Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koko2205

ja i tesciowa zmora...

Polecane posty

Gość ilezmozna
99% tesciowych to "dziwne" kobiety...

Gość koko2205
teraz jest sezon urlopowy i wpadla znow na 5 dni ja pojechalam do swojego domu, chlopak tam siedzi z nia i siostra

Gość gość
No ale nie rozumiem, przecież to JEJ DOM, JEJ KASA, ma prawo zarządzać domem, mieszkać w nim i wszystko co tylko jej się podoba! Więc o co te pretensje? Wybuduj sobie swój domek, to będziesz się rządzić! To jest jej dom, a ty tylko w nim pomieszkujesz!

Gość koko2205
nie pasuje mu,ale mowi ze czasami musi przyjechac... chlopak jest po mojej strone.

Gość koko2205
nie pasuje mu,ale mowi ze czasami musi przyjechac... chlopak jest po mojej strone.

Gość gość
Kto jest właścicielem domu?

Gość gość
Autorko, czy Ci się przypadkiem w głowie nie pomieszało ? Mieszkasz nie płacąc czynszu najmu w nie swoim mieszkaniu i jeszcze masz pretensje, że właścicielka przyjeżdża czasami do swojego domu i mieszka w nim ? Wybuduj dom za własne pieniądze, wtedy będziesz mogła rządzić w nim jak Ci się spodoba.

co to znaczy ,ze " teściowa dała wam dom " ? dała w sensie podarowała ?czy pozwoliła mieszkać ?

Gość koko2205
wlascicelem jest niby tesciowa ale nie jest to na nia przepisane tylko na jej mame.To co mi radzicie w tej sytuacji?? bo juz wyremontowalismy cala kuchnie, centralne jest zrobione itp...:(

Gość koko2205
właścicielem jest niby tesciowa ale nie jest to na nia przepisane tylko na jej mame.To co mi radzicie w tej sytuacji?? bo juz wyremontowalismy cala kuchnie, centralne jest zrobione itp...:(

czyli dom nie należy formalnie nawet do twojego chłopaka , pieniądze na remont daje matka chłopaka i twoim zdaniem masz prawo ograniczać jej roszczenia do domu ?

Gość koko2205
to tesciowa dala nam kase na to a moj tata robil.

ale robota twojego taty jest ....nieformalna :) W świetle p rawa pracuje bo chce :) ale nic z tego nie wynika . Po prostu darmo remontuje cudzy dom .

Gość ToMójPseudonim
No to skoro teściowa remontuje za SWOJE pieniądze SWÓJ dom, no to o co ty się pieklisz? Chyba może przyjechać do SWOJEGO DOMU?:D

Gość gość
nie remontuje się domu który nie jest twoją własnością kolejność jest taka: ślub, przepisanie domu na syna, remont

Gość koko2205
to ja juz nic nie wiem:( moj chlopak chce tam ze mna mieszkac bo mowi ze dom stoi pusty a on nie bedzie dawal 1500zl na mieszkanie z pokoikiem.a dom jest duzy, 130mkw.

Gość koko2205
to ja juz nic nie wiem:( moj chlopak chce tam ze mna mieszkac bo mowi ze dom stoi pusty a on nie bedzie dawal 1500zl na mieszkanie z pokoikiem.a dom jest duzy, 130mkw.

Gość gość
Wyremontowaliście dom babci Twojego faceta, za nie swoje pieniądze, bo dom należy do osoby, która figuruje w księdze wieczystej, Tam nie ma nic Twojego, więc nie masz się czym martwić. Najlepiej zrobisz jak kupisz sobie działkę budowlaną i wybudujesz nowy dom za własne pieniądze.

Gość gość
to że ty mało wiesz o życiu to rozumiem, młoda jesteś ale że twoi rodzice nie przewidzieli że skoro nawet ślubu nie macie, że pakowanie kasy i robocizny w coś co twoją własnością nawet nei jest..... a co zrobisz gdy pokłócisz się z facetem (choćby o jego mamę i rządy w tym domu) a on każe się wyprowadzić ? jak odzyskasz włożone w remont pieniądze ?

Gość koko2205
no i co wyjde za niego, dom przepiszemy a ona sobie przyjedzie z coreczka i psem a my bedziemy spali na dole w jadalni?

ale co tu jest " do wiedzenia " :) ? mieszkacie w domu , k tory nie należy do was , twój chłopak jest w lepszej sytuacji bo to syn ale ty ... świetle prawa nie masz żadnych praw .

Gość gość
"no i co wyjde za niego, dom przepiszemy a ona sobie przyjedzie z coreczka i psem a my bedziemy spali na dole w jadalni?" dokładnie jak napisałaś albo jeszcze lepiej: po tym jak twój tata skończy remont podziękują ci za współpracę pod był epretekstem w końcu dom jest babci a nie twojego faceta czy twój

ano tak to widzisz jest jak sie mieszka u kogoś . musisz sie liczyć i z takimi wizytami . Ponadto matka chłopaka to młoda kobieta jeszcze , dlaczego miałaby pozbawiać siebie iswoją córkę domku letniskowego ?

Gość gość
tamat tylko dowodzi jaka jesteś naiwna i jak rodzina twojego faceta jest wyrachowana wmówili ci że dom będzie wasz, namówili na remont jeszcze przed przepisaniem i ewentualnym ślubem, a już teraz traktują jak swoją własność i korzystają z niego do woli nie zdziw się jak teściowa zacznie do ciebie gości zapraszać, bo to jej domek weekendowy

Gość koko2205
jestem w takiej sytuacjii ze nie stac by nas bylo na placenie za mieszkanie. Chlopak chce tam ze mna mieszkac, znalesc prace itp, ja sobie go urzadzam tak jak mi sie podoba, dobrze sie tam czuje, typowa polska wies...

trzeba było o tym wcześniej myśleć. Twój chłopak może porozmawiać z mamą o grzebaniu w szafkach, ale nic poza tym.