Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brzydki człowiek, czy może mieć szczęśliwe życie?

Polecane posty

Gość gość

według mnie nie

Gość gość
chyba nie, bo ja jestem brzydki, szczęsliwy nigdy nie byłem:(

Gość gość
no właśnie, sam widzisz, ale z dziwnych względów o tym się nie mówi, np. brzydki człowiek jest dyskryminowany w wielu zawodach a w każdej pracy trudniej mu znaleźć miejsce, to trochę rodzaj kalectwa

Gość gość
moze ale na pewno mu trudniej w kazdym wzgledzie czy jesli chodzi o prace czy o kontakty towarzyskie na uczuciowych konczac

Z drugiej strony ladny czlowiek tez nie ma latwo w szczegolnosci kobiety siedza w takiej szufladce ladna- glupia

Gość gość
jakos nie zauwazylam tendencji szufladki- ladna i głupia chyba ze w przypadku ze naprawde jest ladna i głupia co manifestuje swoim wygladem i bazarowymi wyzywajacymi ciuszkami i kilometrowymi tipsami piękna, kobieta ubrana stosownie do sytuacji zawsze bedzie postrzegana jako inteligentna kobieta sukcesu śmieszy mnie taki poglad pomimo iz sama jestem dalece przecietne to wolalabym byc piekna niz brzydka to oczywiste tak jak bogata nie biedna mloda a nie stara itd..

Gość gość
najladniesza dzieewczyna w mojej szkole, taka napraw e extra ładna poszła do najlepszego liceum i później na dobre studia, nikt jej nigdy nie uważał za głupią, jolanta kwaśniewska głupia? charlize theron głupia? to chyba tylko brzydule się tak pocieszają ale prawda jest taka że ładna się lubi i sama siebie ceni i uważa że zasługuje na najlepszą szkołę i wszystko co najlepsze a brzydule są on młodych lat często przygniecione kompleksami i trudniej im cokolwiek osiągnąć, piękna pasuje i na modelkę i na aktorkę, businesswoman, pisarkę a brzydka to najbardziej do kija od szczotki

Gość gość
.........

Gość gość
dokladnie pieknym ludziom zyje sie łatwiej i lepiej juz od samego poczatku moga byc soba, bez kompleksow od zawsze tym ladniejszym kolezankom w kazdej klasie wolno bylo wiecej, zadawaly sie ze starszymi chlopakami, "rzadzily" w calej szkole, organizowaly wycieczki..itd a to że : " ladna i głupia" wymyslily sobie dziewczyny którym sie wydaje ze sa ladne i ze sa madre

Gość gość
Jak ma kasę, duuuużo kasy, to może.

Gość gość
Zalezy. Jezeli wyzbyl sie pragnienia podobania sie innym, spelnia sie w innych dziedzinach niz te urodowe, to tak.

Gość gość
Ale wy chyba mowicie o skrajnych przypadkach gdzie juz nic nie da sie zrobic. Bo wiekszosc kobiet nazwanych brzydkimi sa po prostu nie zadbane. Dzisiaj przeciez mamy tyle mozliwosci, operacje plastyczne, jakies zabiegi kosmetyczne. Jest tez kwestia tego, ze piekne kobiety z natury nie musza o siebie az tak dbac niz te brzydsze.

Gość gość
Ale wy chyba mowicie o skrajnych przypadkach gdzie juz nic nie da sie zrobic. Bo wiekszosc kobiet nazwanych brzydkimi sa po prostu nie zadbane. Dzisiaj przeciez mamy tyle mozliwosci, operacje plastyczne, jakies zabiegi kosmetyczne. Jest tez kwestia tego, ze piekne kobiety z natury nie musza o siebie az tak dbac niz te brzydsze.

Gość gość
"Jezeli wyzbyl sie pragnienia podobania sie innym" no coś ty, brzydka osoba już w szkole jest z tego powodu zaczepiana i wyśmiewana, a jak ma sobie znaleźć chłopaka/dziewczynę bez podobania się? nawet ekspedientka w sklepie musi mieć trochę urody, brzydkie odstraszają klientelę "skrajne przypadki" ludzie dzielą się na ładnych, przeciętnych i brzydkich, tych ostatnich jest tyle ile ładnych i o nich mowa, ludzie na których jak patrzysz to masz niemiłe odczucia na poziomie estetyki chociaż rozum ci podpowiada że to nie wina tej osoby że tak wygląda

Gość gość
ale takie skrajne przypadki tez istenieja i zyja nawet jesli jest to 1% - 0,1% ludzi w spoleczenstwie to i tak daje to ladnych kilkaset tysiecy ludzi w polsce i wlasnie o nich jest temat nie o zaniedbanych przecietniarach

Gość gość
A czemu nie może mieć? Jeśli sobie umie radzić, zadba o siebie. To i prace znajdzie i miłość.Najczęściej brzydkie osoby poddają się zbyt szybko. Grubi zamiast schudnąć,dalej jedzą bo jest im smutno zamiast wziąć się za siebie.Inny natomiast uważa się za brzydkiego bo jest kompletnym bezguściem nie potrafiącym o siebie zadbać. Ładnym też nie jest w życiu łatwo ,szczególnie kobiecie.