Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małamimałami

o co modlić się do Boga?

Polecane posty

Gość małamimałami

witam :) mam takie pytanko do was: o co "można" modlić się do Boga? są świadectwa mówiace o tym,jak koś cudownie ozdrowiał,że ktoś się nawrócił itd. lecz co ze zwykłymi modlitwami? typu "chciałabym by moja miłość wróciła", czy "chciałabym wyjechać na super wakacje,odpocząć" czy "można" modlić się o takie przyziemne sprawy? :) proszę,by osoby które mają do powiedzenia tylko tyle,że jestem poj***na że wierzę w Boga,by się ne wypowiadały, bo mam do tego pełne prawo :)

Gość małamimałami
oczywiście wiem,że Bóg to nie jest czarodziej, nei chcę być żle zrozumiana,ale własnie co z takimi marzeniami? lub gdy ktoś np. baaardzo chce odwiedzić dany kraj,to marzenie itd,

Gość Wierzę w Jednego Boga
módl się o to, co nie będzie krzywdzące dla innych lub wpływające na ich losy, wbrew swojej woli. Lecz zamiast modlić się o wyjazd na wycieczkę, miłość, czy cokolwiek, pomódl się o wskazanie drogi do tego celu.

Gość małamimałami
nie rozumiem? :) możesz mi wytłumaczyć?

Gość gość
Ja się modlę (tzn obecnie to zaniedbałam :/) o wszystko dosłownie, nawet o dobry dzień, ładną pogodę czy inną pierdołę. I nie widzę w tym nic złego, nie oczekuję, że natychmiast się to spełni, nie uważam Boga za złotą rybkę, która wszystkie życzenia spełnia.

Gość gość
a ja o 6 w lotto i te 15 milionków :)

Gość gość
ja sie modle o moją ś.p. mamusie :(

Gość o dużego ....
cyca :D

Gość Wszystkie religie to
bujda naiwniacy 🖐️

Gość gość
Bóg nie wysłuchał ofiar wojen a z pewnością się do niego modlili o przeżycie, więc aż tak przyziemnymi sprawami raczej nie zajmuje się.

Gość małamimałami
bo nas kocha :)

Gość małamimałami
dla Ciebie bujda, ale ja mam prawo w to wierzyć, bo to daje mi siłę i nadzieje,jeśli nie chcesz to nie wierz

Gość małamimałami
a co w sytuacji gdy własnie moja miłość o którą wcześniej bałagałam Boga odeszła odemnie? z mojej winy,ale ja naprawiam to,bo chodziło o moj ezachowanie i jest już coraz lepiej... byleby tylko byl jakiś znak, że to ma sens,ale wierzę,że się uda i mam nadzieję,że jego on się też nawróci i kiedyś będziemy mogli stanąć w kościele i podziękować razem Bogu...

Gość małamimałami
nie,nie... ze mną jest już lepiej, wzięłam się za siebie,wcześniej płakałam nie mogłam cieszyć się życiem, depresja, cały czas pochylona głowa i płacz.. mój partner odszedł,bo tego nie wytrzymał-nie dziwie się- ale teraz już wzięłam się za siebie i bardzo chciałabym go spowrotem,by pokazać,że się zmieniłam,że daje radę....

Gość małamimałami
on się do mnie nei odzywa już od miesiąca...nie mamy ze sobą kontaktu...

Skoro Bóg pomógł Ci już raz wyjść z dołka to dlaczego nie miałby pomóc Ci i tym razem? :) Głowa do góry, weź sprawy z swoje ręce i zawalcz o niego. Odezwij się pierwsza. Rozumiem, że to nie jest łatwe i będzie z pewnością ciężkie, ale jeśli naprawdę Ci na nim zależy to wszystko się ułoży.

Gość gosciunio
usłyszałam kiedyś takie zdanie: co byś zrobił, gdybyś obudził się pewnego dnia tlko z tym, za co podziękowałeś Bogu dnia poprzedniego? :) dziękuję Bogu za wszystko, nawet najmniejsze drobiazgi. Mimo że ostatni rok był dla mnie bardzo ciężki i jest coraz gorzej, chyba zaczynam powoli wpadać w depresję, nadal jestem wdzięczna za wszystko dobre co mnie w życiu spotyka:)

To prawda, bardzo motywujące i piękne :-) Może i teraz przechodzisz przez ciężkie chwile, każdemu się to w życiu zdarza. Jednak mnie zawsze pocieszała taka świadomość, że nie jestem z tym sama, że mam się do kogo zwrócić, poprosić o pomoc itp. Mam nadzieję, że Bóg pomoże Ci przetrwać najgorsze chwile i, że z dnia na dzień będzie już coraz lepiej :*

Gość jak nie wolno się modlić
Gdy wieczorne zgasną zorze. Zanim głowę do snu złożę. Modlitwę moją zanoszę. Bogu ojcu i synowi, dop********e sąsiadowi. Dla siebie o nic nie proszę, tylko mu dosrajcie proszę. Kto ja jestem? Polak mały. Mały zawisły i podły. Jaki znak mój - krwawe gały. Oto wznoszę moje modły, do Boga, Marii i Syna, zniszczcie tego s********a. Mego brata sąsiada, tego wroga, tego gada. Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby mu się córka z czarnym, i w ogóle żeby miał marnie. Żeby miał AIDS, zabijaka, oto modlitwa Polaka.

ja się modlę o te przyziemne sprawy, które wydają mi się sprawami życia lub śmierci na daną chwilę:-P generalnie możesz o wszystko, Bóg się chyba nie obrazi:-P

Gość a jak wolno
o wszystko, co dobre. O czyjeś uczucie chyba też, ale nie polecam, bo w tym przypadku ogromną rolę odgrywa wolna wola.

Gość małamimałami
Dziękuje Fanko za słowa otuchy. narazię chcę się modlić jeszcze wytrzyamć jakiś miesiąc zanim ja się odezwę, bo jeszcze nie czuję się na siłach muszę odrzyć w 100%. gdyby on napisał byłoby łatwiej... tak bardzo bym tego chciała,bo wiem,że to prze zemnie się to rozwaliło... a przez ten miesiąc bardzo zmieniłam podejście do życia. będę się za was modlić :)

Gość małamimałami
gościunio! dasz radę! tylko nie zwlekaj z powiedzeniem DOŚĆ ja też płakałm świat mi się zawalał w kącie beczałam przez całe dnie schudłam sporo,ale da się z tego wyjść idż do psychoterapeeuty pomoże na 100% :) no i modlitwa

Gość gość
o dary ducha św np mądrość odwagę rozum męstwo bojaz boża

Gość gość
o własną świadomą mądrość i wiedzę której jak widać ci nie zbywa

Gość gość
wypowiadamy przed Bogiem swoje pragnienia, mówimy Jemu o wszystkim czego nam brak i z czym sobie nie radzimy i prosimy o to a zarazem pytamy Go co jest Jego wolą, prosimy by mimo naszych próśb działa się Jego a nie nasza wola. to nie jest proste gdy wszystko się wali wokół nas ale jedyne co możemy zrobić to zaufać Jemu, ufać, że On wie najlepiej co jest dobre dla Jego dziecka. właśnie ufność wbrew nadziei jest najtrudniejsza, ja z tym mam ciągle problem. ufaj autorko. pozdrawiam