Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety pomóżcie:) Żeberka

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj gotuje zupę ogorkową na żeberkach. Jak mogłabym przyrządzać drugie danie z tych ugotowanych żeberek jako ze moj mezulek nie za bardzo za zupkami przepada?

Dorób sosik jakiś, ziemniaczki i ogóreczek konserwowy ;)

Gość vdrtyhv5
ja bym sprobowala je posypac przyprawami jak ostygna pomarynowac z godzinke w lodowce i potem podgrzac w piekarniku (jezeli mieso odchodzi od kosci bo jak nie to jeszcze z godzinke w piekarniku) albo obsmazyc z cebulka do tego ziemniaki lub kasza i wsio

Gość hihahurra!
do żeberek z ogórkowej ogórek konserwowy??? wyjmij żeberka z zupy i obsmaż na patelni, sosik z gotowca myśliwski winiary i osobno usmaż na maśle parę pieczarek + ugotuj ziemniaczki

Gość co??
sos z torebki sama chemia, co za polaczenie pieczarki i zeberka. pieczarki to do piersi z kurczaka jezeli juz.

Gość dfsafdfg
ja bym zrobila dokladnie tak: najpierw bym zagotowala wode z zielem, listkiem, z kostka rosolowa a potem marchewka, seler(korzen), pietruszka(korzen), pore. wrzucilabym zeberka do wrzacej wody i gotowalabym od 40-60 minut. (mozesz probowac. kazdy ma swoj gust) a jakby byly gotowe to zaprawilabym maka i smietana(lub jogurtem naturalnym) i potem bym doprawima (sol, pieprz, vegeta). nastepnie koperek, natka pietruszki. i gotowe...:)

Gość hrytdun
dfsafdfg ale po co je tak gotowac skoro beda juz ugotowane bo bedzie zupe na nich gotowac?:) no i przez 60 min mieso z zeberek nie odejdzie od kosci trzeba je gotowac z 90

Gość juhgrdc
no tak... ja myslalam o SOSIE:) pomylilam sie:)

Gość dfsaf
to wczesniej to ja:) chodzilo mi tez o to ze po ugotowaniu zupy trzeba gotowac ok 60 minut zeberka :)

Wyjmij zanim dodasz ogórki do zupy. Takie ugotowane żeberka wysmaruj sosem bbq i do piekarnika żeby trochę się przypiekły. Palce lizać :P

Gość Mniam, mniam pychota, kostka
rosołowa, vegeta, może jeszcze maggi do tego zestawu? :O

Gość dfsaf
na sos:)