Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

juz chyba nigdy nie znajde pracy;/ rok wysylania cv i nic

Polecane posty

Gość gość
ja już w przeciągu 6 miesięcy zmieniałam pracę 3 razy, ale mieszkam pod niemiecką granicą, pracy jest full. W ogóle zamierzam pracować w Niemczech jak wielu moich znajomych. Zarabiają euro a wydają złotówki. Musisz zmienić miasto, ja zmieniłam. (od rodzinnego domu ponad 500km) i nie załuję.

no właśnie, ale znaleźć prace daleko od domu..my z Lubym też wysyłamy Cv od roku na 2 koniec Polski i nic- jak kulą o płot... :(

Gość gość
no perspektywe masz fajna ja ucze sie angielskiego bo czasu mam bardzo duzo i kto wie czyli w niemczech z praca nie ma problemow? ja slysze inne opinie

Gość gość
mam tak samo

Gość gość
Nie ma problemów z pracą w niemczech, Bez znajomości języka można pracować na produkcji, przy sprzątaniu hoteli, na magazynach. Ja zastanawiam się nad tym sprzątaniem właśnie, bo języka niemieckiego niestety nie znam. Może mało ambitne zajęcie, ale wolę sprzątać za 1400 euro i mieć normalną umowę, niż być sprzedawcą w sklepie odzieżowym tutaj w PL za psie pieniądze i to na umowę zlecenie :O trzeba codziennie dojeżdżać (organizuje się wtedy transport z kolegami z pracy, jednym samochodem taniej) No ale ja do granicy mam 30 minut piechotą, musiałam się przeprowadzić z rodzinnego miasta.

Gość gość
tyle, że przy granicy nie zarabia sie kokosów w niemczech max na ręke 1000 euro im dalej na zachód tym lepiej w berlinie bezrobocie 14% teraz jest sezon to można sie załapać bez języka na jakieś rolnictwo np. winogrona gdzie za godzinę dostaniesz 6-10 euro. Angielski w niemczech jest mało użyteczny podobnie jak w polsce raczej sie nie dogadasz.

Gość gość
no właśnie, ale jak pzeprwadzić się z rodzinnego domu? Gdzie i za co mieszkac? Pracy się chyba nie znajduje w ciągu kilku dni...

Gość gość
a wiecie może ajka to jest z praca w większych miastach w polsce? jest szansa na robotę w wawie, poznaniu itp? Też szukam...

Gość gość
u nas sytuacja wyglądała tak, że w tym miescie w ktorym teraz mieszkam otworzyli nowy zakład i potrzebowali pracownikow. Moj chlopak wyslal CV i zadzwonili do niego. Znalezli nam mieszkanie (wynajmujemy) i oplacili za 1 miesiac. Pozyczylismy kase od rodziny i wyruszylismy w drogę. ;) Tak w skrócie. Dobra spadam do pracy i głowa do góry ludzie!

Gość gość
Ja sprzątam w niemczech, w międzyczasie uczę się języka ;) Nie narzekam. Potem poszukam lepszej pracy.

Gość gość
to moze oznacza ze powinienes cos swojego otworzyc???

Gość gość
dzięki za nadzieję :) Mam nadzieję, że i nam się poszczęści :D pozdrawiam

Gość gość
w trojmiescie z pracą lipa pełno studentów z warmii i kujaw, a tam to jeszcze gorzej i oni pracują na pół etatu za 800zł lepsza praca to jest, ale z reguły musisz sie wykazać i np. u mnie w firmie w handlu latasz przez 3 miesiące na samej prowizji jak sie sprawdzisz dostajesz podstawę, telefon, laptopa, samochód jak nie to sam zrezygnujesz mi sie np. udało ale 75% ludzi rezygnuje po miesiącu, pracuje ponad rok i taki przemiał, że masakra co szkolenie ( co kwartał) to połowa nowych twarzy :P