Moge sie dolaczyc ? Poprzedni top upadl . ;) Synek z 3.11.2012 , cc 4240g i 63 cm ;) Teraz wazy ok 10 kg i ok 74 cm mierzy, ma juz 2 ząbki, siedzieć za bardzo nie chce, bo od razu kładzie się na brzuszek i pełza, próbuje raczkować . I podtrzymywany pod pachy przemierza całe mieszkanie swoimi malutkimi nóżkami ;) Pozdrawiam .

Gosciu nieznany witamy oczywiscie ze mozesz sie dolaczyc :). Jak minela noc? Ja niestety nie wyspana chyba za szybko soe pochwalilam ze cala noc przesypia maly hehehe no ale to przez zabki. Jak spedzilyscie dzien dziecka? Bylyscie z Waszymi szkrabami gdzies? Ja niestety nigdzie nie bylam bo Seba mial temperature i musielismy zostac w domu.

Gość gość
11 kg i nie jest gruby? Błagam! Mój ma 8.5 i jest pulchny i pyzaty a to 2,5 kg więcej. Musi być z niego pulpet!

No wlasnie nie jest pulpet. Wogole nie jest pulchny naprawde nie klamie :).

Gość gość
I temat padl :)

Gosc nieznany to ja ;) zalogowalam sie u nas nocka jak zawsze, od ok 22 do 4 rano spi , potem jedzonko i znow spanie ;) 11 kg to nie musi oznaczac ze dziecko jest "pulpetem" , jak wyzej pisalam moj ma 10 i jest szczuply ale za to wysoki .

Dokladnie tak jak piszesz. Moj tez jest wysoki i szczuply. Jaka pogoda u was kobitki? U nas slicznie slonecznie. Caly dzien na dworze bylismy :)

Wiajcie dziewczyny. Moja juz spi ja zaraz zabieram sie za sprzatanie. Pogoda piekna... Jojo to faktycznie musisz go pilnowac,spryciaz sobie kable upatrzyl hehe

Mi sie wogole sprzatac nie chcialo dzis wiec wzielam sobie wolne o :). Moj maluch tez sobie drzemie po calym dniu wrazen. Wlasnie jak tam wasze brzuszki po ciazy doszly do siebie? Moj jeszcze nie a ja nie potrafie sie przelamac i isc na diete albo chociaz pocwiczyc :/.

Hehe brzuszek troszke zostal... duzy nie jest, nic z nim nie bede robic po pierwsze mi sie nie chce hehehehe a po drugie jakos mi nie przeszkadza :-)

Mojemu nie przeszkadza ale mi tak bo spodnie juz sie na mnie nie dopinaja i musze wciagac brzuch hehehe tylko tak jak pisalam motywacji brak :). Kurcze chciala bym wyjsc sobie do kina a nie mam z kim malucha zostawic :). Cala rodzina daleeeeko i nawet wnuczka jeszcze nie widziala mama jedynie na zdjeciach.

hej hej , mojego maluszka tatus spac kladzie ;) wiec mam czas dla siebie . Brzuch niestety zostal ale tak jak u was , nie duzy , kiedys cos z nim zrobie hehehe . A pogoda u nas była ok, do 14 piekna , pozniej juz chlodniej i parę grzmotow bylo . teraz jest super ;)

Moje znajome polecaja cwiczenia Ewy Chodakowskiej... Moze za jakis czas i ja sprobuje. Teraz uciekam spac. Milej nocki dziewczyny. Odezwe sie jutro. :-):-)

Hej U Nas noc nie za bardzo. Maly budzil sie i plakal co 2 godziny i musialam mu smarowac dziasla zelem bo inaczej nie zasnal. Szkoda mi go kurcze on cierpi a ja nie moge nic wiecej dla niego zrobic :(. Dobrze ze choc w dzien jest dobrze. kolorowe Korale... Poszukam sobie na czym te cwiczenia polegaja jak nie ciezkie to moze moze :). Mam nadzieje ze szybko sie poczujesz lepiej :). Wasi mezowie/partnerzy tez jak zachoruja to robia z tego taki cyrk jakby juz zaraz mieli zejsc z tego swiata? Mnie tak smieszy jak moj sie polozy do lozka i jeczy ze zle sie czuje ze chory ale jak mu sie zachce grac to juz przy konsoli zdrowy jak ryba hahaha.

Jojo moj jak jest chory to funkcjonuje normalnie, az sama sie dziwie ze z temperatura prawie 38 do pracy chce isc hehe. Niestety ja nic nie pomoge na zabki, bo moja przechodzi bez objawowo eh szkoda maluszka:-(

moj tez zachowuje sie normalnie, ;) u nas juz sa dwa zabki a nastepne chyba ida , bo maruda sie zrobil. Zelem smarowalam tylko jak pierwszy wychodzil.

Hej jak minal dzien? My poszlismy nad jeziorko i nawet sie opalilam troche :D. Mam nadzieje ze ta pogoda sie utrzyma jak najdluzej. Poza tym marudzenia ciag dalszy a zabkow ani widu ani slychu ehhh.

Hej jak minal dzien? My poszlismy nad jeziorko i nawet sie opalilam troche :D. Mam nadzieje ze ta pogoda sie utrzyma jak najdluzej. Poza tym marudzenia ciag dalszy a zabkow ani widu ani slychu ehhh.