Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama4latkaaa

Grupa integracyjna w przedszkolu, niech to szlag!

Polecane posty

Ok ZUZA :) to może w ogóle wszystkich wariatów i dewiantów wypuścimy na wolność i będziesz się z nimi integrować :) W końcu to ie ich wina że tacy są i po co mają siedzieć w zamknięciu :p Będziesz sobie mogła ich wszystkich zaprosić na Wigilię:classic_cool:

Ok ZUZA :) to może w ogóle wszystkich wariatów i dewiantów wypuścimy na wolność i będziesz się z nimi integrować :) W końcu to ie ich wina że tacy są i po co mają siedzieć w zamknięciu :p Będziesz sobie mogła ich wszystkich zaprosić na Wigilię:classic_cool:

Dziecko agresywne nie powinno być w takim przedszkolu. Litości!! Takie dzieci potrzebują specjalnej uwagi, podejscia a przede wszystkim leczenia. Takie dzieci stanowia niebezpieczenstwo i dla siebie i dla osób przebywających z nimi. Kinga od stefana ma racje.jesteście tolerancyjne na odległość. Jak by waszemu dziecku ten agresywny p**********il za przeproszeniem krzeselkiem bo miał taki kaprys i mu wolno to od razu byście zmienily zdanie. Osoba niepełnosprawna a osoba stanowiącą zagrożenie to 2różne sprawy.

Gość gość
weźcie pod uwagę że wszelka agresja p której autorka pisze jest na razie wyimaginowana, nikt nikogo jeszcze nie pogryzł, nie rzucił krzesłem itp i dobrze piszą dziewczyny autorka sama zapisałą dziecko do takiej grupy i nie nawet jak zmieniła zd nie musi tam chodzić.

Jak już mówiłam autorka nie ma powodu żeby zabierać swoje dziecko, które nikomu nie wadzi i jest normalne. No i właśnie , wszyscy są tolerancyjni dopóki ich dziecko nie trafi do grupy z takim agresywnym dzieckiem

Gość gość
oj kinga stefanka ale jesteś pusta. piszesz tak bez sensu, i jeszcze nie na temat zamiast pisać o tej konkretnej syt to o wszystkich wariatach swiata.

Gość gość
kinga to chyba autorka

Gość Mama Kochanego chłopaka
Do mamy 4 latka, Jestem mamą, Dziecka z Zespołem Aspergera, moje dziecko chodzi do zwykłego przedszkola, by potrafić w przyszłości zgrać się z grupą ( wiadomo ,że w tym schorzeniu najgorzej wypadają kontakthy społeczne ) Był grzecznym, kochanym spokojnym chłopczykiem, dopóki, nie zaczął chodzić jak to określiłaś Z NORMALNYMI dziećmi, teraz bije mnie, przeklina, ma gdzieś to co do niego mówię, bo tak go nauczyły NORMALNE DZIECI, więc najchętniej pozamykałabym, cytuję : ( ja jako normalna osoba i dorosła do tego jeszcze :) nigdy nie określiłabym dziecka z jakąkolwiek niepełnosprawnością jako mutant, i bachor ) pozamykałabym te normalne bachory którym wszystko się pozwala w klatkach :) Lecz się na głowę kobieto, tyle Ci powiem Jeszcze jedno, agresja u dzieci z problemami bierze się z problemów z rozumieniem pewnych przekazów, werbalnych i niewerbalnych, dla takich dzieci czesto przedszkole to chaos, ale jak się nauczą w miarę dobrze funkcjonować bez takiej grupy? Każdy się uczy, takie dzieci też się nauczą dobrych zachowań, ale potrzebują wiecej czasu, trzeba to uszanowac.

Gość gość
Oto ukazuje sie z setny raz POLSKA kraj pseudo katolicki i pseudo tolerancyjny....Ja autorko ciekawa jestem czy gdybys Ty miala dziecko z problemami czy chcialabys by bylo ono izolowane i czulo sie gorsze od innych dzieci? I w ogole ogarnij sie kobieto nazwalas to dziecko "bachorem" To wlasnie Ty masz jakies problemy a nie ono,a tak w nawiasie mowiac nic jeszcze sie nie wydarzylo,nawet nie wiadomo czy ten chlopczyk uderzy ktores dziecko w grupie,a Ty juz zamet siejesz.Cholera nie rozumiem tego,sami wy dorosli robicie problemy.

Gość gość
"Jak już mówiłam autorka nie ma powodu żeby zabierać swoje dziecko, które nikomu nie wadzi i jest normalne. " ma powód to ona obawia sie o bezpieczeństwo swojego dziecka. Wszystkim w tej grupie dobrze tylko ona jedna nawiedzona, niech wiec spada ze swoim dzieckiem do innego przedszkola.

Gość ZUZA!...
KingaStefankaFanka, to kompletnie nie o to chodziło. Jestem wrogiem wyprzedzania faktów i wrogiem ubliżania innym. To wszytsko. Skoro autorka postu nie ma możliwości skorzystania z innego rozwiązania, to nie ma sensu wyprzedzać faktów i układać sobie historii, bo się zamęczy z tego stresu.

O agresji autorka zostala poinformawana ze strony przedszkola więc ma prawo obawiać się za wczasu. Piszecie o tolerancji dla " innych" wiec znów popre kinge zestefanem bo ci inni to nie tylko chłopczyk s przedszkola.

Gość gość
no autorka zniknęła a raczej nie pisze bo brakło jej rzeczowych argumentów.

Gość gość
ja też pytam autorkę dlaczego nie zabierzesz swojego dziecka z tego przedszkola??? dlaczego w ogóle je tam zapisałaś?? ze swoim nastawieniem do ludzi chorych.

Gość ZUZA!...
Mama Kochanego chłopaka, te wszystkie Matki, które ubliżają i wyzywają dzicie nie zrozumieją Ciebie, bo przecież one są najważniejsze. Ty potrafisz się wczuć w sytuację matek dzieci zdrowych, ale one nie potrafią w Twoją i matek takich jak Ty. Klapki na oczach. Nic się jeszcze nie stało, a już historia na conajmniej 3 lata utworzona.

Gość ZUZA!...
Mama Kochanego chłopaka, te wszystkie Matki, które ubliżają i wyzywają dzicie nie zrozumieją Ciebie, bo przecież one są najważniejsze. Ty potrafisz się wczuć w sytuację matek dzieci zdrowych, ale one nie potrafią w Twoją i matek takich jak Ty. Klapki na oczach. Nic się jeszcze nie stało, a już historia na conajmniej 3 lata utworzona.

Gość Mama Kochanego chłopaka
KingaStefankaFanka - oj mój to akurat nie ma co trenować, bo mu nie podpowiadam że ma bić i się bronić, tylko iśćdo Pani gdy będzie konflikt, zresztą rozumie dużo więcej niż "normalne dzieci" :) Nie robi płaczu na całą salę bo ktoś mu wyrwał zabawkę, jest nauczony jak postępować i nigdy nie było z nim problemów. Problemy często są właśnie ze zwykłymi dziećmi, uważacie swoje, bo zdrowe, bo "normalne" za lepsze, na jakiej zasadzie :) ? Bo nie ma uszkodzonego mózgu, bo nie wykryto zaburzeń|? Trochę szacunku dla innych, dla innych dzieci, KAŻDE dziecko ma prawo chodzić do przedszkola, nabywać wiedzy i uczyć się zachowań społecznych w przedszkolu. Jeśli dziecko ma jakieś orzeczenie, przedszkole musi być do tego przygotowane. Więc nigdy nie powinno być problemu, by zdrowym, albo tym z problemami coś się stało.

Gość gość
dokładnie mój syn chodzi do normalnej grupy a nie raz z siniakiem wrócił. kiedyś dziewczynka ugryzła go do krwi bo nie chciał jej dac kredki którą malował.

Gość gość
Wiecie co czego tu oczekiwac od "zwyklej" matki jak sami pedagodzy czesto odsuwaja chore dzieci poprostu umywaja rece nie chca brac problemu...Przyklad? mam przyjaciolke ktorej corka ma cukrzyce typu1 kazdy pewnie wie co to za choroba i jak trzeba sie przy niej pilnowac a juz na pewno takie male dziecko i co? Malej nigdzie do przedszkola nie mogla zapisac bo zadno przedszkole w poblizu jej miejsca zamieszkania nie chcialo brac odpowiedzialnosci!!! To jest poprostu skandal.Znalazla w koncu przedszkole wlasnie integracyjne ktore mala przyjelo,ale jest ono na drugim koncu miasta,prawie godzine zajmuje jej dojazd tam :(

Gość gosc de
Jak dobrze ze moje dzieci wychowuja sie z dala od polskich glupich matek.w kraju w ktorym mieszkam szanuje sie chorych ludzi jest ich pelno na ulicach jak i w szkolach.To polska wlasnie,jestem zalamana.

Gość gość
autorko wrzuc na luz poki co twoje dziecko nie chodzi do przedszkola ,a to ze w domu jest grzeczne to jeszcze nic nie znaczy zeby pozniej nie bylo tak ze twoj malty bedzie bij itp.....znam sporo takich przypadkow w domu aniolek a w przedszkolu szatan

Gość gość
autorko, tak się składa, że trochę mam do czynienia z tematem i strasznie boli mnie ton, w jakim się tutaj wypowiadasz ty i wiele innych osób. Z mojego doświadczenia wynika, że to "normalne" dzieci sprawiają więcej problemów, niż "głupki", "mutanty" i jak tam sobie określacie dzieci niepełnosprawne. Zresztą trudno, by te "normalne" dzieci były w porządku w momencie, gdy wywodzą się z domów pełnych uprzedzeń, w których w taki sposób można wypowiadać się o osobach, które w jakiś sposób odbiegają od średniej. Dzieciaki z Zespołem Aspergera, autyzmem, Zespołem Downa itd itd często świetnie funkcjonują w grupie i niczemu nie przeszkadzają, zwłaszcza, że jeden z dwóch nauczycieli w grupie ma być ich opiekunem. Życzyłabym sobie, żeby każde z dzieci miało do czynienia z jakimś rodzajem inności, choćby po to, by łatwiej było mu ją przyjąć. Niestety, dość często spotykam się z sytuacjami, gdy "zdrowe" dzieci potrafią wyśmiewać rówieśników bo mają wadę wymowy, wytarte ubrania. I te wyśmiewające dzieciaki później robią słodkie minki do swych rodziców, którzy uważają ich za pępek świata i w życiu nie wierzą, że ich cudo potrafi również być małym agresorem. I najważniejsze - nikt nie zmusza do zapisania dziecka do grupy integracyjnej. A gdybanie o tym, co może zrobić obce dziecko naszemu dziecku jest co najmniej śmieszne. Podejrzewam, że łączy się to z sianiem nienawiści w stosunku do kogoś, kogo jeszcze na oczy się nie widziało. Bardzo dobry początek i tworzenie odpowiedniego nastawienia dziecka do innych dzieci....

Gość gość
Jak to się mówi , w dzisiejszych czasach najgorsza jest agresja werbalna i co się dziwić że najmłodsze dzieci ją stosują skoro tu na tym temacie zdrowe matki zdrowych dzieci ją stosują! Śmietnik emocjonalny.

Gość gość
Autorko współczuję. Do mojego syna do klasy chodzi taki bachor. Nie ma papierów-jest po prostu agresywny. W 2 kl rodzice zrobili zebranie z wychowawcą na temat tego chłopaka ale to nic nie dało, nie mogą nic z nim zrobić. Dziunia i allium nie macie pojęcia o czym piszecie. Jak twoje dziecko wróci z przedszkola z podbitym okiem będziesz inaczej śpiewała

Gość gość
I ten chłopak nie tylko bije,wyzywa,popycha. Niedawno pokopał wszystkie plecaki. Mleko które w nich było zalało książki i zeszyty.

Gość gość
ale ten bachor jest "normalny" nie ma papierów, nie chodzi do klasy integracyjnej czyli właśnie o tym tu piszemy że takie agresywne dziecko zawsze może się zdarzyć i nikt nie mówi że się cieszy że ma z taką agresją do czynienia. ale autorka i kinga stefanka od razu wiążą agresję z niepełnosprawnością, upośledzeniem umysłowym.

Gość gość
a poza tym to jest inna syt wiadomo że do szkoły trzeba chodzić a do przedszkola nie wiec autorka może wypisać swoje dziecko i siedzieć z nim w domu.