Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy u kogoś dzieck odrzuciło smoczek z własnej woli

Polecane posty

Gość gość

i jeśli tak to w jakich okolicznościach i w jakim wieku;

Gość gość
też by chciała wiedzieć moja ma 2 latka i jakos nie mam serca jej zabrac bierze tylko do spania i ewentualnie wieczorem jak jest zmęczona ...

Gość gość
mojej koleżanki corka odrzuciła jak miała około 2 latek; pewnego dnia nie mogli go znaleźć i potem samo poszło; ale taj jej córka to ogólnie taka grzeczna i łatwo ją 'ugadać'

Gość gość
mój syn w wieku 9,5 msc jednego wieczoru odrzucił pierś i smoka. tak po prostu. chciałam położyć go spać jak zawsze nosiłam go i bujałam a on ciągle płakał. dałam smoka nie, mleka nie. i pokazywał na łóżko. położyłam go na łóżku, przykryłam, dałam pieluszkę ( zawsze spał z pieluszką przy buzi) zasnął w 5 minut i tak już zostało

Gość Mama Jedynaczki :)
Moja ma 2,5 roku i tez ma smoka do zasypiania. Tez nie mam serca go jej zabrać:(

Gość gość
Tak , moja roczna córka już prawie rok temu.Po prostu pewnego wieczoru odrzuciła smoczka i ulubionego misia. Miś za kilka dni powrócił do łask a smoczek do dzisiaj NIE.

Gość gość
Moje dzieci w 6 mies życia ,z tym że starszy dostał smoka od razu po narodzinach a młodszy miał 4 mies jak dałam smoka ale po nie calych 2 mies wywalił .

Gość gość
moj. wlasciwie nie odrzucil ale wyrzucil. mial rok i 2 mies. i w majowke (wszystkie sklepy zamkniete), wyrzucil na spacerze w lesie ostatni smoczek (kilka dni wcvzesniej zgubil poprzedni). zorientowalismy sie po powrocie i juz zostal bez smoczka. plakal 1 wieczor :) polecam

Gość gość
Moj tak naprawde go nie chcial ale tesciowa mowila ze dziecku przysluguje smocxek i dawalam na sile ale jak skonczyl pol roku odrzucil na stale a ja dalam sobie spokoj

Gość gość
moje nigdy smoczka nie chcialo, moze dlatego ze karmilam piersia. nie byla smoczkiem kompletnie zainteresowana.

Moja corka odrzucila w wieku 2 lat ot tak z dnia na dzien miala tylko do spania. Pewnego wieczoru polozylismy ja spac jak zwykle jak zagladnela do niej po jakims czasie smoczek lezal na podlodze , umuylam i polozylam na lozku. Rano znalazlam w tym samym miejscu, nastepnego wieczoru nawet nie bylo pytania o smoczek

Gość piecuch
Moja jak miała 9 miesięcy to przegryzła swój. W obawie przed nocnym wyciem poleciałam po identyczny, ale chyba był za twardy albo coś, bo już go nie chciała. Ani żadnego innego. A na cycku jest nadal, mimo ze za dwa tygodnie będzie mieć 20 miesięcy

Gość gość
my tylko zasypialismy ze smokiem, zaczeliśmy w wieku 4 miesięcy, a jak miała 16 walneła nim o podłoge powiedziała blee i nigdy wiecej go nie chciała.

Gość onaaaaa123
Moje dziecko odrzuciło smoczek zaraz po urodzeniu. Próbowałam jej dawać do spania i na spacerach, ale zawsze wypluwało no i wychowała się bez smoczka

U mnie było tak jak u koleżanki powyżej. Dawałam smoczek po urodzeniu, ale podczas snu zawsze wypluty gdzieś tam sobie leżał, no i dałam sobie spokój, no i tak dziecko wyrosło mi bez smoczka, nie podszedł jej:) zresztą bardzo się z tego cieszę.

Gość gość
mam 2 dzieci i żądne smoczka nie chciało od narodzin

Gość BaByy
moja mama mówiła mi ze jak się urodziłam to od razu wypluwałam smoczek . Po prostu mi nie spasował :D To normalne u dzieci :) Niektóre żyć nie potrafią bez smoczka a inne odwrotnie :)

Gość gość
Mój ma 6,5 mca i stopniowo się odzwyczaja. Nie zabieram, nie ograniczam. Po prostu już w większości przypadków go nie potrzebuje. Dziś może pociumkał z 2 minuty w aucie. Myślę, że jutro już w ogóle nie będzie chciał. Ale to przychodziło stopniowo, jak się urodził nie rozstawał się ze smokiem. Jeszcze karmię piersią.

Gość gość
dokładnie 31.10.2013 miał wtedy 9 miesięcy. Miał katar (prawdopodobnie od zębów) i jak mu dawałam smoczek-wypluł. Dałam na wieczór-wypluł, dawałam po katarze-wypluł. Dodam że to nie był pierwszy katar bo w 1szym roku życia było ich dużo-wcześniak. Więc wątpię aby to był powód. Miał za to wtedy pierwszy raz gorączkę-3 dni wcześniej więc też wątpię aby to był powód :]

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
Moja po 2 miesiącach. Dostała smoczek niedługo po urodzeniu. Na początku bardzo go potrzebowala, aż sama się martwilam że będzie problem z odstawieniem. Pewnego dnia zaczęła go wypluwac, przy próbie wkladania krztusila się i plula. Przestałam jej dawać mimo że placze ale nie wykluczam że może jeszcze kiedyś do smoczka wrócimy, choć wolałabym nie.

Gość gość
moje dziecko odrzucilo, nic nie musialam robic. zobaczyla w zerowce, ze zadne dziecko nie ma smoka, wiec juz nie chciala. takze nie ma sie co martwic, to naturalnie przychodzi ;)

Gość gość
Moj synek dwa miesiace przed drugimi urodzinami zaczal sam coraz mniej korzystac ze smoczka. Odrzucal go w dzien pomimo ze wczesniej mogl chodzic z nim ciagle a potem raz zasnal bez smoka i od tamtej pory jak widzial to krzyczal ze nie chce.

Gość gość
mój syn w wieku 1,5 roku, po prostu nie chciał go i tak się skończyło

Gość 527
Moja miala 8 miesięcy jak zamiast smoczka ssac zaczela gryźć i tak jest do teraz, ma 15 miesięcy.

Moje dziecko samo wywaliło smoczek w wieku 10 miesięcy bo miało lekki katar i ze smoczkiem źle mu się zasypialo :) a potem już mu tego smoka nie dalam, a on sie nie opominał...:)

Gość gość
W wieku ok miesiąca. Następnemu nawet nie pokażę smoczka

Gość lololololololo
25.05.14 gość moje dziecko odrzucilo, nic nie musialam robic. zobaczyla w zerowce, ze zadne dziecko nie ma smoka, wiec juz nie chciala. takze nie ma sie co martwic, to naturalnie przychodzi oczko.gif He??? Do 6 roku życia ssało smoczek??? ..Mam nadzieję że ma proste ząbki bo dużo dzieci przez smoczek ma strasznie pokrzywione