Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

.Hickary.

Jak wyglada Wasz plan dnia?

Polecane posty

Z niemowlakiem. Macie stale pory? Moj mniej wiecej tak: 6.00 - pobudka, mala sie bawi, ja sie ogarniam. 7.00 - 8.30 wspolna zabawa 8.30 - 9 - sniadanie moje i jej 9.00 - 10.30 - drzemka, ja tez dosypiam, bo dziecko slabo spi nocami. 10.30 - 11 - czynnosci higieniczne, pakoanie torby na spacer, etc 11-13 - podworko 13 - obiad 13.30 - mala zasypia, ja sprzatam, gotuje, etc 15.00 - 18.00 - zabawy na kocu na plazy, przed domem, na placu zabaw, jak sie nie chce juz isc to w domu (ale rzadko). W miedzyczasie przekaska lub mleko. 18.00 - kolacja, kapiel, czytanie ksiazek, wyciszanie 20 - 21 - spanie. do 22 - budzi sie co pol h, podaje smoczek i zasypia. 22-3 - spi jak czlowiek 3-6 - znowu budzi sie co 30-45 min... Pytanie - co jest nie tak? Jak zminimalizowac liczbe pobudek?

Gość wszystko jest możliwe w
Ja bym dała jeść po kąpieli. Wtedy szybko umyć zęby i spać z pełnym brzuszkiem. Może dłużej pośpi.

Gość mamaaalaa
moja corka w wieku 10miesiecy jak twoja teraz budzila sie tez tak 4-5rano dawalam jej butle mleka i spala do 8. takze moze sprobuj. moze ida jej zęby i nie może spać ?? nie martw sie moja dopiero od2 roku zycia spi jak czlowiek czyli od 21 do 7rano bez pobudki. odkad jest spokoj z zębami.

Mój 3 mies syn spi w dzień mniej niż twoje dziecko-pewnie starsze. Mój za to całą noc przesypia.

Gość mamaaalaa
moze po prostu jest glodna, ja bym dała o 4rano mleko zobaczysz ze zasnie na dluzej

Gość gość
wstac przezyc isc spac

Też mi się wydaje, że nie zaszkodziłoby jej mleko nad ranem.

Wlasnie okolo 4 dostaje jeszcze piers, tak jak przed samnym spaniem. Moze rzeczywiscie sprobuje w nocy podac mm. Nie chce aby spala do 8, niech spi do tej 6, ale zeby sie nie budzila co pare min od rana...

Gość gość
Asiu ona śpi 4godziny w ciągu dnia więc nie dziw się że w nocy nie chce. a jak układają się kontakty z rafałem?

Spi 3 h w ciagu dnia. ;) A ile powinno spac takie dziecko? U nas dwulatki i trzylatki w przedszkolu spia 2.5 h w dzien ;)

Gość gość
a jaki wiek dziecka? ssie piers czy dostaje mm? moja na piersi tez w nocy mi ise c zesto budziła. wytrzymałam tak do 10 miesiaca, potem tez z uwagi na zeby zaczęłam podawac przed spaniem a po kapieli mm z kaszką i od t ej pory jej pobudki w nocy sie skonczyły. spi od 20-20.30 do 5 rano. pytanie tez co robisz jak ona ma te swoje pobudki? karmisz czy uspokajasz?

Gość gość
Zapomniałaś dodać że siedzisz jeszcze na kompie:)

Gość gość
W którym przedszkolu pracujesz? bo nie chce żeby taki tłuk zajmował się moim dzieckiem :O nie ma czegoś takiego że dziecko powinno spać tyle czy tyle. twoje ewidentnie ma problem ze spaniem nocnym może głód może stresująca sytuacja domowa może głupota matki jedne dzieci rezygnują z dziennej drzemki w ogóle w wieku roku a inne śpią jeszcze w liceum. ciesz się że już dziwnych dźwięków nie wydaje :D zabierz ją na zajęcia taneczne i poszukaj nowego tatusia to może się uspokoi