Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość satin25

Pytanie o środki odchudzające

Polecane posty

Gość satin25

Witam dziewczyny, liczę na pomoc. Otóż- w tej chwili ważę 90kg (przy 168cm wzrostu....) moja standardowa waga sprzed problemów zdrowotnych oscylowała w granicach 60-65 kilo, i to było OK. Ostatni półtora roku było tragiczny- przez rzucenie palenia, problemy z kręgosłupem i leki zwalniające metabolizm przytyłam około 26 kg. Od razu proszę o niezarzucanie mi lenistwa i obżarstwa- byłam pod kontrolą dietetyka i na ułożonej dla mnie diecie schudłam 3 kg, i waga stanęła na dobre- masakra. Nadal jem wg zaleceń- przeciętnie 1200-1300 kcal, jakikolwiek ruch jest póki co wykluczony- mój kręgosłup nie znosi nic poza pływaniem, a i a tego musiałam zrezygnować, bo jestem po zabiegu uwolnienia kanału cieśni nadgarstka i niestety rękę prawą mam na wskutek błędu lekarskiego niesprawna i muszę ją oszczędzać do czasu ponownej operacji- jestem po orzeczniku ZUS i mam przyznane świadczenie rehabilitacyjne. Żeby było smutniej w grudniu czeka mnie kolejna operacja, tym razem kręgosłupa i prowadzący lekarz zapowiedział, że MUSZĘ schudnąć, bo zoperowany kręgosłup nie udźwignie prawie 90 kg, byłoby to wręcz niebezpieczne. I błędne koło: dieta nic nie daje, ruch zabroniony, a zrzucić min. 20 kg muszę w pół roku- płakac mi się chce. W związku z tym moje pytanie: czy któraś z Was stosowała np. Adipex lub Zelixę w okresie operacyjnym? Bo leki tego typu to chyba jedyna szansa dla mnie. Nie ukrywam, ze z moją neurolog będę też o tym rozmawiać pod koniec czerwca, ale na dzień dzisiejszy chciałabym usłyszeć czy któraś z Was miała podobne problemy i jak je rozwiązała. Z góry dziękuję za pomoc.

nie wydaje mi się aby trucie się jakimiś wspomagaczami to jest jedyne wyjście sprubój może diety 8/16 ,bo to naprawdę działa

rzuciła okiem na tą dietę, i w zasadzie to moje 1200 kcal tak właśnie jem- sniadanie jem około 10, a ostatni posiłek około 17-18.... i nic mi to nie daje. Jestem zrozpaczona, bo na prawdę się staram, wyrzekłam się wszystkiego co niewskazane, trzymam się bardzo rygorystycznie mojego jadłospisu- i nic. Dodam tylko, ze u mojej dietetyczki badanie zrobione po przeprowadzeniu wywiadu wskazało wiek metaboliczny mojego organizmu na 48 lat, a ja mam 33 lata :(

to nie wiem dlaczego tak sie dzieje moja mama ma 59 lat i schudła na tej diecie 20kg

Tylko pozazdrościć tego wyniku. A co jecie? Może np. nie łączycie białka z węglami, itp.??? U mnie kłopoty z metabolizmem niechybnie spowodowało też nagłe przerwanie diety Dukana- stosowałam ją ważąc 66 kg, zjechałam do 59 (chciałam do 56) i dostałam tak strasznej skazy białkowej, że miałam miejscami rany na skórze. Więc ogólnie jest mi ciężko cokolwiek ze sobą zrobić, a zostało mi pól roku.

w sumie to jemy raczej normalnie , ja jak mam dla wszystkich jakiś obiad bardzo kaloryczny to gotuję sobie fileta z kurczaka i zjadam z jakąś surówką

Tak sobie myślę, ze czsem wieczorem wypijam herbatę z cytryną i zdarza mi się zjeść grapefruita- dietetyczka mówi, ze jeśli wieczorem cokolwiek, to tylko węgle, bo organizm je szybko przerobi, a potem będzie czerpał z zasobów tłuszczu. Tylko, że mój organizm ma w d...ie mój tłuszcz!!! Od dzisiaj zatem koniec z wieczornymi grzeszkami- może to cos da? Wiem, że chemia to głupota, ale już nie mam pojęcia co ze sobą zrobić, myślałam o opasce na żołądek, ale przede wszystkim ja się nie obżeram, poza tym na zabieg w ramach nfz kwalifikują powyżej BMI 35 (jeszcze na szczęście troche mi brakuje), prywatnie nie ukrywam, że szkoda mi takiej kwoty (około 10tyś.). No i po zabiegu chudnie się 2-3 lata, a ja muszę szybciej- do operacji w grudniu....

W ogóle to Fietole dzięki za odpowiedzi :) W jakim czasie Twoja mama osiągnęła to spektakularne 20kg?

szczerze mówiąc to nie wiem ile jej to zajęło , ale zdaje misię że jakieś 10 miesięcy

Gość gość
sama sobie odpowiedziałaś - leki spowalniające metabolizm.. Trzeba Twój metabolizm podkręcić, rozruszać, poczytaj o tym. Najgorzej, że podstawowym czynnikiem wpływającym na wzrost metabolizmu jest ruch ..

Gość gość
Satin może zmień dietetyczkę? Może ona nie umie dobrać odpowiedniej diety dla Ciebie. Dobrym pomysłem jest też jedzenie regularnie posiłków, może zapisuj sobie co i kiedy jesz i pokaż to swojej dietetyczce, może zauważy coś co Cię blokuje. Ja na diecie 1200kcal momentalnie chudnę, nawet bez ćwiczeń. Może masz aż tak zepsuty metabolizm, że trzeba go jakoś podkręcić. Sama nie wiem jak Ci pomóc.

Super! Zatem od dzisiaj przestrzegam godzin rygorystycznie. Może uda się bez chemii- obawiam się tych leków ze względu na zbliżające się operacje, jedna jest typowo neurologiczna, a te świństwa wpływają na mózg, więc wolałabym ich uniknąć, bo w końcu sama doskonale wiem, że to zdrowie jest najważniejsze :) Czas na II śniadanie, pozdrawiam!

Gość gość
tylko nie głodź się, bo to jest już najgorsze co dla metabolizmu można zrobić. Mniej niz 1000 kalorii dziennie to okrucieństwo wobec swego zdrowia

Metabolizm podkręcam na bieżąco- przepisy mam od mojej neurolog, która jest też fizjologiem. Wcinam polecane przez nią ostre papryczki- miksowane z awokado (lub jogurtem greckim- musi być tłuszcz, bo inaczej kapsaicyna nie zostanie przyswojona) i ogórkiem, lub chłodnik też z dużą zawartościa chili lub piri-piri- efekty sa takie, że przes ostatnie 2 miesiące zeszło mi dodatkowo 1,5 kg- co to jest [przy mojej nadwadze? A właściwie otyłości?

Dziennie spożywam około 1200 kcal, czasem nawet trochę ponad 1300, więc sądze że jest to w dopuszczalnych granicach. I jem zgodnie z zaleceniem, nawet czasem mogę ser pleśniowy, ciasteczko BelVita, odrobinę majonezu do jajek- więc nie jest to dieta typu królik- woda, sałata, woda, woda, marchewka, woda :) Przywykłam juz do tego jadłospisu i nawet nie specjalnie tęsknię za pizzą, itp. Ale co z tego, skoro rezultaty tak kiepskie. Może zna ktoś dietetyka ds. trudnych z Wielkopolski???

Gość Krystyna51
Jako, że już ponad 50 lat za mną, to z dietami i odchudzaniem mam wiele wspólnego. Zawsze ważyłam za dużo, raz było to 10 kg, raz...50kg, zależnie od wielu rzeczy. Na 50 urodziny (a właściwie dzień po) córka dała mi w prezencie BTL Medica SLIM, powiedziała, że to pomoże mi schudnąć, bo rozmawiała najpierw z koleżanką z pracy, która to stosowała i straciła kilkanaście kg, a potem z panią dietetyk (no prawie, jej koleżanka dopiero będzie dietetykiem za pół roku) i powiedziała, że jest to bezpieczny i sprawdzony sposób u takich osób jak ja, czyli mających pracę siedzącą, nie mających czasu gotować ciągle i trzymania się diety. Tak jak poleciła tak stosowałam dziennie po 2 tabletki i efekt przyszedł sam. Na wagę weszłam po miesiącu i pokazuje 6.5kg mniej! Ćwiczyć nie miałam nawet jak, jedyna moja dieta to rezygnacja z panierki w kotletach :) Po 2 kolejnych opakowaniach łącznie straciłam 17kg, co teraz nawet docenia mój sąsiad komplementując mnie:) Każdemu polecam ten środek, choć tani nie jest, cena jego to 100zł za opakowanie, choć znajoma kupiła na allegro za ok 60-70zł. TYLKO uważajcie, aby koniecznie miał hologram, bo wiadomo, że może być podróbka. Koleżanka stosuje dopiero niecałe 2 miesiące i schudła już 10kg.

Gość gość
W internecie jest co nieco nt. tego środka, jednak nie doszukałam się składu tego specyfiku. Może pani podac skład z opakowania- będę wdzieczna!

Adipex Retard 15 mg. Lek jest oryginalny zakupiony w czeskiej aptece (mieszkam niedaleko granicy). Kontakt: alowi@wp.pl

Gość Olcia Dubicka
Najgorsze jest to że dietetycy ustalają takie diety które dla większości są głodówka i jeszcze biorą za to pieniądze a efektów brak ;/ Mnie tego nauczyła kobieta u której zajmuję się maluchami chwaliła sobie tabletki odchudzające Forever Slim, nabyłam od niej pierwsze opakowanie w podarunku a też można je dostać na allegro. Jako że najlepiej jest łykać je 3 miesiące nabyłam 3 sztuki w promocyjnej cenie. Jeszcze dodatkowo nakręciła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. Idąc takim planem po miesiącu zrzuciłam 9 pierwszych kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co wyprawy z maluchami którymi się zajmuję i plac zabaw ;) Przed tym byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich rezultatów ;) Postanowiłam spróbować po tym jak zobaczyłam że tabletki zostały zbadane przez najwyższego inspektora sanitarnego i przyjęte do sprzedaży w Polsce co ręczy ich bezpieczeństwo a to jest najważniejsze i nie wszystkie podobne preparaty przeszły takie testy co stawia ich w złym świetle. A w tych tylko naturalne składniki co także nasila mój spokój