Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szczyt głupoty

Nie pamiętam czy wzięłam tabletkę, a zgubiłam opakowanie

Polecane posty

Gość Szczyt głupoty

Witam. Od trzech lat biorę tabletki Femodene i nigdy nie zdarzyło mi się pominąć żadnej z nich aż do wczoraj...Nie pamiętam czy wzięłam wczoraj tabletkę, a nie mogę tego sprawdzić, bo opakowanie mi wyparowało. Jestem w trzecim tygodniu przyjmowania tabletek i dzisiaj powinnam wziąć 21, ale żeby było jeszcze fajniej to zgubiłam opakowanie. Czyli w skrócie: wczoraj powinnam wziąć 20 tabletkę, ale nie pamiętam czy ją wzięłam, a kiedy wieczorem sięgnęłam ręką na stolik, to opakowanie mi wyparowało. Dziś powinnam wziąć 21, ale opakowania jak nie ma tak nadal nie ma. Dodatkowo dnia 19 współżyłam. Nie wiem, co mam robić. Najbardziej jestem za tym, żeby wziąć tę 21 z nowego opakowania ( bp być może jednak wzięłam), odłożyć je na wypadek, gdyby taka sytuacja się powtórzyła i zacząć nowy blister bez robienia w przerwy. I teraz pytanie. Czy jest ryzyko zajścia w ciążę? Być może wzięłam tę nieszczęsną tabletkę, ale nie jestem pewna i stąd moje pytanie.

3 lata bierzesz tabsy i nie wiesz co zrobic w przypadku pominięcia tabletki z 3 tygodnia?Bo jeśli nie wiesz czy wzięłaś to traktujesz jakbyś nie wzięła.

Gość Szczyt głupoty
Wiem jak należy postępować, ale po prostu wystraszyłam się, bo zawsze miałam pięć alarmów w telefonie i wcześniej nie zdarzyła mi się taka sytuacja. Bardzo się pilnowałam. Ale w każdym razie dzięki za odpowiedź.

Ok:) Po prostu potraktuj ten dzień jako pierwszy dzień przerwy i bedzie git-licząć od tego dnia 7 dni przerwy (łacznie z tym dniem) i na ósmy dzień kolejne opakowanie i już.

Gość szczyt głupoty
Jeszcze raz bardzo dziękuje za pomoc. Potraktowałam, to jako nie wzięcie tabletki I dla świętego spokoju nie zrobię przerwy, żeby mieć pewność, że zachowałam płynność ochrony, bo znając zaraz zaczne sobie wmawiać, że jestem w ciąży :-).