Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małamimałami

o co modlić się do Boga?

Polecane posty

Gość małamimałami
jeśli coś się zmieni napisze to tutaj :) może da to komuś nadzieję,ale na ten czas czuję, nadzieję, bo skoro Bóg chyba Bóg nei dałby mi "próżnych nadzieji" i raczej by mnie odciągał od tego,a jest odwrotnie,wstaje rano i czuję,że do mnie mój były wróci :)

Można modlić się do Boga o wszystko. Na pewno Bóg cieszy się, gdy zwracamy się do Niego przez modlitwę niezależnie czego ona dotyczy, ważne, ze rozmawiasz z Nim właśnie modląc się. Dla Pana Boga każda rzecz jest ważna. Ja modlę się...właściwie kiedy czuję potrzebę..czasem z prośbą o drobiazg, lecz jak dla mnie ważny.

Gość małamimałami
nie miało być "Bóg chyba Bóg" tylko poprostu BÓG zaczęłam zdanie inaczej a inaczej skończyłam :D

Gość gość
przed wszystkim o rozum.

Gość gość
o rozeznanie drogi powołania, do małżeństwa, do życia samemu, czy do zakonu

Gość gość
Znam jednego co sie tak modlił o rozeznanie, bardzo gorliwie, modli sie do dzisiaj chociaż juz jest po 40. I nadal nie rozeznał. I drugiego co się modlił o rozeznanie, najpierw poszedł do zakonu, potem odszedł (a miał święcenia kapłańskie) i sie ożenił, aż w końcu wyszedł z szafy i zyje z facetem. Każdy robi co chce, tylko sam przed sobą zasłania sie modlitwą.

Gość gość
Nie ma Boga

Gość gość
ALLAH AKBAR

Gość Bóg istnieje
Ponieważ istniał Jezus , a nie ma na śwoecie człowieka tak dobrego jak on. Sprawa prosta. Jezus jest Bogiem i zresztą sam też tak uważa

Gość noraaktora
przede wszystkim modlitwa nie może wpływać na czyjąś wolę Najlepiej zrobisz jeśli zaczniesz się modlić o dobrego męża. Znam dwie kobiety które modliły się o dobrego męża. Jedną z nich jest moja ciotka chrzestna. Dostała tak dobrego męża, że drugiego takiego nigdzie nie ma. Nigdy się nie kłócą. Zawsze kiedy wraca z pracy pomaga jej w domu we wszystkim. Dosłownie we wszystkim. Jest niestrudzony i nigdy nie unosi się gniewem. Każdy go chwali. A moja sąsiadka która mieszka kilka domów wyżej również się modliła o dobrego męża i mówi, że to złoty człowiek, nigdy nie krzyknie. Strasznie jest zadowolona z niego. Tak więc módl się o dobrego męża. Przytoczę jeszcze jeden przykład. Biblijny Salomon, kiedy Bóg się go zapytał co by chciał otrzymać. Salomon powiedział, że "dobre i czyste serce". Pan Bóg powiedział, że ponieważ nie prosił o bogactwa ani marności to spełni jego prośbę i dlatego dał mu dar tak wielkiej mądrości, że nikt przed nim nie miał ani nikt po nim miał nie będzie.

Gość gość
raczej na odwrót . To Salomon prosił Boga : "(9) Racz więc dać Twemu słudze serce pełne rozsądku do sądzenia Twego ludu i rozróżniania dobra od zła, bo któż zdoła sądzić ten lud Twój tak liczny? " i to właśnie spodobało się Bogu . Ale masz rację piszą ,ze dziewczyna powinna się modlić o męża z Bożej woli anie kogoś kogo sama wybrała i z kim na dodatek rozstaje sie i schodzi oc chwilę .

Gość gość
o nic bo boga nie ma hehe

Gość gość
tak ci ise tylko wydaje he he ,