Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justi3d

Dieta 3D Chili - kto ze mną?

Polecane posty

Gość Justi3d

Witam, kilka dni temu kupiłam dietę 3D chili, przeczekałam weekendowe grillowanie i od dziś zaczynam. Jak ktos jest chętny do wspólnego odchudzania, zapraszam :)

Gość gość
Czesc, ja jestem chetna :]

Ja właśnie zjadłam sniadanie, kefir z bananem i cynamonem. Teraz mam jeszcze wypić ta herbatę z imbirem, imbiru nienawidze, to jedyna rzecz która w tej diecie mi przeszkadza, wszystkie pozostale przepisy i składniki sa jak najbardziej dla mnie. Ale bede próbowala, nie chce rezygnowac z imbiru, bo poprawia metabolizm :) zobaczymy

Gość gość
Justi, a mozna przy tej diecie jesc pieczywo? I czy po 18 szlaban na wszystko? Bo bez pieczywa i jedzenia po 18 chudne bez diety, ale niestety nie wytrzymuję:(

Gość gość
jak ten imbir pijecie albo jecie? cynamon,chili i imbir ...podajcie jakieś przykłady z czym to można na szybko spożywać ?! gorzej chyba z chili ups...pali jak diabli ale napiszcie co z czym ?

Gość gość
Tania dieta to MŻ mniej jeść

hejka, diete kupilam za 39zł, jest wstep, opis przypraw, itd a pozniej jest rozpiska na 28 dni, po 5 posilkow dziennie. Jesli chodzi o pieczywo, to juz drugiego dnia sa na ostatni posilek 2 kromki razowego chleba z serkiem kanapkowym light zamiast masla, poledwica z kurczaka i kilkoma plasterkami zielonego swiezego ogorka, to posypujemy pieprzem i ziolami wloskimi. Nie zauwazylam nic o godzinie ostatniego posilku. Ja rozplanowalam posilki co 2-3 godziny, wiec ostatni wyjdzie mi ok. 19tej. Ci do imbiru, kupilam swiezy i starlam do herbaty, jak sie kupi diete w necie wszystko jest dokladnie rozpisane. Choc raczej nie jest do dieta indywiduzlna, bo wersje na maila dostalam zaraz po jej zamowieniu.

chili jest np z sokiem pomidorowym, mięta swieza z woda, cynamon z jogurtami, kefirami itd, a poza tym normalne posilki, ruz z warzywami i kurczakiem z przyprawami, zupy z przyprawami, ryba z warzywami i przyprawami itd.

Gość gość
a można od biedy imbir w proszku?

nie wiem podany jest swiezy, tak jak i mieta, reszta to przyprawy w proszku

Gość gość
Ja polecam świeży imbir, ukroić sobie kawałek , obrać ze skóry wiadomo i zalać gorącą wodą, codziennie rano, jak tylko wystygnie to wypić, bardzo poprawia przemianę materii :)

ja starlam do herbaty, ale zostal na dnie, dal herbacie ostry smak, niecierpie imbiru, ale poswiece sie :)

Gość gość
ale ponoć imbiru nie obiera sie ze skóry właśnie w niej cała moc

Z tego co wyczytałam, pisze ze 19-20 godz na ostatni posilek to nic złego :) wiec jak bede konczyla o 19 to jest dla mnie w sam raz. Wiec jak dolacza sie ktos czy nie ma chetnych? Idę gotować ryż na obiad :)

Gość gość
A gdzie ja mzns kupic i czy kazdy moze ja stosowac? czy sa jakies przeciwskazania

Gość gość
Dzieki

pisze tak. jesli chorujsz na wrzody zolądka, refluks, jakakolwiek inna chorobe przewlekla, cierpisz na nadcisnienie lub masz choroby zwiazane z watroba, trzustka, jelitami, lub zoladkiem skontaktuj sie ze swoim lekarzem i spytaj, czy nie ma przeciwwskazan do stosowania diety 3d chili. Ja tam sie nie zna, ale wole taka diete bo jest bardzo urozmaicona, niz takie jednoskladnikowe, albo glodowki, albo tym bardziej takie co trzeba sie gimnastykowac zeby zdobyc produkty. Tu jest wszystko co kupi sie w 1 lepszym sklepie, musialam jedynie dokupic swiezy imbir, swieza miete. Fajne jest tez to ze jak nie pasuje nam sniadanie z dnia 1 to mozna zamieniac je na sniadanie z innych dni. Tak samo z przekaskami czy obiadem, mozna je zamieniac. Obiad na inny obiad. Przekaske ktora nam nie pasuje na inna itd.

Gość jakatakajaa
Mozecie mi napisac czy ona jest dopasowana do kazdego czy taka sama

wpisujesz przedzial wiekowy, tryb zycia i cos tam jeszcze bylo i na tej podstawie sa wysylane zestawy. nie wiem jak bardzo roznia sie od innych.

Gość gość
te diety sa praktycznie identyczne dla wszystkich ja nie jadłam imbiru ani grapefrutów bo nie lubię ,ani kawy z kardamonem a poza tym ok schudłam 4kg

Za mną pierwszy dzien, zbyt pozno zaczelam dzis dzien i niezbyt moglam nadazyc z posilkami. Salatki ktora miala byc na kolacje zjadlam moze z 1/3. Po obiedzie czulam sie taka najedzona, ze pozniej dlugo na nic nie mialam ochoty. Takze jak dla mnie porcje sa wielkie... zobaczymy jakie beda efekty jesli nie skusze sie na moja ukochana czekolade. Robie odwyk :)

Gość gość
następne nic nie warte gówno!

Po 1 dniu waga ma sie 0,8 kg mniej. Wczoraj czulam sie pelna po tych posilkach. Jestem zadowolona, dzis dzien 2 :) Za mną serek ziarnisty z papryką i szczypioremm pieprzem i ziolami prowansalskimi, pychota.

tak sie czuje jakbym wogole nie byla na diecie, posilki sa w sam raz, ciagle cos innego, super. Przekaska- kefir z cynamonem bardzo smaczny, wlasnie szykuje kus-kus z chili na obiad.

wczoraj ok, jedynie ze wzgledu na upal, zamiast wypic na 2 przekaske sok pomidorowy z chili, zjadlam zmrozonego jogurta. Poza tym ok, dzis dzien 3. szkoda ze nikt nie jest na tej dietce ze mna

Gość ewa619
Cześć ja jestem na tej diecie, dziś mam 15 dzień, jak na razie z wagą mi słabo idzie bo nawet nie zleciał mi kilogram możliwe ze leci powolutku w centymetrach, będę musiała się pomierzyć. Nie ukrywam ,że nie ćwiczyłam ale się wziełam trochę biegam i ćwiczę z Ewą Chodakowską ,może akurat coś drgnie. Zazdroszczę tylko tym co spadło 4 kg w tydzień to mnie załamuje do dalszej walki, ale się nie poddaje i walczę dalej. Trzymam kciuki za dziewczyny które są na tej diecie. Pozdrawiam

Gość gość
Chili.czyli jest tam kapsaicyna , ona powoduje ten piekący smak może szkodzić bo pali w żoładku i przełyku, daje uczucie zgagi i palenia warto wiedzieć że na to przykre pieczenie pomaga wypicie mleka

u mnie niby dzien 9, ale weekendem zawalilam, byl gril, piwko, poza tym nie jest zle, wczoraj waga pokazala 1,1 kg mniej. Tylko ja praktycznie rezygnuje z ostatniego posilku. Pozno wstaje, pozno zaczynam, a po obiedzie zwykle mam taki brzuch. Wczoraj robilam tego kurczaka z pieczarkami w curry, smaczny, ale jak tego duzo. Zamieniam posilki, bo czasem nie wszystko mi pasuje, czasem czegos nie mam, w upal np. nie mialam ochoty na sok pomidorowy z chili, zjadlam wtedy zmrozonego jogurta spoza diety. Opieram sie na niej, ale modyfikuje czasem. Super ze jest ktos poza mna :)