Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małamimałami

o co modlić się do Boga?

Polecane posty

Gość gość
dodam jeszcze, że dziękujemy Bogu za KAŻDE doświadczenie, nie tylko to dobre. właśnie najtrudniej dziękować za ból, cierpienie, za coś w co włożymy masę energii, naszego zaangażowania, czasu i... nagle okaże się, że nic z tego nie wyszło i właśnie wtedy najtrudniej dziękować Bogu. pozdrawiam

Gość małamimałami
Bóg nam mówił,że mamy mieć nadzieję,żeby wierzyć,że to o co błagamy spełni się inaczej nie da się trzeba WIERZYĆ że Bóg nas wysłucha.

Gość małamimałami
dziękuję i nawzajem :)

Gość gość
mała , a co będize jka chłopkak jednak do ciebie nie wróci ? uznasz ,zę modlitwa została wysłuchana czy przeciwnie ?

Gość gość
Zaufanie nie ma najmniejszego sensu, ale upierdliwa modlitwa już tak, bez zaangazowania nic nie dostaniecie, od Boga też nie. Na zaufaniu i dziękczynieniu można dojechać do końca zycia mając nadzieję matkę głupich i w końcu obudzić się z ręką w nocniku. Bóg wam niczego nie da za samo to, że byliście grzeczni i posłusznie zapychaliście do kościółka w każdą niedzielę.

Gość małamimałami
w tedy uznam,że modlitwa nie została wysłuchana,a raczej..wysłuchana została,ale ale nie spełniona.

Gość małamimałami
żle myślę,czy dobrze?

Gość gość
źle się modlisz.

małami... nawet jeśli nie spełni się to czego pragniesz to i tak modlitwa została wysłuchana, bo jak pisałam we wcześniejszych postach, BÓG wie co jest najlepsze dla Jego dziecka. jest takie powiedzenie, że jeśli BÓG zamyka jedne drzwi, to po to by otworzyć drugie jeszcze wspanialsze. bądź dobrej myśli. :)

Gość gość
Jeśli Bóg zamyka drzwi to po to, żeby zamknąć jeszcze okno i doprowadzić cię do rozpaczy.

doświadczenie zamkniętych drzwi i okien to próba, bardzo trudny czas. każdy je przechodzi, jedni świadomie drudzy mniej świadomie. nikt nie powiedział, że będzie łatwo. ten obraz który opisałeś właśnie jest opisem próby

Gość gość
chyba cie nie pytałem o zdanie? wypchaj sie swoimi sloganami.

oczywiście ,ze znaczenie ma jak isę modlimy ale i też o co sie modlimy . Uwąśz ,ze j esli hcłopak do ciebie nie wróci to dla ciebie to znaczy ,ze modliwta nie została przez Boga wysłuchana a to zakłada ,ze myslisz , ze Bóg ma tylko jedną możliwość działania - zgadzać isę na wszystko oco Go prosimy . A tak nie jest . On ciebie zna i wie co jest dla ciebie dobre i choć czasami zachowujemy sie jak dzieci , które chcą isę bawić odbezpieczonym granatem bo nie zdajemy sobie sprawy z konsekwencji takich zabaw - to Bóg wie ,że taka czy inna sytuacja , taki czy inny związek nie jest dla nas dobry . Czasmi Bóg po prostu mówi - " Wysłuchałem cie ale moja decyzja to " nie "

Goście, niczego Ci nie narzucam, wyraziłam tylko swoją opinię, masz prawo się ze mną nie zgadzać.

Gość małamimałami
tak jak napisałam- wtedy uzna,że modlitwa została wysłuchana,ale nie spełniona :) jednak puki co wierzę,że Bóg mnie wysłucha i wierzę w to mocno! Jeśli będę zakładać z góry,że mnie nei wysłucha po co miałabym się modlić i błagać? mówie- Panie pozwól bym miała szanse jeszcze raz pokazać mojejmu chłopakowi byłemu że się zmieniłam,bo go bardzo kocham i chciałabym z nim być ale bądż wola Twoja.

Gość małamimałami
:)

Gość gość
Ja pomodliłem się o zdrowie dla tej Pani na którą skoczył samobójca , a kto inny pomodli się o podpisanie petycji która taka sławna na tym forum :) Ludzie Bóg wysłucha was zanim zaczniecie się o to modlić , jeżeli postąpicie tak jak on to sobie zaplanował :) Jeżeli nie pewnie też , ale nie tak szypko :) Bóg wsio może :Pwsioooooooooooo!

Gość małamimałami
też mi się zdaje! Bóg może wszystko! jeśli będziemy się modlić sercem! może mój ukochany nei zjawi się teraz nagle z kwiatami,ale może za miesiąc zobaczy moje zdjęcie i za mną zatęskni? a może przejdzie obok miejsca w kótrym spedzaliśmy czas i mu się przypomnę? może przyjdzie od mnie jutro z kwiatami,a może za miesiąc dostanę sms "co tam?" nie ważnę, wierzę,że Bóg mnie wysłucha i spełni me prośby, bo ja teraz naprawiam wsyztsko to,co było we mnie złe!

Gość gość
Wpisie wyżej ,Bóg ma swoje plany :) jeżeli nawet nie odzyskasz męża on będzie uważał że to lepsze dla Ciebie i udowodni Tobie dlaczego :)

Gość gość
a to by twój mąż? i dlaczego Bóg ma naprawiać tylko ciebie a jego nie? Że on niby ideał? ten wątek pewnie napisał jakiś nawiedzony bałwan.

Gość małamimałami
to nie był mój mąż, nie byliśmy małżeństwem,jednak poważny związek :) czemu mnie tylko? nie tylko,chciałabym by np. on też się nawrócił ,ale to z mojej winy się rozpadło,więc ja się zmieniam-co on robi? nie wiem.

Gość wenecjjjjaaa
Modlić można się o wszystko. Wiele rzeczy ważnych i mniej ważnych wymodliłam. Teraz próbuję ale coś jest na rzeczy, bo mam wrażenie, że jest tak jak ma być mimo,m że tego nie chcę i tak trochę jak Jakub siłuję się z Bogiem :)

Gość gość
Bóg zawsze wysłucha

Gość modlisz się i modlisz
a drzwi psychiatryka nie chcą się otworzyć, a Pan Buczek już dawno olał głupawych ludzi, ot i cała prawda

Gość gość
ale ja mam tak samo prawo do wiary w Boga jak Ty do nie wierzenia w Niego :) cóż Ci pzreszkadza,że ja w to wierzę?

Ja osobiscie modle sie o zdrowie dla mnie i calej rodziny i o duuuzo pieniedzy. Tylko to mi do szczescia potrzebne. :)