Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz nie dlugo zonka

zgodzic sie na mieszkanie w domu z tesciami czy lepiej w swoim m-2 ?

Polecane posty

Gość koga koga
Lepiej w swoim. Na poczatku i tak dziecko bedzie spalo z Wami w pokoju, wiec 1 pokoj bedzie sypialnia a drugi salonem, jak dziecko podrosnie to 1 pokoj bedzie dla niego tylko. To nie jest za male mieszkanie dla 3 osob.

Gość koletf
Jakich wy macie teściów że doradzacie gniecenie się w 2 pokojach? Dla mnie głupota!! 4 pokoje do tego łazienka i kuchnia to fajna przestrzeń do tego pewnie jeszcze kawałek ogródka, jak będzie dziecko to ma tam super warunki a nie kisić się w mieszkaniu i wychodzić na jakiś zasyfiony placyk zabaw na godzine. Autorko idź i mieszkaj sama się przekonasz czy będzie wam dobrze, możecie ustalić wcześniej jakieś zasady i już. Ja nie mieszkam z teściami ale z rodzicami, matka mnie irytuje jak zawsze ale co tam idzie przeżyć. Mam swoje piętro z kuchnią łazienką i 3 pokojami, ale gotujemy razem bo się nie opłaca osobno. Nikt mi się nie wtrąca do niczego na górze nawet nie przychodzą, jedynie w sprawie ogródka się dogadywaliśmy co i jak żeby zrobić mojemu synowi miejsce na zabawę piaskownicę huśtawkę itp

Gość sierpniowka29
ja tez proponuje sprobowac -zawsze macie swoje m.wiec nie jestescie uziemieni

To i ja sie wypowiem :D Tez mialam mozliwosc mieszkania i z tesciami, bo proponowali i z moimi rodzicami, tez bardzo nalegali. Ale powiedzialam, niegdy w zyciu. Mieszkajac razem z nimi, nawet jesli mielibysmy wlasne pietro, bylabym od nich zalezna. Na pewno wtracaliby sie mimochodem itp. Dlatego wzielismy kredyt na male 2pokojowe mieszkanko i jest nam w nim super. Nie wyobrazam sobie inaczej. To z pewnoscia tez zelezy od charakteru, ale nie wyobrazam sobie tego w moim przypadku. A Ty autorko musisz sama zadecydowac. Ale w Twojej sytuacji, majac wlasne mieszkanie, na pewno bym sie nie zastanawiala.

Gość gość
Tu nawet nie chodzi o te że teściowe to zło :D, bo jest bardzo różnie, zależy od ludzi, ale musisz zdać sobie z tego sprawę, że zawsze tam będziesz obca, tak jest po prostu. To Ty będziesz w najgorszej sytuacji, bo to nie są twoi rodzice tylko męża, on nawet coś ostrzej powie, to tak nie zapamiętają, jak im synowa coś wypomni...bardzo często tak ludzie mają. A czy teściowie jeszcze pracują, ogólnie dużo wam narzucają/radzą?

Gość gość
Nie pakuj sie w to,tez mieszkamy na gorze,tesciowa nom stop przylazi,zarzadza wigiloe u mnie,rzedzi sie moim dzieckiem itp wieczne konflikty,wolalabym mieszkac w namiocie,ale maz sie nie chce ruszyc bo budowal ten don razem z tesciem

Gość gość
Piszecie że dobrze, jak ma się babcie pod bokiem...tylko rzadko kiedy te relacje są takie akurat, tzn. nie wyobrażam sobie sytuacji, że moje dziecko woli notorycznie gdzieś iść z babcią niż spędzić ze mną czas, chyba bym się załamała :O, a tak często jest jak dziadkowie mieszkają razem. Dla mnie babcia jest dobra, do posiedzenia czasem wieczorem, ale też nie często, jak się chce wyjść z mężem, czasem może w weekend, ewentualnie wakacje u babci, jak mieszka dalej...nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko miała babcia wychowywać...ale wiem że ludziom tak jest często wygodnie.

Gość gość
nigdy w zyciu-masz swoje mieszkanie w ktorym jestes pania -wierz mi lepsze swoje 2 pokoje niz 4 u tesciow a poza tym jak juz sie wprowadzic ,swoje wynajmniesz to nie bedzie tak łatwo sie wyprowadzic:maz nie bedzie chcial i bedzie przekonywal ze szkoda kasy co wlozyliscie w remonty itp....bo napewno jakies remonty u tesciow by was czekaly.Jak juz to bym wolala dolozyc kase i kupic cos ciut wiekszego ,a blizej pracy meza

Gość elizka@@@
masz swoje mieszkanie wiec nie godz sie na mieszkanie z tesciami -ja mieszkam i mam dosc tekstow typu :znowu na zakupach,ile to pierzesz -szkoda wody itp....w*****a mnie to maksymalnie ,bo nie robie zakupow za ich ,oplaty tez robimy za siebie .....ale jak co to na kazdym kroku mam wytkane jaka to jestem nie gospodarna itp....a z tego c piszesz to maz jest za rodzicami ,z poczatku bedzie ok a jak sie wprowadzisz to sie okaze ze rodzicom trzeba ustepowac itp.bo starsi ....

Gość gość
Dzisiaj po różnych przejściach z całą pewnością odpowiadam - NA SWOIM !!!! Razem z mężem wprowadziliśmy się do domu moich rodziców. Początkowo było wszystko dobrze, mąż się dogadywał z moim ojcem, moja mamą, ale po czasie moi rodzice- a w zasadzie to mój ojciec, bo mam jest w porządku- zaczął się rządzić i rządzić naszym czasem. Może i piętra były osobne, ale podwórko wspólne, a wiadomo jak to w domu - trzeba skosić trawę, napalić w piecu - urąbać drewna,w zimie odśnieżyć, zrobić podjazd i masę innych obowiązków, które wymyślał mój ojciec widząc pomocną rękę męża. Mąż już miał dosyć, po pracy przychodził do domu -czyli do drugiej pracy. Nie miał czasu na to, aby posiedzieć i porozmawiać ze mną, zająć się dzieckiem... kompletnie na nic nie było czasu, czułam się tak jakby go nie było w domu. Po 1,5 roku wzięliśmy kredyt na mieszkanie i teraz mieszkamy na swoim. I nagle o dziwo każdy ma dla siebie dużo czasu, a dom jest miejscem odpoczynku i regeneracji sił a nie drugiej harówki. Zastanów się porządnie, bo ja już dzisiaj wiem, że nie warto. Po roku czasu

Gość gość
Nie nie i jeezczecrwz nie......

Gość gość
wierz mi lepsze ciasne ale wlasne