Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wymioty i biegunka

Polecane posty

Gość gość

Mój synek od rana wymiotuje i ma biegunke byłam u lekarza dał mu probiotyk czy myślicie że to wystarczy?

Gość gość
Przy takich dolegliwościach najpierw dbam o to żeby dziecko się nie odwodniło, podaj mu jak najszybciej orsalit, jest to płyn nawadniający który dostarczy dziecku wody i niezbędnych elektrolitów. Moja Kasia woli smak bananowy, ale z tego co wiem jest jeszcze smak malinowy. Jak często wymiotuje to podawaj płyn łyżeczka po łyżeczce, potem probiotyk.

Gość gość
Mój synek ma 13 miesięcy czy mogę mu taki płyn podać . Potrzebne jest recepta?

Gość gość
Spokojnie płyn nawadniający można podawać nawet niemowlakom, nie ma on ograniczeń wiekowych. Kasi podawałam go pierwszy raz jak miała pół roku i złapała jelitówkę. Kupisz go w każdej aptece bez recepty, tu sobie doczytaj www.orsalit.pl

Gość lady bronka
orsalit jest bez recepty, myślę, że można gon spokojnie podać rocznemu dziecku. ogólnie lekarze zalecają probiotyki przy takich dolegliwościach, jeśli nie przechodzi włączają leki.

Gość aaaaaplll
powinno wystarczyć, na pewno warto dosyć dużo dawać picia małymi porcjami, jeśli lekarz nie przepisał nic poza tym to chyba nie warto na własną rękę dokładać, nam na przykład przy probiotyku powiedział żeby przestać brać elektrolit

Gość gość
Przede wszystkim trzeba dziecko nawadniać, dawać pić małymi porcjami co kilka minut. Probiotyki jak najbardziej, u nas sprawdza się acidolac, elektrolity też dobrze jest podawać.

Gość gość
Gdy moje maleństwo miało takie problemy od razu udałam się do lekarza. Jak się okazało środek, który mi polecił MULTILAC BABY okazał się być bardzo skutecznym. Można go podawać już nawet w 3 miesiącu życia! :)

Gość ssawa
A dla takiego rocznego dziecka można podać acidolac?

Gość aaaaaplll
dla rocznego to acidolac baby choć i zwykły acidolac można dać. Acidolac baby 1-2 saszetki dziennie, acidolac - 1 saszetka

Gość gość
na biegunkę i zaparcia malucha polecam synbiotyk Multilac