Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z JAKIEGO MIĘSA ROBICIE SCHABOWE?

Polecane posty

Gość Nienormalni jesteście?
Zastanawiam się czy one tak na poważnie :D Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji gdzie idę w goście,ktoś mówi że na obiad poczęstunek schabowym a na talerzu zobaczę mielonego :D Chyba bym ryknęła ze smiechu :D Aż ne chcę pytać jak one gotują i nazywają inne przyrządzone dania :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kotlet schabowy jest ze schabu natomiast z piersi kurczaka to panierowane z piersi kurczaka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
niektóre nie mają pojęcia o gotowaniu -współczuję piszę się im schab ze schabu- to te wymyślają kur,,,a"kuchenne rewolucje"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
z kaczki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Się nie śmiej i nie dziw. Teściowa zaprosiła nas w święta na obiad, a że jest nas szóstka to każdy dostał po pół rolady do klusek. Dzieci bez skrępowania, że są głodne,a teściowa "nie martwcie się mam jeszcze indyka" Szczena mi opadła na kolana, bo moja teściowa to najlepiej zupki z paczki robi, ale ok, nie doceniłam jej. Najstarszy syn "babcia, to czekamy na tego indyka :-) Ja z napięciem patrzę jak wjedzie z tacą, do syna gadam,że może pomoże babci, ta krzyczy z kuchni, że sobie poradzi. I jest. Staje w drzwiach z talerzem na zupę. A na talerzu wystaje kikut. Babcia przyniosła na stół porcję rosołową z indyka do podziału :) ;P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nienormalni jesteście?
Hahaha dobre to z indykiem. Ale schabowy to raczej podstawa,i jak można takie bzdury pisać. Dobrze,że się osmieszają na forum anonimowo,bo publicznie oficjalnie nie chciałabym być w ich sytuacji :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
schab ze schabu a ryba z z ryby czy z czegoś innego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nienormalni jesteście?
Ps. można się nie dziwić jak ktoś ma twardy schab,bo ten ktoś może mylić ,,COŚ'' ze schabem :D oczywiście nie każdy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość schab z ryby,ryba ze schabu
;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moja koleżanka wbiła sobie do głowy, ze do drugiego musi byc jakieś warzywo wiec jak robiła spaghetti to do sosu i makaronu dała ogórka konserwowego ;-), ale sos bardzo dobry zrobiła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ktoś napisał że podczas smażenia soli schab pierwsze słyszę to nie wołowina. Tak sie soli wątróbke podczas smażenia a nie schab.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mama dwóch dziewczynek
Jeżeli schabowe twarde to znaczy, że mięso stare, przerośnięte. Właśnie takie po kilkanaście złotych... Kup dobry, niski schab, nie najtańszy, wtedy wyjdą super schabowe. Indyczek babci ;-) ale się uśmiałam ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no laska może głupio temat sformułowała:) ale wiadomo o co kaman, większość i tak nazywa schabowe kotlety robione z różnego mięsa, które się rozbija co do tematu to ja robię takie kotlety z piersi z kurczaka lub tez z indyka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a bitki z polędwiczki to już zupełnie inny temat i tego nie nazywa się kotletem:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a na czym smażycie schab bo ja na smalcu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kiedyś u koleżanki dostałam zupe.Był krupnik tylko wcale nie podobny i odmówiłam. Albo szczawiowa. Woda,liści ei ziemniaki myślałam że wrzucone ziemniaki do wody i liście z parku zerwane :P Nie każdy dobrze gotuje. Tak gdzieś szłam,ide to wiem jakie to danie,w tamtych przypadkach za barzo nie wiedziałam :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak można takie pytanie zadać :O To na prawdę ? Czy prowo? Chociaż mało mozliwe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gościnnie zajrzalam
naprawdę - łącznie się pisze tłumoku od kuchni:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gościnnie zajrzalam
naprawdę - łącznie się pisze tłumoku od kuchni:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zadowolona z zycia w Pl
już specjalistki od kuchni się znalazły:D z wami to można tylko o zarciu gadac, zalosne:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przecież w tym wątku powinnyśmy rozmawiać o poezji jak sam tytuł wskazuje .:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zadowolona z zycia w Pl
chodzi mi oto,ze jak temat o zupkach i kotletach to od razu dysputa się rozwija a na ambitne tematy mamuśki z kafe nie wiedza co pisać:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Schab to nie kurczak, co w 2 minuty na patelni jest gotowy :P Kotlety schabowe (znaczy ze schabu :D ) trzeba smażyć dłużej, na niewielkim ogniu, wtedy zmiękną. Szybko usmazone będą właśnie jak podeszwa :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wieprzowinę smażymy na smalcu- czyli wieprza na wieprzu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zadowolona z zycia w Pl No to bardzo Panią przepraszam i się w zupełności zgadzam.:) Tylko to właśnie jest kafeteria, a nie forum tematyczne, tutaj jest folklor, podszywy i obojętnie jaki temat, jeśli jest o teściowej, szwagierce itp ma zaraz kilkanaście stron. :) Inne tematy są przy okazji, czasem się nawet trafi ciekawa dyskusja, ale to raczej wyjątek niż reguła. Schab ja też na plancie:) Trzymając się głównego tematu.:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o matko...
schabowy ze schabu - jak nazwa wskazuje. Kroisz ładny schab na plastry, dobrze rozbijasz. Przyprawiasz solą i pieprzem (ja dodaję jeszcze czosnek w granulkach bo mąż lubi) i wcierasz w mięsko. Jajo roztrzepujesz widelcem z odrobiną mleka. Do bułki tartej w proporcji 2:1 dodajesz kaszki pszennej i mieszasz (na 4 łyżki bułki, 2 łyżki kaszki). Mięso obtaczamy w mące, jajku, a następnie w bułce z kaszką. Smażę na smalczyku po 2-3 min z każdej strony, a potem wkładam do nagrzanego na 150 stopni piekarnika kotlet na 10 minut.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość knowflake
ja robię "schabowe" z drobiu. najczęściej z indyka, ale czasem i kurczaka. do miękkie mięsa. ale wtedy to nie jest już schabowy, bo schabowy jak nazwa wskazuje jest ze schabu ;) powiedzmy, że kotlet z drobiu. panierkę robię z mąki lub bułki tartej i jajka, czasami daję też stary ser. i tak jak ty autorko, uważam, że schab jest twardy i nieprzyjemnie się do je w postaci kotleta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wydaje mi się ze sama nazwa schabowy mówi ze są ze schabu nalej do garnka trochę wody włóż talerzyk go góry dnem na talerzyk kotlety przykryj i podduś na parze kilka minut na pewno nie będą twarde

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×