Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chudzina123

luty 2014 :)

Polecane posty

Gość chudzina123

hej dziewczyny! w sumie jestem tu pierwszy raz ale podczytywałam to forum i postanowiłam załozyć wątek bo nie widzialam takowego :P a wiec zapraszam dziewczyny, ktore niedawno dowiedziały się , ze beda mamami tak jak ja:)

Gość gość
nie ma zadnych chetnych dziewczyn, ? bo wiem, ze wiekszosc juz ma swoje "kolezanki" w innych topikach

Gość gość
Juz jest tenat luty 2014

Gość Tasiorek......
No hej , ja tez mam termin na luty. Idę w środę do lekarza na potwierdzenie. Nie mogę się doczekać.

Gość Elmary
Melduje sie :) termin na 20 lutego :)

Gość gość
A ja właśnie dostałam krwawienie i silne bóle. Na razie leżę w łóżku na efferalganie. Konsultowałam to z lekarzem

Gość Tasiorek......
Jak się czujecie Dziewczyny? Ja na szczęście mdłości nie mam, ogólnie dobrze się czuję, często sikam..... Boję się tylko bo mam dwuletniego Synka, którego muszę czasem podnieść, przenieść...

Gość cytrynka963
hej chudzina :) nie moge wkleic linku,bo pisze z tel,ale wpisz sobie w wyszukiwarce,bo juz istnieje temat.Ja,rowniez,mam termin lutowy! Witam w klubie i do tego chudzinka,jak ja,hihi :)

Gość Tasiorek......
to trzymaj się tam gość 21.22 oby wszystko było ok

Witam was :) Widziałam już temat na luty 2014 i nawet pisałam tam kilka razy, ale na razie nie potrafię się tam "odnaleźć". Więc może będę pisać z wami :) Tasiorku - ja też mam synka dwuletniego i też go czasami noszę, bo nie mam wyjścia. Ale myślę, że póki po takim podnoszeniu nie masz twardego "spiętego" brzucha i nie zaczyna cię boleć podbrzusze, to nic złego się nie dzieje.

Gość Tasiorek......
No mam nadzieję, a Wy byłyście już u lekarza? widziałyście serduszka?

Gość gość
jestem, fajnie, że ktos napisał :P a więc u mnie równiez bez objawów, tylko czesto odwiedzam wc i jestem troche bardziej zmeczona, ponadtto to nic, gdyby nie spozniajaca sie @ to nawet nie podejrzewałąbym ciazy D: ja jak byłam u ginka to mowila ze za szybko i jeszcze nic nie widac. Mialam isc w tym tygodniu, ale w necie czytalam , ze w 6 tyg napewno juz bedzie widac wiec poczekam jeszcze. No dziewczyny to teraz Wy mówcie jak znosicie pierwsze tygodnie :)

Gość chudzina123
ta wyżej to ja :D ale jestem roztargniona :D

Ja jestem w 7 tygodniu, a do lekarza wybieram się za tydzień, czyli 8 tydz. Mam lekkie mdłości i czasami "napięty" brzuch (głównie wieczorami), senna zmęczona też ostatnio jestem, ale to chyba bardziej wina pogody, niż ciąży. Jeśli cały 1 trymestr będzie tak wyglądał, to będę wniebowzięta, bo początek pierwszej ciąży znosiłam znacznie gorzej.

Gość Elmary
Hej Z moich objawow czestsze sikanie no i zmeczenie, dzisiaj troche mnie mdlilo, bol piersi no i delikatne bole podbrzusza od czasu do czasu chociaz juz coraz rzadsze. Nie moge uwierzyc ze jestem w ciazy staralismy sie od wrzesnia, tak sie cieszymy!:)

Gość chudzina123
i jak tam dziewczyny sie czujecie? dzis odebrałam wyniki krwi i moczu bo robilam do pracy i martwia mnie wyniki bo we krwi mam MPV powiekszone norma to 8,0-11,00 a ja mam 11.8 i w moczu bakterie nomra to <400 a mam 6672 ! ponadto śluz moczu tez powiekszony o 6 jednostek i nabłonki płaskie. to coś powaznego? znacie sie na tym ?

chudzinka - śluz i nabłonki to chyba tylko "zanieczyszczenie". A nie czułaś, że masz jakieś zapalenie? Nie piecze cię nic, nie chodzisz częściej siku? Jeśli chodzi o MPV, to nie wiem, ale na twoim miejscu nie martwiłabym się na zapas. Niektóre wskaźniki dla kobiet w ciąży mają inne zakresy, więc możliwe, że wszystko jest w porządku. Dziś mam niestety jeden z gorszych dni, bo mdłości mnie męczą od rana. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe i że już jutro będzie lepiej... Ech, kogo ja oszukuję... ;)

Gość chudzina123
<

Gość chudzina123
<

Gość chudzina123
<

Gość chudzina123
<

Gość Elmary
Witajcie z rana:) działa dzisiaj to forum!? Co u was słychac? Ja właśnie piję kawkę i jem śniadanko, mam dzisiaj trochę roboty w domu, kupiliśmy parę nowych rzeczy i trzeba je pozakładac, pomontować, poustawiać itd. Mąż w pracy więc chciał nie chciał ja się tym muszę zająć. A wam jak mija czas?jakieś plany na dziś?:)

Gość Elmary
Idę później zarejestrować się do lekarza na poerwszą wizytę. Myślałam o wczesnym usg ale to w sumie kiepski pomysł, jakoś wytrzymam do 12 tygodnia. CHociaż powiem wam że jak do tej pory czas mi pędził tak teraz wlecze się i wlecze...

Gość gość
zapraszam mamy (te przyszłe także) i maluchy na zdjęcia (cena tylko 250zł) facebook.com/studiopinezka studiopinezka.pl

Gość chudzina123
witaj elmary ! :) ja niestety cały dzien w pracy, te 12h mnie kiedys wykonczą, zasypiam na stojąco;/ czemu bedziesz tak długo zwlekac z pierwszym usg? nie lepiej iść szybciej? w sumie zaczynam 6 tydzien i mam w planie isc w przyszłym tyg. wtedy zobacze juz fasolke i bijace serduszko :) fakt ,gdy dowiedziałam sie o ciazy, mi rowniez momentalnie czas zaczal wolniej plynąc

Gość gość
Nie ma sensu tak wcześnie robić usg bo i tak przezierności karkowej i płci jeszcze się nie da określić, więc ja sobie odpuszczam. Musiałabym iść prywatnie a nie bardzo też mam czas bo też pracuję. Poza tym to nie pierwsza moja ciąża i podchodzę do niej już bardziej na luzie. Elmary:)

Gość Elmary
Chudzina jak myślisz bedziesz do końca pracować? Mi jest ciężko pracuję cały czas na nogach i w stresie a tu dopiero 5 tydzień :O czy tam szósty.

też niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Termin mi wyjdzie gdzieś na 22 lutego, wiem, bo z pierwszym synem miałam identyczną datę ostatniej miesiączki, tylko 5 lat wcześniej :) Mam jeszcze w domu szalonego dwulatka, więc jestem trochę przerażona tym, co mnie czeka. Do lekarza omówiłam się na 1 lipca. N razie jestem jeszcze w lekkim szoku. Jak zobaczę to uwierzę :) Ktoś pisał, że wybiera się na pierwszą wizytę w 12 tc. To chyba nie najlepszy pomysł, jeśli przysługuje ci becikowe :) Przy składaniu wniosku trzeba dostarczyć zaświadczenie, że było się pod opieką lekarską od co najmniej 10 tc.