Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Armaid

farbować włosy henną czy zwykłą farbą chemiczną?

Polecane posty

Gość Armaid

hej:) do tej pory rozjaśniałam włosy. teraz mam zniszczone więc postanowiłam wrócić do naturalnego- brązowego. zastanawiam się czy farbować włosy henną czy zwykłą farbą? henna podobno odżywia włosy, nadaje im połysk, jest tańsza niż farba. ale słyszałam że po hennie trudno przeżucić się z powrotem na farby co radzicie?

Gość gość
Henną, i nie ma żadnego problemu potem z farbowaniem chemicznym, o ile oczywiście używasz prawdziwej i czystej henny. Ale jak spróbujesz henny to o chemicznych zapomnisz ;)

gościu wyżej- a czemu jak zaczne farbować henną to o farbie zapomnę? o i czy wiesz może czy henna z firmy venita to czysta henna?

Gość gość
Nie, Venita to nie jest henna, to farba chemiczna z dodatkiem henny. Henna to Khadi, mieszanki z Mazideł. A zapomnisz, bo mimo uciążliwości farbowania ziołami włosy są po tym tak ładne i zdrowe, że nie ma porównania z efektem po jakiejkolwiek chemii. Wiem, co mówię, chemicznymi farbowałam przez prawie 10 lat, henną od dobrych 2 lat.

Gość gość
dzięki a wiesz gdzie kupić khadi? bo w rossmannie nie ma khadi a w mniejszej drogerii jest tylko venita

Gość gość
Ja kupuję przez net po prostu :)