Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cziizys

Chyba w końcu założę konto na sympatii

Polecane posty

Królu forum Pamiętaj, że są wyjątki od reguły Dla mnie wygląd zewnętrzny ma drugorzędne znaczenie. Bardziej ciekawi mnie to co dana osoba ma w głowie, a tego zazwyczaj nie widać.

Gość cziizys
Charakter czasami sprawia, że przyciąga nas osoba, która nie wydawała nam się wcześniej atrakcyjna fizycznie, ale oczywiście wszystko w rozsądnych granicach ;)

Właśnie o to mi chodzi. Nigdzie nie napisałam, że wygląd nie ma znaczenia. Ma, ale jak dla mnie drugorzędne. Nie chcę nikogo skreślać, bo np. nos mi się nie podoba, kolor włosów lub odstające uszy.

Gość gość
czyziis>>> wygląda jakbyś był trochę zdesperowany. To, że spotkasz się z dziewczyną z internetu nie oznacza, że zostanie już twoją żoną. Z takim nastawieniem kiepsko to widzę. Proponuję spotkać się na kawę, spacer i miło spędzić czas. Masz rację, że nie warto gadać kilka miesięcy przez internet. Lepiej sie spotkać w krótkim czasie i sprawdzić, czy sobie odpowiadacie. Jak złapiecie nić porozumienia, to jakieś zdjęcia zejdą na dalszy plan :) p.s. poza tym 30 dla faceta to najlepszy czas - jest już dojrzały, często stabilny finansowo, więc jak najbardziej nadaje się na partnera, ojca :P Kobiety mają gorzej, zwłaszcza w Polsce, gdzie dziewczyna 30 letnia bez męża i dzieci jest przegraną dla społeczeństwa...żal

Gość 32_idotegooptymistka
Blisko Poznania mieszkam.

Dziekuje 'Panu' czizys za odp. (jaka kultura) oraz takt i już się nie dziwię,że wypadkową takiego traktowania ludzi jesteś sam. Ciekawe dlaczegoś taki wybredny? ;) Życzę powodzenia, niezbędne będzie.

Gość kaptan
Mam już doświadczenie na kilku takich portalach, więc dodam coś od siebie. Zakładanie konta na pewno nie jest aktem desperacji. I raczej nikt nie powinien się z tego śmiać. Kiedyś może i tak, bo było to coś bardzo mało popularnego i traktowane było jako faktycznie coś dziwnego i było to tylko dla tych, którzy nie potrafili nikogo zapoznać w realnym świecie. Ale teraz portale randkowe są na porządku dziennym, po prostu ludzie mają za mało czasu i nie mają możliwości poznawania nowych ludzi. A portale mają to do siebie, że w jednym miejscu jest mnóstwo osób zadeklarowanych jako single, które są gotowe na poznanie drugiej osoby. W realu nie wiem gdzie mielibyśmy taką okazję... Ważną kwestią jest sprawa "płatny czy darmowy portal?". To w dużej mierze zależy od zamiarów oraz od cierpliwości. Prawda jest taka, że jak ktoś chce poznać kogoś normalnego, gotowego na poważniejszy związek, to powinien zainwestować pieniądze w płatny portal. Sam przerabiałem też darmowe portale... Fakt, można tam spotkać kogoś normalnego, ale trzeba spędzić tam o wiele więcej czasu i przecedzić zdecydowanie większą grupę osób. Po prostu tam może profil założyć sobie każdy. Później sporo osób o tym zapomina, a my piszemy do dziewczyn, które już w ogóle nie zaglądają na portal. Inna sprawa, że ktoś może założyć sobie tam konto dla jaj, żeby pożartować sobie albo zobaczyć jakie będzie miał/miała powodzenie. Na płatnym czegoś takiego nie ma, tam są osoby, które płacą, ponieważ naprawdę szukają kogoś, z kim mogliby spróbować stworzyć związek. Co do zdjęć, to nie ma obowiązku zamieszczania ich. Ale fakt, że zdjęcie znacząco zwiększa szanse, że ktoś się do Ciebie odezwie. Najlepszy patent wyczaiłem na mydwoje, gdzie zakotwiczyłem na dłużej. Tam możesz dodać zdjęcie, ale udostępnić je tylko dla wybranych osób. I wtedy dla wszystkich widoczne jest Twoje zdjęcie, ale zamazane (jakby za dużą mgłą), co oznacza, że zamieściłeś zdjęcie, ale udostępnisz je tylko osobom, które jakoś lepiej poznasz. I to już nie zniechęca innych osób, bo wiedzą, że to zdjęcie jest, a zobaczą je może w późniejszym terminie. Ważniejsze są wspólne zainteresowanie, wspólne dopasowanie itp. Wygląd zewnętrzny jest jakby na drugim miejscu. Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania, służę pomocą;)

Gość cziizys
32_idotegooptymistka, skąd Twoja frustracja? Nie jestem tu stałym bywalcem, więc będąc człowiekiem najwyższej kultury osobistej, nie jestem wstanie być jednocześnie wróżbitą i przewidzieć, że mam od Ciebie jakąś odpowiedź, przepraszam jeżeli Twoja cierpliwość się skończyła, ale myślę, że powinnaś mieć więcej wyrozumiałości do osób, o których nic nie wiesz;) kaptan dzięki za odpowiedź, brzmi to wszystko dość przekonująco, jeżeli tu zajrzysz, to napisz mi jeszcze jak to widzisz pod względem takim, że jak rozumiem, piszesz na tym portalu z kilkoma kobietami, starając się je poznać, czy to nie jest trochę tak jakbyś się spotykał w jednym czasie z różnymi dziewczynami w realnym świecie? Czy piszesz po prostu z jedną i jak uznajesz, że to nie ta, to szukasz następnej? Chodzi mi o zwykłą uczciwość, czy po prostu internet kieruje się jakimiś swoimi prawami, gdzie jakieś zachowania są akceptowalne, choć nie są w zwyczajnym świecie?

Gość kaptan
Wiesz co? To jest tak. Jak byłem na tych darmowych portalach, to tam na porządku dziennym jest wysyłanie wiadomości do wielu osób. Dlatego tam też nie krępowałem się rozmawiać z kilkoma dziewczynami za jednym razem. Po prostu wiedziałem, że tam rozmowa jeszcze o niczym nie świadczy, bo one też rozmawiają z wieloma facetami i póki co nie spotkamy, to nie mam co liczyć na wyłączność (chociaż po spotkaniu też był z tym problem...). I nie podobało mi się to. Źle się czułem, że ja zaczynam angażować się w jakąś dziewczynę, ale mam świadomość, że ona w tym czasie może pisać takie same teksty do jakiegoś innego faceta. Ale to zależy od charakteru, mi to przeszkadzało, więc poszedłem sobie. Ale innym może pasować, bo w jednym czasie może rozmawiać z wieloma dziewczynami, flirtować itp. i automatycznie zwiększają się szanse, że kogoś wyrwie. Tylko dla mnie to jest takie troche nie fair, jakby licytacja: która ładniejsza, która bliżej mnie mieszka, która ma podobne zainteresowania itp. A na mydwoje już mam inne podejście. Może nie jest tak, że jak rozmawiam z jedną kobietą, to automatycznie odrzucam wszelkie pozostałe wiadomości. Bo czasem zdarzało się, że rozmawiałem z 2 - 3 dziewczynami w jednym okresie. Ale to było tak, że była jedna "główna", w którą się najbardziej zaangażowałem, a z dwiema pozostałymi rozmawiałem raczej z grzeczności, same mnie zagadały, więc głupio bylo nie odpisać. Ale tylko z tą jedną dążyłem do spotkania. Ale z reguły, jak ja wybieram swoje "wybranki", to przeglądam listę profili, sprawdzam wspólne punkty dopasowania, wizytówki dziewczyn - generalnie dość dużą wagę przywiązuję do selekcji. I jak już wybiorę, to wtedy wysyłam wiadomość, czekam na odpowiedź i jak mi się poszczęści, to wtedy prowadzę rozmowę i dążę do spotkania:) A z tego co słyszałem, to ze strony kobiecej podejście jest podobne (o ile mnie nie wkręcały, żeby nie wyjść na gorsze ode mnie :p ). Także chyba nie ma reguły czy pisze się z kilkunastoma, kilkoma czy jedną dziewczyną. To zależy od Ciebie, Twoich upodobań, Twojego sumienia;)

Niestety nie da sie nie zauwazyc ze podalam maila i w tym samym dniu pisales tu wiec wybacz ale twe wymowki sa kompletnie nie na miejscu. Zycze takiego samego,duzego zaangazowania sie w poznawanie drugiej osoby jak w potencjalne lowy na portalach randkowych... Zycze wyszukania wsrod tandety diamentu.

Zosiu on nie szuka dziewczyny tylko ofiary ewentualnie białego jelenia. ;)

Gość cziizys
kaptan dzięki za odpowiedź ;) myślę, że wystarczająco mi to objaśniłeś, więc pomyślę nad tym, może w ten weekend coś podziałam. 32_idotegooptymistka nie wiem skąd Twoja złość, ale zauważ, że zapytałem skąd jesteś i odpisałaś na drugi dzień, a wtedy już mnie nie było, więc troszeczkę musisz się zastanowić nad sobą, wyczuwam już jakąś chorobliwą desperację! Samosia_Zosia, jakiej dziewczyny? To zbyt ogólne pytanie. Jeżeli chodzi o wygląd, to po prostu musi mi się spodobać, nie będę się tu rozpisywał, bo nie ma to sensu, a jeżeli chodzi o charakter, to zwyczajna dziewczyna, uśmiechnięta, wrażliwa, mająca cele w życiu i starająca się je realizować. Typ nie jakiejś laleczki, ale raczej dziewczyny z powiedzenia, do tańca i do różańca;)

Gość cziizys
Co takiego nie warto?

Gość kaptan
I jak tam Cziizys, posurfowałeś w weekend po portalach?;) A czego tak właściwie szukasz na portalu? Dziewczyny do związku czy raczej koleżanek, które później ewentualnie przerodzą się w coś więcej? I o jakim portalu w końcu myślisz, gdzie chcesz założyć konto? Bo jak już wspomniałem, to też bardzo istotne, żeby wybrać portal pod oczekiwania. Jakbyś miał jakieś pytania czy chciał porady pisz śmiało;)

Gość sertyna
Ja zdecydowałam się na epolischwife.com i nie żałuję swojej decyzji. Naprawdę warto uwagi portal randkowy:)