Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikkkla

plener w Paryżu czy w Krakowie? który fotograf?

Polecane posty

Gość mikkkla

opcja nr 1. Fotograf- artsyta, potrafiący zdziałać cuda, kilkugodzinna sesja w Krakowie, koszt. ok. 1500zł ( koszt samej sesji) opcja nr 2. Fotograf tak zwany. ,,cykacz'', małe doświadczenie, dwudniowa darmowa sesja w Paryzu ( pokrywamy mu cenę biletu lotniczego i ewentualnego noclegu), koszt również ok 1500 ( przeloty dla całej 3 i tani nocleg) co wybrać? zawsze marzyłam o sesji w Paryżu, tam też narzeczony oświadczył mi sie, mamy piękne wspomnienia związane z tym miejscem, z drugiej strony boję się, że zdjęcia wyjdą kiepsko, a już na pewno nie tak dobrze, jak plenery w Paryżu, które oglądałam w necie...sama nie wiem...napiszcie swoje zdanie:)

Gość gość
Jako fotograf mogę ci doradzić tylko jedno: weź tego dobrego z Krakowa do Paryża, cykacz bez doświadczenia zrobi ci zdjęcia w Paryżu tak, że oprócz jednego standardowego z wieżą w tle nie będzie widać, że to Paryż, będziesz się tylko wkurzać na samą siebie. Szkoda rozczarowania, już lepiej mieć piękne z Krakowa niż byle jakie z Paryża.

Gość mikkkla
dzięki za opinie. opcja, aby zabrac fotografa z Krakowa do Paryża odpada, bo niestety nie stać nas na to, żeby wydać ok. 3 tys. na sam plener ślubny ( 1500 dla fotografa i 1500 bilety) mając oprócz tego milion innych wydatków.

Gość gość
No nie 3000, a 1500, bo 1500 wydacie tak czy inaczej ;) Czy ten 1500zł to aż tak dużo żeby mieć sesje życia? Wg mnie nie ;) Ale to wasza decyzja, takim razie pozostańcie przy Krakowie, a do Paryża polecicie we dwoje ;)

Gość mirabellllka
Moje 2 kumpele mialy plener za granica jedna w norwegi to poracha wszyscy jej mowili że ladne a za plencami sie smiali i mowili ze takie same mozna zrobic w polsce druga miala w grecji no to juz byly lepsze widac ze to cos innego.

Gość gość
Radecki a dlaczego, może akurat ten młody w Paryżu też zdziała cuda skąd wiesz że nie? Bo młody?

Gość gość
Ja bym nie skreślał "cykacza" choć samo określenie nie brzmi zachęcająco.

Gość mikkkla
nie zdziała niestety, bo widziałam jego zdjęcia, jedyny plus jest taki, że podobno jeśli się mu przedstawi swoją wizję, lub pokaże przykładowe zdjęcie to on niby tez takie zrobi, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Gość Wacław Koń, fotografikier
Hehehe Mikkkla nie wierz w takie cuda, nieraz o takich słyszałem, co to niby mogą zrobić dokładnie to samo, albo lepiej i to jeszcze za pół ceny, tylko dlaczego tego nie robią na co dzień? Może dlatego, że tylko siedzą na kafeterii :-D Decydując się na opcję paryską bierzesz na siebie ryzyko, ale z tego co widzę jesteś tego świadoma przynajmniej. Ja z tej konfiguracji wybrałbym zdecydowanie opcję krakowską. Ew. poszukał dobrego fotografa, który zgodzi się zrobić plener w Paryżu za mniejszą kasę i wycieczkę w gratisie, ale jak tak ktoś pisał wyżej nie kosztuje cię to 3 tys, a tylko 1500zł - bo tyle musisz dopłacić dodatkowo do tego 1500zł może więc warto?