Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za-duzo-kotow

tabletki "ludzkie" dla kocicy ??

Polecane posty

Gość za-duzo-kotow

Już od wielu lat jestem posiadaczką wielu kotów obecnie mam 1 dużego kota , i 2 kocice ( z czego jedna urodziła 5 młodych) Nie stać mnie na sterylizacje , a do weterynarza mam jakieś 8 km (dodam,że nie mam samochodu) a nie chce dopuścić żeby druga kocica się okociła . Znacie jakieś tabletki (dla kobiet) które mogłabym podawać kocicom ?

Gość gość
owszem , są tabletki "ludzkie"które można podawać kotom :) ja mam 2 kotki i maleńkiego kocurka :) kiedy moje kotki zaczynają rujkę idę do lekarza po tabletki "na rujkę" koszt ok. 1,5-2,00zł/szt. i któregoś razu zorientowałam się,że są one baaaardzooo podobne do moich-przepisanych przez lekarza gin na regulację 2 fazy cyklu z powodu niedomogi progesteronowej.Wyglądały identycznie i po przyjściu do domu porównałam je- to samo!!!ten sam lek!!! Te tabletki to Prowera,jednak są on tylko na receptę,no ale całe opakowanie wyjdzie ci oczywiście korzystniej ,niż jakbyś kupowała u weta po jednej szt. Miałam też swojego czasu przepisany Orgamentil - takie samo działanie,na to samo "moje"schorzenie,z tym ,że lekko różniący się składem op Prowery- poczytałam w necie i podałam kotce-podziałało,ale miałam wrażenie ,że wyciszenie trwało dłużej niż po Prowerze.

Gość gość
koszt sterylizacji to 100 zł,a wasze pomysły na podawanie kotom tabletek dla ludzi są debilne. poza tym sterylizację przeprowadzisz raz i zapomnisz a tabletkę kiedyś dasz za pozno i kocica ci kotki przyniesie.Lepiej je w worek wsadzic i zakopac niz raz stówe wydać?