Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak najgorzej odezwałyście się do dziecka

Polecane posty

Gość gość

w złości, wy albo tatusiowie

Gość gość
wstyd się przyznać ale do 4-miesięcznego niemowlaczka, jak płakał i nie chciał skończyć w nerwach krzyknełam " zamknij k.... mordę", potem miałam wyrzuty sumienia ;(

Gość 1984Asia1984
też czasem coś takiego palnęłam, ale Mały jeszcze jest mały i tego nie zrozumiał, no ale fakt - głupio mi później było

Gość gość
ja czasem cos przyklnę, ale tak bardziej do siebie;

Gość gość
ja dopiero jestem w ciąży, ale teksty które moja skądinąd wykształcona matka wali(ła) do mnie i do rodzeństwa... ty kurwo, ty debilu, idiotko, kretynie - ech.... niektórzy nie maja nerwów do dzieci. ja jej tego do końca życia nie zapomnę. owszem, gotowała nam, sprawdzała prace domowe (ale tez grzebała w zeszytach bez pytania, podczytywała pamiętniki). potrafiła sprać nas pasem albo skakanką. sama fleja - dom zapuszczony, czy pracowała czy nie (teraz jest na wcześniejszej emeryturze - nauczycielka). żeby nie było, jest nas trójka, dwójka już po studiach i pracująca. został jeszcze brat w liceum. gdyby nie przeciwwaga w postaci ojca, pewnie leczyłabym się u psychiatry.

Gość gość
nie wqurwiaj mnie do nastolatka, ale tylko 1 raz i glupio mi bylo, bo mlody dostaje kare jak usłysze brzydkie slowa, niekoniecznie przekleństwa, typu "cioto"- do kolegi, geju, tępa pało itp

Gość gość
Jak wysmarował ściany swoją kupą to darłam się że jest gnojkiem zasranym... Nerwy mi puściły bo zrobił to trzeci dzień pod rząd :-(

Gość gość
właśnie dziewczyny - jeśli macie takie małe niemowlaczki to krzyk i przeklinanie i tak przeciez nic nie da, ono przeciez nie zrozumie, ze ma " zamknac morde", co wiecej tylko sie przestraszy waszego krzyku i bedzie bardziej plakac. Wiem, ze wykrzyczenie sie czasami pomaga w stresie, ale to juz radze zostawiac niemowle na chocby 5 sekund same, i przejsc do drugiego pokoju, tak sie wykrzyczec i wrocic :P

Gość gość
moja matka też mnie wyzywała i nie zapomnę jej tego; nigdy się tak dziecka nie odezwę; ale czasem mi nerwy puszczają i mówię coś w stylu 'przestań beczeć', 'przestań sie drzeć'; czasem do z determinacja umieszczam w łóżeczku, albo dosc siłowo zakładam ubranie/pieluchę gdy nie chce współpracować

Gość gość
moje dziecię ma rok i jak mi nerwy pusciły to potrafiłam "tylko" krzyknąc dziecka imię na cały głos z nerwami... :( ale óźniej gdzieś przeczytałam, że tak nie wolbo robic że trzeba wyjśc z pokoju uspokoic nerwy i wócic. Zrobiłam tak wyszłam z pokoji to dziecko weszlo na łóżko i spadło :o teraz nie robie ani jednego ani druciego... po prostu staram się pilnowac i spokojnie rozmawiac ;)

Gość gość
kiedyś jak był malutki i płakał to powiedziałam 'zamknij się i potrząsnęłam becikiem, ale widziałam że bardzo ise wystraszył i juz więcej tego nie zrobilam; moj maż w zlości zaciska zęby i klnie pod nosem 'kurwa' albo 'ja pierdolę' najczęsciej

Gość gość
do mnie matka mówiła: szmato, niedołęgo życiowa, franco, suko... zawsze byłam czarną owcą w rodzinie... nie to co reszta rodzeństwa :( zdarza się że mówi tak do tej pory a mam 30 lat... :o

Gość 1984Asia1984
chyba każdy czasem chociaż pod nosem powie "ja p.........ole" :)

Gość gość
ja też potrząsnęłam nie betem a dzieckiem 3 miesięcznym ale później sama zaczęłam płakac bo sobie uświadomiłam co zrobiłam i mała tez przestała płakac.. :D

Gość gość
Ja jak moje dziecko mialo 3 miesiace potrzasnelam w nocy jak spac nie chcialo bo tak mi nerwy puscily. Rano jak sie obudzilam tak mi zle bylo z tego powodu i obiecalam sobie ze juz nigdy sie to nie powtozy i teraz jak sie denerwuje na moje dziecko to zostawiam go w lozeczku i wychodze z pokoju na chwile aby sie uspokoic ale nadal mam wyzuty sumienia jak ja moglam cos takiego zrobic i powiedziec bo wtedy tez na niego naklelam tak okropnie a on biedak sie zestraszyl bo nie wiedzial co sie dzieje :(. Nigdy sobie tego nie wybacze

Gość gość
mnie tez matka wyzywala od przeroznych, widze,ze nie bylam osamotniona w dzieciństwie:(od przeroznych, takie slowa nawet nie funkcjonuja w potocznej mowie mlodziezy, odbilo sie to na mojej psychice, mialam bardzo niska samoocene, jak wyszlam za maz i sie wyprowdzilam wrocilam do rownowagi psychicznej, potem po rozwodzie znow przezylam ten sam koszmar, nie mam z nia zadnego kontaktu, niech zdycha!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
ja powiedziałam do corki (5 lat) "czy ty jesteś nienormalna?!!!" i k***a nienawidzę się za to, bo urodziła się w zamartwicy i baliśmy się porażenia mózgowego, a potem walnęłam dziecku taki tekst.......

Gość gość
jeju, jak wasze matki mogły tak wyzywać swoje dzieci? to jakieś chore babska. rozumiem, ze można w nerwach coś wypalić, ale notoryczne poniżanie i mieszanie z błotem istot, które się samemu powołało na ten świat ? po co takie baby mają dzieci?

mnie zdarza sie glos podniesc albo zaklac pod nosem (ale w innym pomieszczeniu, wiec nie slyszy). staram sie nad soba panowac. za to moja matka, jak sie wkurzy, do tej pory potrafi mnie zwyzywac - nawet jesli nie sa to najgorsze przeklenstwa, to i tak np. glupia krowa boli. poki co jej sie nie zrewanzowalam, ale obawiam sie, ze kiedys nie wytrzymam :(. dlatego staram sie nie popelniac tego bledu z corka. mam nadzieje, ze sie uda.