Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy nie jestem za stara

Polecane posty

Gość gość

Mam 34 lata 2 dzieci ale zastanawiam się nad jeszcze 1 czy nie jestem za stara

Gość gość
NIE ,nie jesteś za stara .

Gość gość
Ale Ja jeszcze nie mam 40+ mam raczej 30+

Gość gość
Nie nie jesteś. Moja Mama urodziła najmłodsze dziecko w wieku 42 (pierwsze jak miała 22), a ja jeszcze nie urodziłam pierwszego w wieku 35 :)

Gość *ks*
ja będę miała jutro 32 i staram się o pierwsze, więc ty jak na 3, to napewno nie jesteś za stara :D

Gość niewielkaaaa
Nie, zbyt stara jeszcze nie jesteś, szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że masz już dwoje dzieci. Oczywiście, z wiekiem rośnie ryzyko pojawienia się różnorakich chorób u dziecka, ale teraz wiele pań decyduje się na pierwsze dziecko w Twoim wieku, więc nie ma co narzekać :)

Gość gość
Pocieszyłyście mnie troszkę bo jak rozmawiałam z dziewczynami to powiedziały że one już są za stare na dzieci, a poza tym mają spokój bo dzieci same sobą się zajmują ,po co odnowa bawić się w pieluchy.

Gość niewielkaaaa
Pamiętaj, że dla niektórych "zabawa w pieluchy" to istny koszmar, a dla innych najpiękniejszy okres w życiu :)

Gość gość
niewielkaaaa co do chorób to prawda że ryzyko wzrasta ale Ja mając 29 lat byłam w ciąży niestety dziecko było chore i zmarło wiec w każdym wieku jakieś ryzyko jest :)

Gość gość
absolutnie nie !!!!! jak masz możliwości to planuj dzieciątko :)

Gość niewielkaaaa
Naturalnie, czasem bardzo młode matki rodzą chore dzieci. Chodziło mi bardziej o to, że z wiekiem (po 25 r. ż. matki) krzywa urodzeń chorych dzieci dość g***townie rośnie. Mimo wszystko, z biologicznego punktu widzenia najbardziej odpowiedni wiek do rodzenia (ze względu na małe prawdopodobieństwo chorób u dziecka) to 18 - 25 lat.

Gość gość
Dzięki planować nie będę ale też nie będę się zabezpieczać uda się będę się cieszyć natomiast jeśli nic z tego nie wyjdzie to trudno :)

Gość gość
I to jest bardzo dobre podejście :)

Gość gość
powodzenia ! :)

Gość gość
;) nie jesteś choć pewnie wg opini Polek to po 30 nie wolno miec dzieci he he ja mam 39 i jestem w ciazy no ale mieszkam w bardziej cywilizowanym kraju,gdzie ciąza po 40 jest jak najbardziej normalna;)) powodzenia

17.06.13 [zgłoś do usunięcia] gość Nie nie jesteś. Moja Mama urodziła najmłodsze dziecko w wieku 42 (pierwsze jak miała 22), a ja jeszcze nie urodziłam pierwszego w wieku 35 usmiech.gif chyba jestes moją siostrą;)

Gość gość
Jesteś za stara. Wszystko zależy od mentalności. Jak się nad tym zastanawiasz, to już po Tobie - babcia z Ciebie. Ja mam 34 i za 3 lata staram się o pierwsze ;D

Gość gość
Mam 33 lata i jestem na koncowce 3 ciazy, a planuje jeszcze jedno - nie jestes stara uwierz!!!:)

Gość gość
Nie, nie jesteś za stara i nie przejmuj się gdy ktoś ci powie, że jesteś. W Polsce istnieje przekonanie, że kobieta w wieku 30 lat to już starsza pani xp

Gość gość
dziewczyno ja mam 30 lat i będę miałą za 2 miesiące pierwsze dziecko. Na pewno nie jestes za stara - bez przesady

Gość gość
Dlatego tak jest ze mnostwo Polek zachodzi w nieplanowana ciaze jeszcze na studiach badz nawet w szkole, a jak wiadomo mlodym osobom wiek 30 lat konarzy sie z wiekiem podeszlym. Ja mam 32 lata i czuje sie bardzo mlodo, a tez staram sie o trzecie dziecko.:)

Gość gość
" W Polsce istnieje przekonanie, że kobieta w wieku 30 lat to już starsza pani xp" Nie,a moze jednak troche przesadzasz? Chociaz sam fakt zalozenia takiego tematu daje ci troche racji :-D

Gość gość
Moja sasiadka ma 45 lat i w zeszlym tyg.urodzila zdrowego chlopczyka,no ale ja nie mieszkam w Pl a tu miec dziecko w poznym wieku to normalka,nikt niczemu sie nie dziwi.Ja mam 41 lat i gdyby nie moja choroba to na pewno jeszcze jedno bym miala,ale niestety nie moge ryzykowac,a Ty autorko jak jestes zdrowa to nie masz nad czym sie zasnatawiac :) Powodzenia zycze

Gość gość
Powiem tak-nie wiem o jakim kraju piszesz,ale tak grubo po czterdziestce to jest zawsze przypadek specjalny.

Gość gość
ciaza po 40 to przypadek specjalny?o mdr zapraszam do Francji,zmienisz zdanie sama mam 39 i rodzę za2 miesiace,moj kolezanka 41 lat urodzila zdorwego syna0i to bylo jej 1 dziecko bez pzresady drogie rodaczki,ciaza po 40 to nic nadzwyczajnego i zande wielkie ryzyko jak trabia ,ot ciaza jak kazda inna