Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koko2205

ja i tesciowa zmora...

Polecane posty

Gość koko2205
jestem w takiej sytuacjii ze nie stac by nas bylo na placenie za mieszkanie. Chlopak chce tam ze mna mieszkac, znalesc prace itp, ja sobie go urzadzam tak jak mi sie podoba, dobrze sie tam czuje, typowa polska wies...

Gość gość
Tralala, ... przepiszemy sobie dom .... to nie jest takie proste. Żeby stać się prawowitym właścicielem domu, musi być podpisany akt notarialny u notariusza w którym dotychczasowy właściciel przeniesie prawo własności na inną osobę. Ty sama nic sobie nie możesz sobie przepisać. Do tego domu, prawa własności mogą mieć matka Twojego faceta, i jego siostry oraz On. Nie liczyłabym na to, że kiedykolwiek ten dom formalnie będzie należał do Twojego faceta. To co macie, to możliwość czasowego mieszkania w nim i oszczędzania w tym czasie na swoje mieszkanie lub dom.

Gość koko2205
jestem w takiej sytuacjii ze nie stac by nas bylo na placenie za mieszkanie. Chlopak chce tam ze mna mieszkac, znalesc prace itp, ja sobie go urzadzam tak jak mi sie podoba, dobrze sie tam czuje, typowa polska wies...

Gość koko2205
Przywiazalam sie do tego miejsca poznalam ludzi... dodam jeszcze ze na naszym placu ma dom letniskowy ta babcia i czasami wpada, ale mieszka u siebie w domku, za to czesciej wpada brat matki mojego chlopaka, i dziwnie tak z nim na placu np nie moge sie opalac bo on chodzi... itp...

Gość gość
brat matki? to nie zapominaj, że połowa domu jemu się należy!!!

Gość gość
Jeżeli oboje z chłopakiem nie pracujecie, to ja na miejscu matki tego chłopaka zabrałabym Wam klucze od domu i wysłała do pracy, zebyscie mieli pojęcie ile kosztuje samodzielne utrzymanie rodziny. Z tego co piszesz, wynika, że jesteście pospolitymi pasożytami.

Gość gość
co ty pieprzysz autorko? jak matka chłopaka może dać wam coś co nie jest jej własnością??? skoro matka chłopaka ma rodzeństwo to po babce będą dziedziczyć razem! a jeżeli twój chłopaka ma rodzeństwo to dostanie mu się tylko niewielka część domu!

Gość koko2205
to co mi radzicie zrobic w tej sytuacji? do ma teraz znow stac pusty do lata? a ja z chlopakiem mamy mieszkac osobno?

Gość koko2205
to co mi radzicie zrobic w tej sytuacji? do ma teraz znow stac pusty do lata? a ja z chlopakiem mamy mieszkac osobno?

Gość koko2205

Gość Ja nie pozwolilabym
Mezusiowi wlozyc ani jednej zl w remont domu w ktorym mieszkalaby tesciowa k

Gość gość
przecież nikt was nie wyrzuca na razie z tego domu! jak matka za was płaci to korzystaj!

Gość acacacac55
a moze ty jestes zmora dla tesciowej!!!!Tesciowa moze,ale nie potrzebuje ciebie tolerowac wredna ma**O

Gość Ja nie pozwolilabym
Wszystkie tesciowe to glupie krowy ktore chcialyby rzadzic synowymi poierdolone babska

Gość koko2205
dzieki, az mi sie lepiej troszke zrobilo po Twojej wypowiedzi"gosc" :P

Gość gość
ppprrrooowwwooo jak chojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj i w chojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Gość Ja nie pozwolilabym
Wiesz co przyj na pare dni daj jej luzu w domu a potem niech s*******a w swoj katek proste

ale co tobie można radzić ? nic Teoretycznie i praktycznie mieszkasz w cudzym domu , kory właściciel ci z grzeczności użycza .

Gość koko2205
czyli mieszkanie w tym domu z chlopakiem, plany pokoiku dla dziecka, myslicie ze to nie wypali?

Gość koko2205
no tak, ale rozmawiamy o domu i ze ja go sobie urzadzam wiec pokoik tez sie musi znalesc,

Gość gość
ty naprawdę jesteś bezdennie głupia i bezczelna autorko!!!

Gość gość
na razie, to zrobcie to co musicie, zeby tam zyc i tylko to! reszte jak przepisza na Was dom, inaczej moga Was wyryucic niemal w kazdej chwili

Gość gość
i nie mozecie wydzielic osobnego wejscia dla tesciowej?

Gość gość
nie wierze, ku..., nie wierze, ze sa takie "glupie ludzie:" jak autorka

Gość Olisss
No jesteś bezdennie głupia... popieram gościa powyżej... Można Tobie gadac i gadać, ze dom w żadnym wypadku sie Tobie nie należy,a Ty dalej paplesz swoje.."Co ja mam zrobic?" Nic zrobić. Siedzieć tam i sie dostosować. A jesli nie - wracaj do rodziców. Praw nie masz żadnych. Obowiązek taki,że jak przyjedzie Matka Twojego Chłopaka, to siedzieć cicho... I najlepiej d* lizać za to, że możesz tam przebywać. W świetle prawa Ciebie tam nie ma! Chyba, ze masz stały meldunek. Masz?

Gość gość
hahahahah "...skoro nam dała dom, to niech się nie wpierdziela..." umarłam!!! O Wolności... gdyby mi ktoś kiedyś za darmo dał pobyć samej w jego domu, to bym go po piętach całowała ze szczęścia. Za ten remont nic wam się nie należy bo go zwyczajnie dostosowujecie pod własny użytek, na czas w którym w nim mieszkacie! W dodatku To teściowa płaci za remont! Ach ludzie idźcie do pracy a zobaczycie jak łatwo się swojego dorobić.