Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama4latkaaa

Grupa integracyjna w przedszkolu, niech to szlag!

Polecane posty

Gość gość
czy wg ciebie taki tekst: "Nie obchodzi mnie co robią rodzice tych małych agresorów. Niech zabierają swoje bachory jak najdalej albo trzymają je w klatce zdala on normalnych..." świadczy o tym że autorka nie ma nic przeciw osobom niepełnosprawnym? ona tu wrzuca wszystkich do jednego wora! nikt na siłe jej dziecka do takiej grupy nie zapisał. wiedziała co robi, wepchałą dziecko do przedszkola a teraz pluje jadem.

Od razu sobie przypomniałam jak za mną do 5-latków chodził chłopiec z downem :o był 3 lata starszy od nas, o wiele wyższy i o połowę cięższy :o był agresywny, złośliwy, zachowywał się jak rozwydrzony 2-latek, wszystko mu było wolno i wszyscy się go bali. Że już nie wspomnę, że potrafił się drzeć bez sensu pół dnia bo nie umiał mówić, co na nasze nerwy nie wpływało dobrze. Dlatego szukając żłobka/przedszkola dla mojego dziecka od razu mówiłam, że nie życzę sobie dzieci upośledzonych/opóźnionych umysłowo...musiało być więcej takich żądań bo nie ma ani jednego takiego dziecka, a są np. dzieci, które nie umieją chodzić, jedno dziecko nie ma ręki, jest dziecko, które ma kłopoty z oddychaniem i nosi ze sobą specjalny aparat...itd. I jest mi wszystko jedno czy mnie ktoś zjedzie czy nie :) nikt nie będzie się znęcał nad moim dzieckiem w imię tolerancji i wspaniałomyślności

Gość gość
no właśnie, dlaczego po prostu nie zabierzesz swojego dziecka z przedszkola???? nie musi tam chodzić przecież.

Gość geniowuefa
masz rację tamta co tak życzy to totalny śmieć i gnida. naszczęście tego typu życzenia wracają do wypowiadajacego więc gosciu - wszo miej się na baczności bo prędko odszczekasz co zaszczekałaś

Gość gość
autorko, przykre to jest w jaki sposób wypowiadasz się o dzieciach chorych, aż dziw bierze ,że sama masz dziecko. robisz wielkie halo, to znajdź inne przedszkole, a nie, zapisałaś do tego i p********z na forum jak potłuczona.

A dlaczego ma zabrać swoje dziecko, które nikomu nie robi kłopotu???? Powinno być głosowanie czy nienormalne bachorki mają być w tym przedszkolu czy nie, jeśli większość rodziców będzie na nie, ułomne umysłowo dzieci powinny zostać wypisane i oddane do odpowiednich placówek przeznaczonych wyłącznie dla takich dzieci

Gość gość
ludzie ale tu nikt nie gryzie ani nie bije dziecka autorki, o czym wy piszecie? patrzcie na jej postawę, jeszcze włos dziecku z głowy nie spadł a ona już dzieci upośledzone chce w klatkach pozamykać.

Gość gość
a dlaczego swoje dziecko zapisała do takiej klasy?????

Gość POCZWARKA to moja wina, wiem
mutant, bachor... Ty sama autorko powinnaś iść do takiej grupy integracyjnej, może byś się tolerancji nauczyła. Jak przy swoi dziecku się tak odzywasz to już nawet taka grupa mu nie zaszkodzi. Co nie zmienia faktu, że też uważam takie grupy za grubą pomyłkę.

Gość mama4latkaaa
Dla mnie dziecko agresywne nie jest dzieckiem chorym fizycznie. Ma poważny problem z pscyhiką i powinno być leczone zeby żyć w społeczeństwie. A nie jest upchane w ddzieci zdrowe z ryzykiem że moze zrobić im krzywdę. AGresja dyskwalifikuje dziecko z grupy. Czego mójsyn nauczy się od takowego? Że nioektórzy mają prawo bić bo są chorzy?Że nie którym wolno uderzyć bo inaczej nie umie? Co to za tolerancja? Co to za integracja?

Gość gość
ciekawe czy gdyby autorka miała swoje dziecko niepełnosprawne to byłaby za izolowaniem go od swiata zdrowych? czy chciałaby aby rozwijało sie tylko wśród chorych, upośledzonych.

Gość mama4latkaaa
Ludzie weźcie przeczytajcie mój pierwszy wątek, bo kompletnie nie rozumiecie. NIE MAM NIC PRZECIWKO NIEPEŁNOSPRAWNYM DZIECIOM. Mam sprzeciw wobec dzieci agresywnych! Czytajcie ze zrozumieniem!

Gość a czego Twój syn się uczy
od Ciebie MAMO?

Gość gość
a dlaczego unikasz odpowiedzi na pytania : dlaczego zapisałas dziecko do takie grupy? dlaczego nie zmienisz grupy, przedszkola?

To Ty weź autorko przeczytaj swoje wpisy - mutant? bachor? niech zamkną w klatce? Nie, w ogóle nie masz nic przeciwko niepełnosprawnym, w ogóle.

Gość gość
Odbyłam kilka praktyk w szkołach i przedszkolach. Z mojej obserwacji mogę Wam opisać jak to wygląda w przypadku gdy są dzieci niepełnosprawne. Nauczyciel próbuje prowadzić zajęcia a dzieci, które są upośledzone umysłowo(nie rozumieją, że nie wolno przeszkadzać itp.) robią co chcą a najczęściej dezorganizują całkowicie owe zajęcia. W dodatku takie dzieci dokuczają zdrowym dzieciom i te zdrowe przestają lubić swoich niepełnosprawnych kolegów, a często nienawidzić. Dzieci tak naprawdę nie rozumieją do końca, że ona lub on tak ma bo jest chory. Wyjątek był gdy chłopiec był niewidomy- tu dzieci zachowywały się bardzo dobrze, często się nim opiekowały same z własnej woli. Dlatego jeśli dziecko jest upośledzone umysłowo, nie rozumie podstawowych zasad to powinno być pod specjalną opieką. Ja bym uważnie się przyglądała sytuacji w przedszkolu i była gotowa na ewentualną jego zmianę.

Gość gość
to ty przeczytaj cały wątek! w pierwszym poście piszesz ze nie masz nic przeciw niepełnosprawnym, a w kolejnych chcesz ich razem z rodzicami zamknąć w klatkach, wyzywasz od terrorystów itp

Gość mama4latkaaa
Czytajcie ludzie ze zrozumieme. bachor bo wredny, bo bije, bo tłuczebo agresor. Wobec nich mam sprzeciw. Nigdzie nie wspomniałam że wobec innych chorób mam jakieś ale. Przeciwnie! Do innej grupy nie oddam bo każda inna grupa w promieniu 5 km jest grupą integracyjną! Nigdzie nie ma grup zwykłych, chyba że priv.

Wy jesteście chore pomarańcze :o i naprawdę mam nadzieję, że dzieci upośledzone umysłowo i agresywne będę dzień w dzień lały w przedszkolach wasze dzieci, które za to będą potem wybitnie tolerancyjne :classic_cool: A autorkę rozumiem doskonale

Gość gość
ale przecież nikt na siłe nie zapisuje dziecka do grupy czy klasy integracyjnej! to jest zawsze świadomy wybór i zgoda! autorka wysłała swoje dziecko bo pewnie tylko wtakiej grupie było jeszcze miejsce w przedszkolu a teraz narzeka. weź zapisz do prywatnego i bedzie po kłopocie a nie wyrzywaj sie na wszystkich biednych dzieciach.

nie ma obowiazku zapisu dziecka do grupy integracyjnej. skoro ktos dobrowolnie zapisuje, to o co ma pretensje?

Gość gość
no tak tylko grupy integracyjne są w tym przedszkolu? na pewno są "normalne" też ale nie było w nich miejsca więc skoro zaryzykowałaś to teraz nie narzekaj. zatrudnij nainię i po kłopocie. mógł się wcale nie dostać do przedszkola, miąłbyś inny problem.

Gość do kinga stefanka
a ty naucz się czytać! o jakim ty laniu mówisz? jeszcze nikt nie dotknął nawet dziecka autorki!

Ja tam doskonale rozumiem co ma na myśli rodzic, który zapisuje dziecko do grupy integracyjnej :) Po prostu normalny człowiek nie wyobraża sobie ża w przedszkolu będą dzieci chore psychicznie :o wyobraża sobie raczej z defektami fizycznymi...a takie dzieci spokojnie mogą się integrować i raczej żadnej krzywdy dla żadnego dziecka wtedy nie będzie. I jak już mówiłam dzieci psychicznie chore powinny mieć osobne miejsca, już choćby jedną grupę w przedszkolu - w końcu nie ma tych dzieci całych tłumów, a najwyżej w dużym mieście uzbierałaby się jedna grupa

Gość ZUZA!...
Nie mam zamieru tutaj nikogo nauczać, pouczać czy cos tam jeszcze. Zasada jest prosta i banalna "nie zyć nikomu co Tobie nie miłe". Każdy jest człowiekiem i każdy zasluguje na szacunek- zwłaszcza ten najmniejszy. Ja Wy matki- możecie mowić o innych dzieciach , że są bachorami, żeby je trzymać w klatce, że są mutantami, że są nienormalne. Czy chciałybyście usłyszeć tak o swoich dzieciach? Nie sądzę. Skąd wiecie, że i Was kiedyś w życiu takie nieszczęście nie spotka? Dziecko same na świat się nie prosiło i choroby sobei nie wybierało. No właśnie- CHOROBY! A to subtelna róznica pomiędzy dzieckiem zdrowym, które jest odchowywane a nie wychowywane, a dzieckiem niepełnosprawnym, które zachowuje się tak, jak "prowadzi" go choroba. Autorko postu- oczywiście rozmumiem Twoje obawy, ale myślę, że wyprzedzanie faktów jest niepotrzebne. Może wcale tak nie będzie jak piszesz. A jeżeli tak się zdarzy, to wtedy wytłumacz swojemu dziecku pewne kwestie. Ale nie ucz go agresji już teraz. ono nawet nie wie kiedy bedzie miał jej uźyć. "Kramisz" go teraz niepotrzebnym stresem. Dobrze, że jestes na pewne rzeczy wyczulona, ale nie przeżucaj tego na swoje dziecko. Nie uważąsz że jest za małe, żeby fundować mu teorie, które w praktyce mogą nie mieć zastosowania? Ja naprawdę Ciebie rozumiem, że nie próbuj tworzyć historii i nie wyprzedzaj faktów.

W odległości 5 km są tylko przedszkola - grupy integracyjne? Weź nie ściemniaj.

Gość do kinga stefanka
jak myślała ze bedzie inaczej to niech zabierze dziecko z przedszkola. nie ma obowiązku uczęszczania do przedszkola.

Dziecko agresywne nie powinno być w takim przedszkolu. Litości!! Takie dzieci potrzebują specjalnej uwagi, podejscia a przede wszystkim leczenia. Takie dzieci stanowia niebezpieczenstwo i dla siebie i dla osób przebywających z nimi. Kinga od stefana ma racje.jesteście tolerancyjne na odległość. Jak by waszemu dziecku ten agresywny p**********il za przeproszeniem krzeselkiem bo miał taki kaprys i mu wolno to od razu byście zmienily zdanie. Osoba niepełnosprawna a osoba stanowiącą zagrożenie to 2różne sprawy.

Dziecko agresywne nie powinno być w takim przedszkolu. Litości!! Takie dzieci potrzebują specjalnej uwagi, podejscia a przede wszystkim leczenia. Takie dzieci stanowia niebezpieczenstwo i dla siebie i dla osób przebywających z nimi. Kinga od stefana ma racje.jesteście tolerancyjne na odległość. Jak by waszemu dziecku ten agresywny p**********il za przeproszeniem krzeselkiem bo miał taki kaprys i mu wolno to od razu byście zmienily zdanie. Osoba niepełnosprawna a osoba stanowiącą zagrożenie to 2różne sprawy.

Ok ZUZA :) to może w ogóle wszystkich wariatów i dewiantów wypuścimy na wolność i będziesz się z nimi integrować :) W końcu to ie ich wina że tacy są i po co mają siedzieć w zamknięciu :p Będziesz sobie mogła ich wszystkich zaprosić na Wigilię:classic_cool: