Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionamamaprosiopomoc

niemowlę- gorączka+wymioty+biegunka+zapalenie gardła

Polecane posty

Gość zmartwionamamaprosiopomoc

Witam. Moje 11 miesięczne dziecko w nocy dostało gorączki, po podaniu czopka było trochę lepiej. Temperatura rano 38,6... kolejny czopek i lekarz. Pani doktor stwierdziła zapalenie gardła. Mamy antybiotyk i zalecenie żeby dziecko dużo piło. Ale jest problem... po wizycie u lekarza doszła biegunka, antybiotyk i picie po połknięciu są zwracane. Dziecko nie chce jeść, a po wypiciu czegokolwiek od razu wymiotuje. Nie ma kaszlu ani kataru. Już po 3 godzinach po podaniu czopka temp. prawie 38. Co robić?

Gość gość
to kochana typowa angina, synek tak chorowal w wieeku 3 lat, angina powoduje wymioty u dzieci, w momencie rozklada dziecko goraczka, nie ma kaszlu itp mial antyb i wymiotowal wiec poszlam do lekarki musiala dac zastrzyki, bo antyb w tym wypadku musi byc, dziecko pewnie za chwile dostanie bialego nalotu na mogdalkach, ogladaj gardlo, beda biale czopy to strasznie bolesne i dziecko pare ni moze nie jesc bolu zastrzyki mial, oczywiscie plakal, ale to pielegniarka jezdzila do nas, nawet w weekend

Gość gość
jedz na pogotowie lub do osrodka, nie ma zartow bop dziecko moze sie odwodnic, antyb tu nie pomoze jak wymiotuje, pewnie dosatnie zastrzyki, u dziecka temt do 39 jeszcze nie jest wysoka, nie panikuje ja pisalam wyzej tez, moj synek ciagle choruje, to mam wprawe,

Gość gość
przy anginie jest wysoka goraczka ja akurat mam angine wlasnie, tez od razu goraczka i naloty na gardle po 48 godzinach, no i mam antyb

Gość gość
a ja sądze ze to rotawirus :/