Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JAkobietka

Dieta SOUTH BEACH czerwiec 2013

Polecane posty

Gość JAkobietka

Witam,od dziś zaczynam dietę plaż południowych,szukam kogoś,kto będzie walczyć razem ze mną :) mam 168 cm wzrostu i 72 kg wagi,po dwójce dzieci ciężko zrzucić mi cokolwiek z tego co zostało.Moja waga wymarzona i wyjściowa to 64kg,tak czuję się najlepiej i tyle miałam przed pierwszą ciążą,potem do niej wróciłam,ale w drugiej przytyłam 30kg,większość zrzuciłam,ale jakby jeszcze te 8/10 kg zrzucić to byłoby super.W zeszłym roku w kwietniu robiłam tą dietę przez 8 tygodni,bardzo wygorystycznie,potrafię wytrzymac i się zawziąć.Zrzuciłam 8kg,z 76 do 68,przez pierwsze 4ms po diecie nic mi nie wróciło,a zodżywianiem było różnie,teraz już ponad rok minął i wróciło mi 4kg,ale nie całe 8,więc jestem super zadowolona i mam nadzieję na zrzucenie jeszcze jakiś kilogramów na zawsze. Mam duże doświadzcenie jeśli chodzi o diety,znam i przerabiałam większość z nich w ciągu całego życia,o czym mogę wspomnieć następnym razem,ale ta jest moją ulubioną,do tego jest zdrowa,więc zachęcam i czekam na współdietowiczki ;))

Gość gość
Dieta fajna i zdrowa tez polecam schdlam n!a niej 12 kg w 2 miesiace .powodzenia

witam Jakobitka Ja zaczęłam dzisiaj, też już byłam kiedyś na tej diecie scgudłam wtedy ze 4 kg w dwa tygodnie .. potem trzymałam sie tak z rok i zaszłam w ciąze ... Mam 31 lat, teraz waże 68 kg i mam 163 cm wzrostu. Chciałabym jeszcze kiedyś wyglądać szczupło ... ale najbardiej zależy mi na brzuzku bo po ciązy został olbrzymi :) . Cieszę się ze załośyłas taki nowy topik. Może będziemy pisać co jadłyśmy, i może podasz mi jakieś pomysły na pierwszą faze - bo masz duzo wieksze doswiadczenie :) . Potrzebuje wsparcia bo nie mam az takiej silnej woli :( a chce dla siebie CHCĘ

1) 7:00 ---jajecznica z dówch jajek + 2 pieczarki + pół cebuli + 2 łyżki groszku zielonego z puchy 2) 10:00 --- kawa z mlekiem 2 % (nie kupiłam jeszcze mniej tłuszczowego) 3)11:00 --- sałatka masłowa + górek + pomidor + pół serka wiejskiego 3% + pół fileta z kurczaka usmazonego na oliwie + troche wegety + majeranek 4) 14:00 sok pomidorowy bez cukru ---- fujjjjjjjj --- ale nie moge być głodna a nie mielam wiecej czasu na przygotowania na popoludnie nie mam pomysłu ... podrzucisz coś na szybki obiadek ??

marchewkowo --- dzieki wielkie za stronkę, jutro zrobie sobie spaegtti z pora -a dla męzusia dogotuje makaronu ,.... żeby tylko więcej czasu było na te posiłki a tu praca, domek i moja kochana Córeczka .. drugi dzien jest OK - chocaiz wczoraj koleżanka miała u mnie w domku pokaz Tuperware i ciezko było nie próbowac wszystkiego .. ale dałam radę! i jestem dumna ... najwiekszą ochotę mam na .. uwaga ... piwo :D dzisiaj: 1) 7:00 2 jajka + 2 pieczraki + jedna cebulka 2) 9:30 kawka + troche mleka 2 % (dalej nie mam tego lzejszego) 3) 11:30 dużaaaa sałatka = seler naciowy 4 lodygi + 2 łyzki słonecznika uprażonego na oliwie + pomidor + 4 jajeczka przepiórcze + troche groszku zielonego z puchy + jedna łyżka mojonezu (zwykłego bo podobno zdrowszy) - PYCHA i jestem najedzona 4) o 14:00 bedzie - pół kefiry z łyżeczką kakao i do tego dwie kostki gorzkiej czekolady - tak sie dzisiaj przygotowałam do pracy 5) 0 16:30 piers z kurczaka duszona + mizeria z koperkiem i jogurtem 0% 6) o 19:00 jak bede miala krzyzys to mam jeszcze pestki z dyni to zjem roche co myslicie ?? niech sie ktos przyłączy !!!

Gość JAkobietka
czesc dziewczyny,ciesze sie,ze jest jakis odzew na topik :) musze sie pochwalic,ze dzis czwarty dzien,a ja mam 2kg mniej ;)) juppi! brzuszek juz ładnie wygląda,wiem jak ciężko schudnąć po dzieciach,no ale trzeba silnej woli,ja od lutego ćwiczę codziennie,zrzuciłam 4kg,a teraz przyszedł czas na dietkę ;) podam wam kilka moich przepisów ;) ŚNIADANIE: (przeważnie jaja) 1. omlet z cebulą i paryką 2. 2 jajka na twardo,pomidor,ogórek zielony,szczypiorek 3. Cesar Salad w okrojonej wersji,bo bez sosu majonezowego :) ale kurczaczek i warzywka wyśmienite 4. 2plastry szynki z indyka,plaster sera niskotłuszczowego,kilka rzodkiewek lub jakies inne warzywka 5. jajo na twardo i szparagi zapiekane z szynka parmeńską lub chudym boczkiem 6. jajecznica i fasolka szparagowa 7. zawijki:liście sałaty posmarowane niskotłuszcowym serkiem topionym lub takim w rodzaju Philadelphia,na to kładziemy kawałek papryki i ogórka świeżego lub małosolnego,ja takich jem nawet 10 jak jestem głodna ;) 8. twarożek wiejski niskotłuszczowy z szczypiorkiem ogórkiem i rzodkiewką PRZEKĄSKI: nie jem żadnych deserów,bo nie chce mi się robić,ale na przekąskę jem orzechy lub jakieś warzywko,np.kalarepę,całego ogórka lub piję szklankę soku pomidorowego lub warzywnego OBIAD: (przeważnie mięcho) 1. wczoraj jadłam gulasz z wołowinki,podsmażyłam i udusiłam z ziołami,czosnkiem,cebulą i puszką pomidorów,podaję z fasolą czerwoną lub szparagową lub kalafiorem 2. dzisiaj mam kurczaka zapiekanego w folii z ziołami,cebulą,czosnkiem,cukinią,papryką i kawałkiem pomidora...niebo w gębie! do tego fasolka szparagowa 3. pieczarki z cebulką podsmażone,a do tego kawałki polędwiczki wieprzowej ( smażona po 3 min z każdej strony) 4. gulasz z piersi kurczaka z pieczarkami,cebulą i paryką,jak się zblenduje warzywa z odrobiną przecieru pomidorowego,będzie pyszny sos,do tego brokuł czy jakieś tam warzywo :) 5. zupa pomidorowa krem- palce lizać,z cebulką,czosnkiem i papryką :) KOLACJA: (przeważnie ryba) 1. zapiekam w folii jakiś filet np.dorsza i do tego sałata z sosem vinegret lub jakies warzywka 2. na patelni smażę łososia i warzywka 3. cały pstrąg,wypchany plastarmi cytryny,świeżym koperkiem,czosnkiem i odrobiną imbiru,piekę na grillu,do tego sałatka 4. sałata,pomidory,ogórek,papryka,niskotłuszczowa feta,vinegret 5. cała rybka wędzona,jakieś warzywko 6. sałatka jak pod 4,tylko zamiast fety tuńczyk uff...jakbyście chciały więcej,to jeszcze kiedyś coś wrzucę,a jak chcecie na coś z powyższych dokłądny przepis to też mówcie.ja lubię gotować,więc wszystkie dania wymyślam,a pomysłow mam pełno,ta dieta daje ogromne możliwości i naprawdę uczy zdrowego odżywiania i samcznego przyrządzania dań,których wcześniej nie próbowałyśmy! jak widac powyżej moje posiłki są szybkie i proste,mam 2małych dzieci,więc muszę się obrobić,zresztą zawsze robię więcej i np.kolacje jem tez na 2 dzień na śniedanie lub obiad,albo zamrażam gotowe danie,to naprawdę dobry pomysł,a dla reszty rodzinki dodaję tylko ziemniaczki,kaszę,ryż lub chcleb,nic nie musze robić dodatkowo,bo dania są pyszne i zdrowe ;) a jeszcze się miło zaskoczyłam w sklepie,bo miałam pełen wózek,myślałam,że wydam fortunę,a zapłaciłam mniej niż zwykle za śmieciowe jedzenie i do tego starczy mi na cały tydzień! a jeszcze wam podpowiem,że ja kupuję właśnie raz w tygodniu full jedzenie i na bieżąco patrzę co mam,co można z tego zrobić i zjadam po kolei,aż nic nie będzie,samo się nasuwa,co zrobić,jak otwierasz lodówkę ;) dajcie znac jak wam idzie i czy jeszcze coś Wam potrzeba.ja miałam szczerze mówiąc kryzys w drugi dzień,bo byłam głodna,nie miałam na nic siły,a jedząc jajo i warzywo miałam odruch wymiotny i omal nie rzuciłam się łapczywie na suchą bułkę,ale pomyślałam:ty głupia,2 dzień,bez przesady...a poza tym to tylko 2 tygodnie,to przecież nic...

Gość Salamanda89
Hej dziewczyny, ja też chętnie się do Was przyłączę. Jestem od dwóch tygodni na diecie MŻ, w praktyce to dieta ok 1200 kcal. W sumie większości rzeczy zakazanych z pierwszej fazy SB nie jem, więc nie trudno będzie mi wyeliminować jogurt i owoce. Wzrost 167, waga 93 kg tak myślę, w niedzielę ważenie. Ruszam od jutra bo dzisiaj zjadłam na śniadanie płatki z mlekiem więc odpada :)

Gość gość
Mozna kawe!?

Gość jhfcvnm
Polece wam fajna stronke dietetycznie siostro ja poprzednio korzystalam mozna chlebek upiec .ciasto .itp

czesc dziewczyny. Jakobietka --- dzięki wielkie za podpowiedzi i przepisy, ja na diecie od wtorku bez żadnych grzechów, chociaż wczoraj byłam juz tak slaba że wypiłam dwie szkalnki coli light (kofeina jest ale bez cukru). a tak jakos sobie radze ....jeszcze za duzo nie widze zmiany po brzuchu bo jakos mam dziwnie caly czas spuchnięty , ale wiem ze to dlatego ze jem cebilke i ogórki a one zawsze powodowały u duży brzuch. no i chyba jeszcze nic nie widac ... zastanawiam się czyżbym cos robiła żle ... ale raczej nie .. rano jajjka, potem sąłta potem deser - przewaznie jogurt + kefir z kakao i kostka gorzkiej czekalady (a dzisiaj mam z kokosem - chociaz nie wiem czy moża), tylko nie cwicze ale chyba od dzisiaj zazaczne .. brak czasu chociaz u mnie tylko 1 dziwczynka :)

Gość gość
jest ktos na diecie? chcialabym dzis zaczac

Gość gość
heyI jest ktoś na diecie?

Gość gość
ja bede ale od jutra

Gość gość
Hejka zaczęłam od wczoraj :-)

Gość gość
zapomniałam dodać, że to już drugi raz, za pierwszym było -12 kg , trzymajcie kciuki..